Н У Х Т

До обговорення проблемних питань долучаються наші викладачі

19 січня 2021

До обговорення проблемних питань долучаються наші викладачі

В останні дні минулого року за підтримки науково-виробничого журналу «Охорона праці» відбувся онлайн-форум «Безпека праці та здоров'я на роботі – 2020. Ризикоорієнтована система управління охороною праці: держава, підприємство, фахівці з охорони праці», у якому взяли участь викладачі кафедри екологічної безпеки та охорони праці.

Протягом двох днів учасники форуму мали можливість поспілкуватися з українськими та європейськими фахівцями в сфері безпеки та гігієни праці та обговорити актуальні питання: управління ризиками: радикальні зміни в реалізації державної політики у сфері безпеки праці та здоров’я на роботі; міжнародний досвід створення ризикоорієнтованих систем управління охороною праці, упровадження міжнародних стандартів ISO 45001 та OHSAS 18001 у Білорусі, Фінляндії, Литві, Польщі, Португалії; практика планування, встановлення ключових показників ефективності та впровадження керування ризиками в СУОП на вітчизняних підприємствах; формування ризикоорієнтованого мислення фахівців з охорони праці та працівників; розвиток нових компетенцій і навичок у фахівців із охорони праці; організація навчання для працівників, фахівців із охорони праці, керівників підприємств.

Викладачі кафедри долучилися до обговорення провідної теми форуму – навчання фахівців із охорони праці методикам оцінювання ризиків та іншим сучасним працеохоронним інструментам. Також жвава дискусія відбулася під час обговорення проєкту Закону «Про безпеку та здоров’я на роботі». Новий законопроєкт передбачає осучаснення нормативно-правової бази з охорони праці з урахуванням ризикоорієнтованих підходів, на яких ґрунтуються європейські директиви з питань безпеки та здоров’я на роботі.

Грудневий форум відбувся на високому організаційному й науковому рівні та зібрав рекордну кількість учасників – понад 250 осіб, що підтверджує підвищений суспільний інтерес до вирішення проблемних питань щодо безпеки та здоров’я працівників.

Опублікований: 19-01-2021
Читайте також:
Поповнення наукової скарбниці «BIOTECH» черговими здобутками

Молоді науковці гуртка «BIOTECH» не втрачають нагоди поділитися із широким загалом результатами своїх досліджень. Тож взяли участь у VIII Міжнародній науково-практичній онлайн-конференції студентів, аспірантів та молодих вчених «Біотехнологія: звершення та надії», яка працювала поза межами Національного університету харчових технологій. Свої здобу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поповнення наукової скарбниці «BIOTECH» черговими здобутками 02 грудня 2019

З дистанційного навчання розпочався другий семестр в університеті

Дистанційна форма навчання набуває все більшої популярності. Не стоїть осторонь від новацій і наш університет. Уже три роки поспіль навчання студентів стаціонару впродовж шести перших тижнів весняного семестру відбувалося за дистанційною формою. А з вересня 2017 року за дистанційною формою навчаються і студенти-заочники. Ґрунтовний аналіз, здійсне...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З дистанційного навчання розпочався другий семестр в університеті 14 січня 2019

Вітаємо барменів із професійним святом

6 лютого 2020 року в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулося святкування Міжнародного дня бармена. Популярність цього свята постійно зростає, оскільки цю професію починають цінувати все більше. Свою сторінку в розвиток барної справи Івано-Франківщини та України вписали випускники коледжу ресторанного сервісу і тур...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо барменів із професійним святом 07 лютого 2020

Освітньо-професійна програма «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» очима випускників

Локальний моніторинг освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» – проблема багатоаспектна і потребує зустрічей із різними групами освітнього процесу. 8 лютого 2022 року така зустріч відбулася з випускниками кафедри технології оздоровчих продуктів, котрі через декілька днів отримають дипл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітньо-професійна програма «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» очима випускників 09 лютого 2022