Н У Х Т

Другокурсники знайомляться з технологіями нетрадиційних напоїв

24 березня 2023

Другокурсники знайомляться з технологіями нетрадиційних напоїв

Здобувачі освіти другого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій (група ТІ-ІІ-2), що навчаються за освітньою програмою «Харчові технології», ознайомилися з технологією виготовлення комбучі.

Нагадаємо, комбуча (чайний гриб) – давній натуральний ферментований напій (відомий більше двох тисяч років), який має властивості до детоксикації та надає бадьорості. Це симбіоз дріжджів і оцтовокислих бактерій, які переробляють цукор, – виходить кисло-солодкий газований напій, смак якого досить оригінальний і нагадує звичайний квас або яблучний сидр. Але кислий присмак комбучі подобається не всім, тому його поліпшують за допомогою різних фруктових додатків. Залежно від застосованої рецептури напій набуває більш витончених, складних і багатогранних відтінків, й має приємний післясмак.

Комбуча користувалася широким попитом у 90-ті роки минулого століття. Наразі напій переживає своє друге народження й стає дедалі популярнішим у світі. В Україні виробництвом комбучі почали займатися з 2015 року.

Можливість відвідати підприємство «Еat easy» була люб'язно надана випускником кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 2019 року, а нині головним технологом підприємства Назаром Косіковським.

Здобувачі освіти разом із доцентом кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Миколою Бондарем ознайомилися з технологією напою, про яку детально розповів і показав в умовах підприємства Назар Косіковський.

Після ознайомлення з підприємством, відбулася дегустація готової продукції.

Викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства висловлюють подяку підприємству за можливість ознайомити студентів із технологією нетрадиційного напою.

Опублікований: 24-03-2023
Читайте також:
Визначені переможці Спартакіади НУХТ із шашок

4 квітня 2021 року в оnline-режимі відбулися змагання Спартакіади НУХТ із шашок серед юнацьких і дівочих команд. Ниніі, в епоху інформаційних технологій, особливого значення набуває здатність швидко орієнтуватись у величезному потоці інформації, аналізувати її і робити логічні висновки. Одним із засобів, що сприяють розвитку інтелектуальних здібно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначені переможці Спартакіади НУХТ із шашок 05 квітня 2021

Хімічний лекторій продовжує роботу

Днями відбулося чергове засідання хімічного лекторію, який відновив свою роботу після канікул. Нагадаємо, що цей пізнавальний захід для школярів й вступників кафедра харчової хімії проводить уже другий рік. Незважаючи на карантин і небезпеку усіляких вірусів, вже з самого ранку наші гості були готові до нової подорожі у хімічний Всесвіт. На почат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хімічний лекторій продовжує роботу 13 лютого 2020

Про нові можливості автоматизації діяльності підприємств сфери гостинності поспілкувалися на кафедрі готельно-ресторанної справи

Виконавчий директор провідної компанії вітчизняного ринку розробників автоматизованих систем «Expert Solution» Ігор Гречко презентував фахівцям кафедри готельно-ресторанної справи програмно-технічний комплекс нового покоління «SERVIO». Спеціаліст професійно ознайомив викладачів із особливостями підбору обладнання, налаштування функціонування систе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про нові можливості автоматизації діяльності підприємств сфери гостинності поспілкувалися на кафедрі готельно-ресторанної справи 27 вересня 2018

Як налаштувати ефективне управління виробництвом харчової продукції дізнавалися наші викладачі

14 квітня 2022 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції взяли участь у вебінарі «Комплексне керування харчовим виробництвом», спікеркою якого виступила бізнес-аналітик, консультантка «TG Consulting» Анна Жулид. Мета вебінару – ознайомлення наукової спільноти та професіоналів із налаштуванням ефективного управління виро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як налаштувати ефективне управління виробництвом харчової продукції дізнавалися наші викладачі 15 квітня 2022