Н У Х Т

Другокурсники-харчовики визначили структурно-механічні властивості кисломолочних продуктів на надсучасному науковому обладнанні

14 жовтня 2024

Другокурсники-харчовики визначили структурно-механічні властивості кисломолочних продуктів на надсучасному науковому обладнанні

Здобувачі другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» згідно з планом гостьових занять виконали лабораторну роботу з комплексної дисципліни «Контроль якості та безпечності харчових продуктів» на базі науково-дослідної лабораторії Центру колективного користування науковим обладнанням НДЧ НУХТ.

Під час першої половини лабораторного заняття на тему «Контроль якості кисломолочних продуктів та морозива» професорка Оксана Кочубей-Литвиненко ознайомила здобувачів із правилами відбору проб і підготовкою їх до аналізу, методиками визначення якісних характеристик ферментованих молочних продуктів. Навчившись контролювати якість кефіру, йогурту, ряжанки та сметани класичними стандартними методами в лабораторних умовах кафедри технології молока і молочних продуктів та встановлювати їх відповідність чинним нормативним документам, здобувачі вирушили до науково-дослідної лабораторії.

Завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ, координатор Центру колективного користування науковим обладнанням НДЧ НУХТ, с.н.с., доцент, к.т.н. Андрій Маринін познайомив здобувачів із принципом роботи ротаційного реометра Kinexus, який належить до абсолютно нового покоління реометрів і розроблений британською компанією Malvern із урахуванням сучасних потреб світового ринку, поєднуючи інноваційний дизайн приладів із революційним програмним забезпеченням. Адаптивний інтелект, який лежить в основі Kinexus, дозволяє швидко та надійно визначати реологічні характеристики цілого спектру харчових, а також косметичних продуктів.

Під керівництвом Андрія Мариніна здобувачі провели серію дослідів із визначення базових структурно-механічних характеристик кисломолочних продуктів. Отримані результати стануть основою для підготовки наукової доповіді на студентській конференції та написання наукових тез.

До проведення досліджень також долучилися магістранти освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока», які не пропустили нагоди опанувати методику визначення структурно-механічних властивостей ферментованих молочних продуктів на інноваційному ротаційному реометрі.

Кафедра технології молока і молочних продуктів і гарантки освітніх програм, які реалізуються на кафедрі, щиро дякують Андрію Мариніну за багаторічну підтримку та допомогу у веденні освітнього процесу студентів-харчовиків на сучасному науково-дослідному рівні.

Опублікований: 14-10-2024
Читайте також:
Захисти магістрів кафедри електропостачання і енергоменеджменту у 2024 році завершено!

21 та 23 лютого 2024 року на кафедрі електропостачання і енергоменеджменту відбулися останні в цьому році захисти магістерських кваліфікаційних робіт за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», освітньо-професійною програмою «Електротехнічні системи електроспоживання», денної та заочної форм навчання. Екзаменаційну...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захисти магістрів кафедри електропостачання і енергоменеджменту у 2024 році завершено! 26 лютого 2024

Академічна спільнота кафедри готельно-ресторанної справи вітає своїх випускників – магістрів з готельно-ресторанної справи!

Атестація здобувачів магістерського рівня денної та заочної форм здобуття освіти зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа» відбулася у формі публічного захисту кваліфікаційної роботи з використанням сучасних технологій дистанційного навчання. Екзаменаційна комісія у складі профе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Академічна спільнота кафедри готельно-ресторанної справи вітає своїх випускників – магістрів з готельно-ресторанної справи! 26 грудня 2024

Методики відновлення внутрішньої рівноваги для наших здобувачів і викладачів

У продовження співпраці НУХТ і Громадської організації «Хартфулнес Інститут» в Україні за ініціативи кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася онлайн-лекція на тему «Як обирати серцем в часи всесвітньої невизначеності». Лекторами виступили тренерка медитації «Heartfulness», енергопрактикиня, РhD, доцентка Ольга Васянович та ї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Методики відновлення внутрішньої рівноваги для наших здобувачів і викладачів 10 червня 2025

Майбутні екологи вчаться досліджувати якість води та гранулометричний склад осадів

Проблемна науково-дослідна лабораторія університету має унікальне сучасне обладнання, яким можуть користуватися як знані науковці, так і молоді дослідники та здобувачі освіти. Також у здобувачів освіти НУХТ є можливість користуватися потужностями Центру колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні екологи вчаться досліджувати якість води та гранулометричний склад осадів 08 листопада 2024