Н У Х Т

Доступно про технологію цукрового виробництва студентам спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»

06 листопада 2019

Доступно про технологію цукрового виробництва студентам спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»

5 листопада на кафедрі технології цукру і підготовки води відбулася відкрита лекція для студентів спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» з дисципліни «Загальні технології харчових виробництв» доцента кафедри Світлани Шульги. На занятті були присутні викладачі кафедри.

Лекція є вступною до модуля «Технологія цукрового виробництва» і саме з неї студенти починають знайомитися з технологічними процесами виробництва цукру. На занятті говорили про те, яку основну сировину використовують під час виробництва цукру, про її характеристики, хімічний склад, вимоги до якості та умови зберігання.

Оскільки для студентів цієї спеціальності ця дисципліна не є профільною, для викладача було важливо стисло, але доступно і ясно пояснити схему виробництва та фізико-хімічні процеси, які при цьому відбуваються. Тому на вступній лекції курсу почали розглядати технологічну схему виробництва цукру від початку – подачі буряків на завод, процесу промивання та відокремлення домішок, подрібнення до першого хімічного процесу – дифузії. Поговорили про екстрагування стружки та її якість, схеми та принцип роботи дифузійних установок, у яких відбувається екстракція.

Лекція супроводжувалася мультимедійною презентацією. Присутні викладачі відзначили хорошу підготовку лектора, актуальність матеріалу та доступне його викладення.

 

Опублікований: 06-11-2019
Читайте також:
Студенти доповідають про особливості процесів менеджменту персоналу підприємств у сучасних умовах

9 квітня 2025 року відбулося засідання секції «Менеджмент персоналу» в межах 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». До участі активно долучилися здобувачі освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» спеціальності 073 «Менеджмент», осв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти доповідають про особливості процесів менеджменту персоналу підприємств у сучасних умовах 09 квітня 2025

Академічна доброчесність у наукових дослідженнях у фокусі уваги четвертокурсників освітньої програми «Технології харчування»

Здобувачі-бакалаври четвертого курсу освітньої програми «Технології харчування», разом із гарантом програми, професором Олегом Кузьміним і викладачами кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції взяли участь у вебінарі «Академічна доброчесність в наукових дослідженнях», що відбувся за сприяння Полтавського державного аграрного університе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Академічна доброчесність у наукових дослідженнях у фокусі уваги четвертокурсників освітньої програми «Технології харчування» 29 квітня 2024

Наші студенти виступили експертами у журі змагань «Mechatronic Battle»

15-16 вересня в Дніпрі на території парку розваг «Лавина» відбувся третій фестиваль «Interpipe TechFest». Його головна мета – сприяти популяризації інженерії, техніки і технологій, зокрема й нової спеціальності – мехатроніки.  Організатор фестивалю, велика металургійна компанія «Interpipe», уже відчула на собі проблему зниження суспільного інтересу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші студенти виступили експертами у журі змагань «Mechatronic Battle» 17 вересня 2018

Інноваційні розробки науковців університету увійшли до інформаційного збірника МОН

У сучасних непростих умовах становлення і захисту незалежності нашої держави наука в університетах успішно працює на Україну. Саме через це Президія Ради проректорів із наукової роботи своїм рішенням від 21 березня 2017 року зініціювала підготовку і видання інформаційного збірника «Інноваційні розробки університетів і наукових установ МОН України»....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні розробки науковців університету увійшли до інформаційного збірника МОН 15 січня 2018