Здобувачі освіти другого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій (група ТІ-ІІ-2), що навчаються за освітньою програмою «Харчові технології», ознайомилися з технологією виготовлення комбучі.
Нагадаємо, комбуча (чайний гриб) – давній натуральний ферментований напій (відомий більше двох тисяч років), який має властивості до детоксикації та надає бадьорості. Це симбіоз дріжджів і оцтовокислих бактерій, які переробляють цукор, – виходить кисло-солодкий газований напій, смак якого досить оригінальний і нагадує звичайний квас або яблучний сидр. Але кислий присмак комбучі подобається не всім, тому його поліпшують за допомогою різних фруктових додатків. Залежно від застосованої рецептури напій набуває більш витончених, складних і багатогранних відтінків, й має приємний післясмак.
Комбуча користувалася широким попитом у 90-ті роки минулого століття. Наразі напій переживає своє друге народження й стає дедалі популярнішим у світі. В Україні виробництвом комбучі почали займатися з 2015 року.
Можливість відвідати підприємство «Еat easy» була люб'язно надана випускником кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 2019 року, а нині головним технологом підприємства Назаром Косіковським.
Здобувачі освіти разом із доцентом кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Миколою Бондарем ознайомилися з технологією напою, про яку детально розповів і показав в умовах підприємства Назар Косіковський.
Після ознайомлення з підприємством, відбулася дегустація готової продукції.
Викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства висловлюють подяку підприємству за можливість ознайомити студентів із технологією нетрадиційного напою.