Н У Х Т

Доступно про технологію цукрового виробництва студентам спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»

06 листопада 2019

Доступно про технологію цукрового виробництва студентам спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»

5 листопада на кафедрі технології цукру і підготовки води відбулася відкрита лекція для студентів спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» з дисципліни «Загальні технології харчових виробництв» доцента кафедри Світлани Шульги. На занятті були присутні викладачі кафедри.

Лекція є вступною до модуля «Технологія цукрового виробництва» і саме з неї студенти починають знайомитися з технологічними процесами виробництва цукру. На занятті говорили про те, яку основну сировину використовують під час виробництва цукру, про її характеристики, хімічний склад, вимоги до якості та умови зберігання.

Оскільки для студентів цієї спеціальності ця дисципліна не є профільною, для викладача було важливо стисло, але доступно і ясно пояснити схему виробництва та фізико-хімічні процеси, які при цьому відбуваються. Тому на вступній лекції курсу почали розглядати технологічну схему виробництва цукру від початку – подачі буряків на завод, процесу промивання та відокремлення домішок, подрібнення до першого хімічного процесу – дифузії. Поговорили про екстрагування стружки та її якість, схеми та принцип роботи дифузійних установок, у яких відбувається екстракція.

Лекція супроводжувалася мультимедійною презентацією. Присутні викладачі відзначили хорошу підготовку лектора, актуальність матеріалу та доступне його викладення.

 

Опублікований: 06-11-2019
Читайте також:
Вступ до харчових технологій на ПрАТ «Оболонь»

У рамках дисципліни «Вступ до харчових технологій» студенти групи ТІ-1-6 у супроводі доцента кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Миколи Бондаря відвідали ПрАТ «Оболонь». Провідний фахівець з підготовки персоналу Альона Максян (студентка кафедри заочної форми навчання) та Микола Бондар докладно познайомили майбутніх фахівців із ус...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступ до харчових технологій на ПрАТ «Оболонь» 17 жовтня 2019

Студенти факультету біотехнології та екологічного контролю отримали інформацію щодо програм міжнародної академічної мобільності

13 квітня на запрошення кафедри екології та збалансованого природокористування НУХТ відвідала член національної команди експертів з реформування вищої освіти України (за підтримки Єврокомісії), голова Української асоціації викладачів і дослідників європейської інтеграції Ірина Сікорська, яка представила до уваги студентів та викладачів факультету б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти факультету біотехнології та екологічного контролю отримали інформацію щодо програм міжнародної академічної мобільності 14 квітня 2018

Викладачки НУХТ у ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені Л.І. Медведя»

Наші викладачі і науковці тісно й плідно співпрацюють із вітчизняними та зарубіжними колегами не лише харчової, але й інших галузей, а також із провідними медичними установами. У рамках договору про співпрацю між нашим університетом і ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені Л.І. Медведя» МОЗ України директ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачки НУХТ у ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені Л.І. Медведя» 31 січня 2022