Н У Х Т

До пулу унікальних баз практик студентів кафедри біотехнології і мікробіології додалася ще одна

23 лютого 2018

До пулу унікальних баз практик студентів кафедри біотехнології і мікробіології додалася ще одна

Студентка-біотехнолог Вікторія Погоріла закріплювала набуті в університеті знання під час практики на ТОВ «Білоцерківський завод препаративних форм». Цей завод входить до складу сільськогосподарської компанії «AlfaSmartAgro». Підприємство займається виробництвом мікродобрив і засобів захисту рослин, використовуючи сучасні технології й найкраще європейське, індійське та китайське устаткування.

Виробництво мікродобрив і засобів захисту рослин складається з трьох основних ділянок: цеха водних розчинів (виробництво гербіцидів, десикантів та мікродобрив), цеха ЗЗР у формі концентратів суспензій (4 виробничі лінії, призначені для окремого виробництва 4 типів продуктів - фунгіцидів, інсектицидів, гербіцидів та протруйників), виробництва ЗЗР у формі концентратів емульсій.

Завод відкрився в 2016 році, і є надсучасним – багато операцій на виробництві автоматизовані, що значно полегшує роботу системи. Людина потрібна тільки для того, щоб контролювати електрообладнання та процес фасування продуктів. Також на заводі для контролю якості готової продукції є хімічна та агрономічна лабораторії.

Технології виробництва повністю адаптовані встановленого на підприємстві обладнання. Тут широко застосовуються енергозберігаючі технології. Теплом, яке виділяє технологічне обладнання, в холодну пору року обігріваються приміщення.

Промислова каналізація на заводі відсутня, оскільки жодних стоків у процесі виробництва не утворюється. Всі залишки виробництва транспортуються для утилізації на ліцензовані державою підприємства.

Багатофункціональне обладнання від кращих світових виробників і сучасні способи очищення повітря зводять до мінімуму можливі викиди в атмосферу.

Виробничі потужності заводу на сьогодні становлять близько 12 тисяч тон продукції на рік. До запуску виробництва в Україні продукти вироблялися на заводах в Китаї.

Наша практиканта запевняє, що даний завод є мрією будь-якого випускника-біотехнолога й висловлює щиру вдячність фахівцю підприємства Ірині Чудо за теплий прийом та за те, що познайомила з усіма тонкощами виробництва на заводі.

Опублікований: 23-02-2018
Читайте також:
Zoom-екскурсія до ПЛР-лабораторії біотехнологічної компанії «О.Д. Пролісок»

З приходом коронавірусної пандемії екрани телевізорів замайоріли різними сучасними лабораторіями, в яких проводили дослідження нового штаму вірусу. У повсякденність увійшла абревіатура «ПЛР» (полімеразна ланцюгова реакція). Здобувачі вищої освіти кафедри біотехнології і мікробіології неодноразово чули про етапи та суть даного методу, що дозволяє і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Zoom-екскурсія до ПЛР-лабораторії біотехнологічної компанії «О.Д. Пролісок» 13 листопада 2020

Наші здобувачі освіти підкорюють нові вершини: перемога у конкурсі «Гарбузовий Маєток 2022-2023»

Здобувачі освіти Єлизавета Блощук, Данило Гусєв, Андрій Довгаюк, Яна Захарчук, Вікторія Ковальчук, Ганна Огієнко, Катерина Пересада, Євгенія Радько, Діана Опанасенко та Марія Омельченко взяли участь в кулінарному online-конкурсі рецептів «Гарбузовий Маєток 2022-2023». Участь у конкурсі брали 110 навчальних закладів України за підтримки директора Г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші здобувачі освіти підкорюють нові вершини: перемога у конкурсі «Гарбузовий Маєток 2022-2023» 30 червня 2023

Майбутні експерти на онлайн-екскурсії з виробництва ковбас

Здобувачі вищої освіти групи ХЕ-3-12 разом із наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів, академіком УАН Оксаною Шульгою ознайомилися з виробництвом ковбасних виробів ТМ «Алан». На жаль, воєнний стан у країні змушує підприємства суттєво посилювати безпекові заходи, що обмежує доступ сторонніх осіб, тому формат онлайн-екскурсій ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні експерти на онлайн-екскурсії з виробництва ковбас 03 жовтня 2023

Туризм як інструмент просування України у світі обговорювали наші фахівці

2-4 серпня відбувся Всеукраїнський форум «Україна 30. Імідж України», до участі у якому долучилися наші фахівці. Першого дня учасники знайомилися з презентацією заходів до Дня Незалежності України, другого – обговорювали бренд України, в останній день дискутували щодо іміджу України. Учасників заходів привітала перша заступниця міністра закордонн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Туризм як інструмент просування України у світі обговорювали наші фахівці 06 серпня 2021