5 листопада на кафедрі технології цукру і підготовки води відбулася відкрита лекція для студентів спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» з дисципліни «Загальні технології харчових виробництв» доцента кафедри Світлани Шульги. На занятті були присутні викладачі кафедри.
Лекція є вступною до модуля «Технологія цукрового виробництва» і саме з неї студенти починають знайомитися з технологічними процесами виробництва цукру. На занятті говорили про те, яку основну сировину використовують під час виробництва цукру, про її характеристики, хімічний склад, вимоги до якості та умови зберігання.
Оскільки для студентів цієї спеціальності ця дисципліна не є профільною, для викладача було важливо стисло, але доступно і ясно пояснити схему виробництва та фізико-хімічні процеси, які при цьому відбуваються. Тому на вступній лекції курсу почали розглядати технологічну схему виробництва цукру від початку – подачі буряків на завод, процесу промивання та відокремлення домішок, подрібнення до першого хімічного процесу – дифузії. Поговорили про екстрагування стружки та її якість, схеми та принцип роботи дифузійних установок, у яких відбувається екстракція.
Лекція супроводжувалася мультимедійною презентацією. Присутні викладачі відзначили хорошу підготовку лектора, актуальність матеріалу та доступне його викладення.