У рамках вивчення дисципліни «Комплексна дисципліна. Харчові технології 4. Технології зберігання, консервування та переробки молока» для здобувачів другого курсу освітнього ступеню «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» організовано лабораторні заняття в умовах майстерні авторських сирів «Чізарня».
Заняття провів головний технолог Роман Хаєцький та розповів про особливості виробництва крафтових сирів. Роман є ідеологом і головним сироваром майстерні авторських сирів «Чізарня» вже понад 10 років. Чізарня працює за повним циклом виробництва – від сировини до готового сиру, її основною продукцією є молоді сири (страчатела, буррата, бринза, халумі) та сири з пліснявою.
Здобувачі мали змогу побачити готові крафтові сири, основне технологічне обладнання та зазирнути в камери визрівання і зберігання сирів. Метою таких виїзних занять є чудова можливість набуття здобувачами практичних навичок, необхідних для майбутньої ефективної інженерно-технологічної, організаційної, науково-дослідної діяльності.
Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів щиро вдячний Роману Хаєцькому за організацію та проведення занять для здобувачів освіти і сподівається на подальшу плідну співпрацю!