Н У Х Т

До обговорення проблемних питань долучаються наші викладачі

19 січня 2021

До обговорення проблемних питань долучаються наші викладачі

В останні дні минулого року за підтримки науково-виробничого журналу «Охорона праці» відбувся онлайн-форум «Безпека праці та здоров'я на роботі – 2020. Ризикоорієнтована система управління охороною праці: держава, підприємство, фахівці з охорони праці», у якому взяли участь викладачі кафедри екологічної безпеки та охорони праці.

Протягом двох днів учасники форуму мали можливість поспілкуватися з українськими та європейськими фахівцями в сфері безпеки та гігієни праці та обговорити актуальні питання: управління ризиками: радикальні зміни в реалізації державної політики у сфері безпеки праці та здоров’я на роботі; міжнародний досвід створення ризикоорієнтованих систем управління охороною праці, упровадження міжнародних стандартів ISO 45001 та OHSAS 18001 у Білорусі, Фінляндії, Литві, Польщі, Португалії; практика планування, встановлення ключових показників ефективності та впровадження керування ризиками в СУОП на вітчизняних підприємствах; формування ризикоорієнтованого мислення фахівців з охорони праці та працівників; розвиток нових компетенцій і навичок у фахівців із охорони праці; організація навчання для працівників, фахівців із охорони праці, керівників підприємств.

Викладачі кафедри долучилися до обговорення провідної теми форуму – навчання фахівців із охорони праці методикам оцінювання ризиків та іншим сучасним працеохоронним інструментам. Також жвава дискусія відбулася під час обговорення проєкту Закону «Про безпеку та здоров’я на роботі». Новий законопроєкт передбачає осучаснення нормативно-правової бази з охорони праці з урахуванням ризикоорієнтованих підходів, на яких ґрунтуються європейські директиви з питань безпеки та здоров’я на роботі.

Грудневий форум відбувся на високому організаційному й науковому рівні та зібрав рекордну кількість учасників – понад 250 осіб, що підтверджує підвищений суспільний інтерес до вирішення проблемних питань щодо безпеки та здоров’я працівників.

Опублікований: 19-01-2021
Читайте також:
Наші науковці мають доступ до провідних світових баз даних

Науково-технічна бібліотека університету – потужний ресурс із забезпечення нашого колективу необхідними навчальними, науковими, інформаційними та довідковими матеріалами. Її фахівці невпинно працюють над розширенням можливостей доступу до провідних ресурсів світу. Наразі викладачі, науковці, здобувачі освіти та співробітники університету мають дос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші науковці мають доступ до провідних світових баз даних 06 серпня 2024

Тонкощі розроблення пробіотиків від представниці академічної спільноти з багаторічним досвідом

Здобувачі четвертого курсу освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» в рамках вибіркової дисципліни «Технологія пробіотиків і вакцин» прослухали гостьову лекцію представниці академічної спільноти, фахівчині-практика, докторки біологічних наук, провідної наукової співробітниці відділу проблем ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тонкощі розроблення пробіотиків від представниці академічної спільноти з багаторічним досвідом 22 квітня 2024

ЕКО-МАФІЯ: Битва за ресурси

20 березня за ініціативи студентської ради факультету біотехнології та екологічного контролю у студентському клубі відбулася цікава гра «ЕКО-МАФІЯ: Битва за ресурси». Всі ми знаємо, наскільки важливими є раціональне споживання природних ресурсів, що включає вибір таких способів розроблення корисних копалин, які забезпечують їх вилучення при наймен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ЕКО-МАФІЯ: Битва за ресурси 25 березня 2024

Видано черговий номер наукового журналу «Харчова промисловість»

Редакція запрошує ознайомитися з найсвіжішими інсайтами у сфері харчової промисловості в щойно виданому журналі «Харчова промисловість» № 33-34 за 2023 рік. Журнал «Харчова промисловість» з 1965 року продовжує розширювати свою роль у висвітленні передових досліджень, технологічних і технічних рішень у галузі харчової промисловості. Входить до пер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Видано черговий номер наукового журналу «Харчова промисловість» 15 січня 2024