Н У Х Т

Лабораторні заняття у чізарні: бакалаври знайомляться з особливостями виробництва крафтових сирів

12 грудня 2023

Лабораторні заняття у чізарні: бакалаври знайомляться з особливостями виробництва крафтових сирів

У рамках вивчення дисципліни «Комплексна дисципліна. Харчові технології 4. Технології зберігання, консервування та переробки молока» для здобувачів другого курсу освітнього ступеню «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» організовано лабораторні заняття в умовах майстерні авторських сирів «Чізарня».

Заняття провів головний технолог Роман Хаєцький та розповів про особливості виробництва крафтових сирів. Роман є ідеологом і головним сироваром майстерні авторських сирів «Чізарня» вже понад 10 років. Чізарня працює за повним циклом виробництва – від сировини до готового сиру, її основною продукцією є молоді сири (страчатела, буррата, бринза, халумі) та сири з пліснявою.

Здобувачі мали змогу побачити готові крафтові сири, основне технологічне обладнання та зазирнути в камери визрівання і зберігання сирів. Метою таких виїзних занять є чудова можливість набуття здобувачами практичних навичок, необхідних для майбутньої ефективної інженерно-технологічної, організаційної, науково-дослідної діяльності.

Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів щиро вдячний Роману Хаєцькому за організацію та проведення занять для здобувачів освіти і сподівається на подальшу плідну співпрацю!

Опублікований: 12-12-2023
Читайте також:
Відбувся ІІІ Ювілейний кулінарний діджитал-конкурс «Масниця-FEST 2024»

Фінішував кулінарний конкурс «Масниця-FEST 2024» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка. Цьогорічний конкурс став третім, ювілейним, а відбувся в освітньому діджитал-просторі під гаслом «Об’єднані українськими традиціями». Традиційно конкурс організовано з ініціативи деканки Віти Цирульнікової та заступни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся ІІІ Ювілейний кулінарний діджитал-конкурс «Масниця-FEST 2024» 25 березня 2024

Перше студентське свято на факультеті біотехнології та екологічного контролю-2024

Все, що можливо читали чи чули про посвяти у студенти цьогорічні першокурсники факультету біотехнології та екологічного контролю не змогло підготувати їх до шквалу яскравих вражень, приємних несподіванок і сюрпризів, якими був сповнений для них цей незабутній день. Після того, як вони побували на загальноуніверситетському святі, разом із кураторам...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перше студентське свято на факультеті біотехнології та екологічного контролю-2024 04 вересня 2024

Перше знайомство з крафтовим пивоварінням на «BEERMASTERBREWERY»

На початку навчального року здобувачі групи ТІ-2-4 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом зі старшим куратором, доцентом кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Романом Кириленком уперше відвідали сучасну крафтову пивоварню, яка була побудована наприкінці 2021 року. У організації та проведенні заходу посприяв аспіран...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перше знайомство з крафтовим пивоварінням на «BEERMASTERBREWERY» 04 жовтня 2022

Неабиякий науковий потенціал демонструють молоді вчені кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

15-16 квітня 2021 року в університеті відбулася 87-ма Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції працювала підсекція «Технологія ресторанної продукції». Із привітальним словом до моло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Неабиякий науковий потенціал демонструють молоді вчені кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 17 квітня 2021