Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції мала приємність вітати у гостях управляючого спеціалізованого ресторану мережі закладів ресторанного господарства «Япошка» міста Харків, нашу випускницю Анну Василенко. Гостя була вражена позитивною динамікою змін у рідній Альма-матер, адаптованістю профільних дисциплін і лабораторій до вимог сучасного ресторанного господарства.
Фахівець із задоволенням поділилася своїм практичним досвідом щодо відкриття, організації та управляння конкурентоспроможного закладу ресторанного господарства, а також власними секретами успіху, зі студентами 4-го курсу спеціальності 181 «Харчові технології». Також гостя розказала, які ключові вимоги вона, як управляючий і роботодавець, ставить перед потенційним співробітником, і які аспекти профільних дисциплін потрібні для вирішення повсякденних завдань технолога та управляючого підприємства харчування.
Друга частина зустрічі була присвячена розповіді про сучасні тренди у роботі закладів в Україні та Європі, про переваги та особливості бістрогастрономії, фаст-кежуал, впровадження локальних продуктів, а також принципів здорового харчування у меню топових ресторанів. Тема викликала жваву дискусію серед студентів і значну кількість питань до гості.
Колектив кафедри і студенти щиро вдячні Анні за те, що знайшла час у своєму щільному графіку і поділилася своїм корисним досвідом із майбутнім поколінням рестораторів, бажають творчих успіхів і сподіваються, що ця зустріч була не останньою!