Н У Х Т

Досвід молодих викладачів

13 жовтня 2020

Досвід молодих викладачів

7 жовтня на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися відкриті заняття доцента Ольги Пушки і асистента Світлани Ковальчук.

Лекцію «Предмет дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства. Характеристика технологічних процесів виробництва кулінарної продукції» з навчальної дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» Ольга Пушка прочитала для студентів першого курсу зі скороченим терміном навчання спеціальності «Готельно-ресторанна справа».

Дисципліна є невід’ємною складовою якісної професійної підготовки майбутніх рестораторів та готельєрів. Викладач розглянула зі студентами основні методи та прийоми приготування кулінарної продукції, ознайомила з класичними та сучасними способами оброблення сировини та виробництва кулінарних напівфабрикатів.

Для розкриття теми та набуття студентами теоретичних знань лектор використала мультимедійну презентацію, наповнену ілюстративним матеріалом (технологічні схеми, таблиці, фото кулінарної продукції) і роздатковий матеріал, а також підтримувала постійний контакт із аудиторію і надавала практичні рекомендації з організації технологічних процесів в умовах закладів ресторанного господарства.

На лекції були присутні заступник декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу з навчальної роботи Віта Цирульнікова, доценти, старші викладачі й асистенти кафедри, які відзначили високий науково-методичний рівень доцента.

Відкрите лабораторне заняття «Вивчення асортименту, хімічного складу та визначення органолептичних і фізико-хімічних показників якості хлібобулочних та макаронних виробів» з дисципліни «Товарознавство в галузі» асистент Світлана Ковальчук провела для здобувачів другого курсу збірної групи ТвГ-2-3п спеціальності «Готельно-ресторанна справа».

Була розглянута класифікація, асортимент, правила пакування, маркування, транспортування, зберігання хлібобулочних і макаронних виробів. Здобувачі опанували методики та провели дослідження органолептичних і фізико-хімічних показників якості хлібобулочних і макаронних виробів та визначили їх відповідність нормативно-технічній документації.

Присутні на занятті заступник декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу з навчальної роботи Наталія Бондар, заступник завідувача кафедри Лариса Шаран та викладачі кафедри зазначили, що мета лабораторного заняття була досягнута, поставлені цілі й завдання виконані, заняття було змістовним та цікавими.

Колектив кафедри бажає своїм колегам, доценту Ользі Пушці та асистенту Світлані Ковальчук успіхів у педагогічній діяльності!

Опублікований: 13-10-2020
Читайте також:
Проблеми розвитку автоматизації та впровадження передових технологій обговорили наші викладачі та студенти з виробничниками

24 січня в HUB4.0 відбулися чергові збори Асоціації промислових підприємств автоматизації (АППАУ), де були затверджені головні підсумки роботи Асоціації в 2018 році та намічені плани розвитку в 2019-му. Нагадаємо, що НУХТ входить до Асоціації з моменту її створення в якості академічного члену. На зборах наш університет представляли викладачі кафед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проблеми розвитку автоматизації та впровадження передових технологій обговорили наші викладачі та студенти з виробничниками 31 січня 2019

Міжнародна комунікація як запорука професійного розвитку

Днями кафедра фінансів долучилася до обговорення актуальних викликів на страховому ринку в розрізі вітчизняного та міжнародного досвіду. Доцент Михайло Арич взяв участь у третій щорічній конференції учасників міжнародної ініціативи науковців та дослідників «The Genetic Discrimination Observatory», що відбулася в м. Монреаль (Канада) 2 червня 2022 ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародна комунікація як запорука професійного розвитку 09 червня 2022

Захоплюючий мовний квест

12 червня 2018 року у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулося відкрите засідання гуртка мовознавців у формі квесту «Калейдоскоп мовних явищ», у якому взяли участь студенти груп МД/ОРГ17, ВХК17, МЕХ17. Студенти швидко відгадували підказки, де знаходяться завдання, щодуху мчали за загадками, сперечалися, радилися, відгадували. Завда...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захоплюючий мовний квест 13 червня 2018

Аспірантка нашого університету відзначена дипломом за кращу наукову доповідь практичного спрямування

XIV Наукова конференція молодих вчених «Мікробіологія в сучасному сільськогосподарському виробництві» нещодавно відбуласяь в Інституті сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН України (м. Чернігів). Захід проводився у онлайн-форматі з використанням платформи Microsoft Teams. Були заслухані виступи доповідачі секцій:...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспірантка нашого університету відзначена дипломом за кращу наукову доповідь практичного спрямування 08 грудня 2020