Н У Х Т

Лабораторні заняття у чізарні: бакалаври знайомляться з особливостями виробництва крафтових сирів

12 грудня 2023

Лабораторні заняття у чізарні: бакалаври знайомляться з особливостями виробництва крафтових сирів

У рамках вивчення дисципліни «Комплексна дисципліна. Харчові технології 4. Технології зберігання, консервування та переробки молока» для здобувачів другого курсу освітнього ступеню «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» організовано лабораторні заняття в умовах майстерні авторських сирів «Чізарня».

Заняття провів головний технолог Роман Хаєцький та розповів про особливості виробництва крафтових сирів. Роман є ідеологом і головним сироваром майстерні авторських сирів «Чізарня» вже понад 10 років. Чізарня працює за повним циклом виробництва – від сировини до готового сиру, її основною продукцією є молоді сири (страчатела, буррата, бринза, халумі) та сири з пліснявою.

Здобувачі мали змогу побачити готові крафтові сири, основне технологічне обладнання та зазирнути в камери визрівання і зберігання сирів. Метою таких виїзних занять є чудова можливість набуття здобувачами практичних навичок, необхідних для майбутньої ефективної інженерно-технологічної, організаційної, науково-дослідної діяльності.

Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів щиро вдячний Роману Хаєцькому за організацію та проведення занять для здобувачів освіти і сподівається на подальшу плідну співпрацю!

Опублікований: 12-12-2023
Читайте також:
Доктори філософії зможуть захищатися у разових радах

МОН планує впровадити як експеримент наукову атестацію докторів філософії через захист їх дисертацій у разових вчених радах. Про це повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич 14 січня 2019 року під час виступу на тему «Вища освіта України в контексті розвитку творення європейського простору вищої освіти». Йшлося, зокрема, про те, як ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доктори філософії зможуть захищатися у разових радах 16 січня 2019

З пропозиціями Професійної асоціації екологів України щодо екологізації на підприємстві знайомилися наші викладачі

27 січня 2021 року відбулося онлайн-засідання Комітету промислової екології та інновацій Професійної асоціації екологів України (ПАЕУ), яке відвідали викладачі кафедри екологічної безпеки та охорони праці разом із завідувачкою кафедри Оленою Семеновою. Спікерами засідання виступили президентка ПАЕУ Людмила Циганок і голова Центу екології та розвит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З пропозиціями Професійної асоціації екологів України щодо екологізації на підприємстві знайомилися наші викладачі 28 січня 2021

Нові горизонти міжнародної співпраці відкриває кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції

За результатами партнерства кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції зі стейкхолдерами готельно-ресторанного господарства Болгарії влітку цього року 13 студентів проходили практику у закладах ресторанного господарства при 5-зірковому готелі «Hotel Riu Palace Sunny Beach» на курорті Сонячний Берег. Підведені підсумки проходження цієї ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові горизонти міжнародної співпраці відкриває кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції 07 листопада 2019

Вікторина до Дня Соборності України на факультеті біотехнології та екологічного контролю

День Соборності України –  свято на честь проголошення першої Незалежності та Акту Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР). 22 січня 1918 року незалежність була проголошена IV Універсалом Української Центральної Ради, а через рік, у 1919 році, в цей же день на Софійській площі у Києві відбулося о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вікторина до Дня Соборності України на факультеті біотехнології та екологічного контролю 26 січня 2024