Н У Х Т

Другокурсники знайомляться з технологіями нетрадиційних напоїв

24 березня 2023

Другокурсники знайомляться з технологіями нетрадиційних напоїв

Здобувачі освіти другого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій (група ТІ-ІІ-2), що навчаються за освітньою програмою «Харчові технології», ознайомилися з технологією виготовлення комбучі.

Нагадаємо, комбуча (чайний гриб) – давній натуральний ферментований напій (відомий більше двох тисяч років), який має властивості до детоксикації та надає бадьорості. Це симбіоз дріжджів і оцтовокислих бактерій, які переробляють цукор, – виходить кисло-солодкий газований напій, смак якого досить оригінальний і нагадує звичайний квас або яблучний сидр. Але кислий присмак комбучі подобається не всім, тому його поліпшують за допомогою різних фруктових додатків. Залежно від застосованої рецептури напій набуває більш витончених, складних і багатогранних відтінків, й має приємний післясмак.

Комбуча користувалася широким попитом у 90-ті роки минулого століття. Наразі напій переживає своє друге народження й стає дедалі популярнішим у світі. В Україні виробництвом комбучі почали займатися з 2015 року.

Можливість відвідати підприємство «Еat easy» була люб'язно надана випускником кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 2019 року, а нині головним технологом підприємства Назаром Косіковським.

Здобувачі освіти разом із доцентом кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Миколою Бондарем ознайомилися з технологією напою, про яку детально розповів і показав в умовах підприємства Назар Косіковський.

Після ознайомлення з підприємством, відбулася дегустація готової продукції.

Викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства висловлюють подяку підприємству за можливість ознайомити студентів із технологією нетрадиційного напою.

Опублікований: 24-03-2023
Читайте також:
Стартували традиційні вересневі зустрічі з першачками в ННІХТ

Для досягнення успіхів у навчанні та забезпечення якості освіти важливо з перших днів ознайомити молоде поповнення університету з основами здобуття вищої освіти на першому бакалаврському рівні, з цілями і можливостями освітніх програм, ключовими датами і дедлайнами, з нормами академічності доброчесності, з можливістю вільного формування своєї індив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартували традиційні вересневі зустрічі з першачками в ННІХТ 11 вересня 2025

Разом ми сильніші: оновлено Реєстр Рад молодих вчених

Рада молодих вчених НУХТ внесена до Реєстру Рад молодих вчених України. Станом на 2 серпня у Реєстрі понад 200 об'єднань молодих науковців, які мають спільні ідеї, цілі та шляхи їх реалізації. Можливості, які відкриває цей Реєстр: - звернутися до Ради молодих вчених у своєму закладі/установі/інституції, долучитися до її роботи, отримати інформаці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Разом ми сильніші: оновлено Реєстр Рад молодих вчених 20 серпня 2021

Збільшено держзамовлення на шість галузей знань, за якими готують бакалаврів у нашому університеті

Оприлюднена постанова Кабінету міністрів України, якою затверджені обсяги державного замовлення у 2021 році та перелік державних замовників на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних і робітничих кадрів, на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів. У зв’язку зі збільшенням кількості випускників 11-х класів закладів загальної се...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Збільшено держзамовлення на шість галузей знань, за якими готують бакалаврів у нашому університеті 14 липня 2021