Н У Х Т

Досвід молодих викладачів

13 жовтня 2020

Досвід молодих викладачів

7 жовтня на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися відкриті заняття доцента Ольги Пушки і асистента Світлани Ковальчук.

Лекцію «Предмет дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства. Характеристика технологічних процесів виробництва кулінарної продукції» з навчальної дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» Ольга Пушка прочитала для студентів першого курсу зі скороченим терміном навчання спеціальності «Готельно-ресторанна справа».

Дисципліна є невід’ємною складовою якісної професійної підготовки майбутніх рестораторів та готельєрів. Викладач розглянула зі студентами основні методи та прийоми приготування кулінарної продукції, ознайомила з класичними та сучасними способами оброблення сировини та виробництва кулінарних напівфабрикатів.

Для розкриття теми та набуття студентами теоретичних знань лектор використала мультимедійну презентацію, наповнену ілюстративним матеріалом (технологічні схеми, таблиці, фото кулінарної продукції) і роздатковий матеріал, а також підтримувала постійний контакт із аудиторію і надавала практичні рекомендації з організації технологічних процесів в умовах закладів ресторанного господарства.

На лекції були присутні заступник декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу з навчальної роботи Віта Цирульнікова, доценти, старші викладачі й асистенти кафедри, які відзначили високий науково-методичний рівень доцента.

Відкрите лабораторне заняття «Вивчення асортименту, хімічного складу та визначення органолептичних і фізико-хімічних показників якості хлібобулочних та макаронних виробів» з дисципліни «Товарознавство в галузі» асистент Світлана Ковальчук провела для здобувачів другого курсу збірної групи ТвГ-2-3п спеціальності «Готельно-ресторанна справа».

Була розглянута класифікація, асортимент, правила пакування, маркування, транспортування, зберігання хлібобулочних і макаронних виробів. Здобувачі опанували методики та провели дослідження органолептичних і фізико-хімічних показників якості хлібобулочних і макаронних виробів та визначили їх відповідність нормативно-технічній документації.

Присутні на занятті заступник декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу з навчальної роботи Наталія Бондар, заступник завідувача кафедри Лариса Шаран та викладачі кафедри зазначили, що мета лабораторного заняття була досягнута, поставлені цілі й завдання виконані, заняття було змістовним та цікавими.

Колектив кафедри бажає своїм колегам, доценту Ользі Пушці та асистенту Світлані Ковальчук успіхів у педагогічній діяльності!

Опублікований: 13-10-2020
Читайте також:
Заняття студентського науково-дослідного гуртка «Мехатроніка та робототехніка» відбулося в навчальному центрі компанії «Фесто»

У новому році на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки продовжив роботу студентський науково-дослідний гурток «Мехатроніка та робототехніка» під керівництвом професора Миколи Якимчука та асистента Ольги Горчакової. Перше заняття гуртка відбулося в навчальному центрі компанії «Фесто» на новітніх мехатронних модулях, які компанія завезла в Укра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заняття студентського науково-дослідного гуртка «Мехатроніка та робототехніка» відбулося в навчальному центрі компанії «Фесто» 28 січня 2020

Гордість кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

Наші випускники неодноразово давали підстави своїм викладачам пишатися ними. І ще один привід для невимовної гордості дали нам випускники кафедри технології м`яса і м’ясних продуктів, сім’я Возняк. Христина і Тарас подарували автомобіль українськимм військовим. Машина поїхала на передову напакована необхідними речами та смаколиками для наших захис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гордість кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 24 березня 2022

Особливості дистанційної освіти біотехнологів: сучасний стан, проблеми та перспективи

Стрімкий розвиток і розповсюдження інформаційних технологій, який ми спостерігаємо нині, стимулює з нових позицій розглядати методи і засоби, задіяні у освітньому процесі. Одним із головних завдань сучасної вищої освіти є розвиток у студентів навичок самоосвіти й творчого використання отриманих знань. Отже актуальним завданням, яке стоїть перед пед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості дистанційної освіти біотехнологів: сучасний стан, проблеми та перспективи 30 березня 2020

Рішення проблем світового масштабу – у наукових дослідженнях магістрантів-біотехнологів

На базі Львівського національного університету ім. Івана Франка в Інституті біології клітини НАН України відбулася ХV міжнародна наукова конференція студентів і аспірантів «Молодь і поступ біології», присвячена 135-й річниці від дня народження Я. Парнаса. У конференції взяли участь 294 науковці, серед яких магістрантка кафедри біотехнології і мікр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рішення проблем світового масштабу – у наукових дослідженнях магістрантів-біотехнологів 16 травня 2019