Н У Х Т

Дні франкофонії на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

13 квітня 2021

Дні франкофонії на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

Наприкінці березня і на початку квітня в світі відзначаються Дні франкофонії. На жаль, в умовах тотального локдауну щорічний фестиваль «Французька весна в Києві» не проводиться уже другий рік, але доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування, викладачка французької мови Світлана Мусійчук разом із четвертокурсниками спеціальності «Туризм» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу знайшли вихід! Вони влаштували брейн-ринг на тему Франції, її культури, традицій, мови.

На допомогу прийшла платформа ZOOM, де гравці скористалися таким зручним ресурсом, як окремі сесійні зали (або ігрові кімнати в цьому випадку). Учасники були розподілені методом випадкового вибору на дві команди по п’ять осіб. Визначившись із капітанами і назвами команд, по черзі (кожна команда знаходилась у своїй ігровій кімнаті) брали участь у трьох раундах (країнознавчому, лінгвістичному, підсумковому), застосовуючи свої загальні знання про Францію, її культуру, літературу; знання з лексики, граматики, країнознавства, набуті під час вивчення французької мови, як другої іноземної, в університеті. Під час гри учасники змогли виявити рівень своєї загальної ерудиції, творчі здібності й уміння працювати в команді.

Азарт, прагнення до перемоги, нікого не залишили байдужими: ні здобувачів-учасників, ні викладачів кафедри, які були присутні на цьому цікавому заході. І навіть, коли гра закінчилася, ніхто не хотів розходитися.

Перемогла команда «Lacets» (Шнурки), а команді «Victoire» (Перемога) до перемоги не вистачило лише декількох балів. Але, на думку організаторки перемогли всі – отримали нові знання, навчилися працювати в команді, прагнути до перемоги і наполегливо йти до неї, та й просто наповнилися позитивними емоціями.

Опублікований: 13-04-2021
Читайте також:
Випускникам програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» вручено сертифікати

Цікаві лекції, практичні вебінари, виїзні заняття відвідали слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» в період з березня по травень 2025 року. Навчальний процес забезпечували досвідчені викладачі кафедри готельно-ресторанної справи – професорка Тетяна Сильчук, доцентка Ольга Пушка, доценти Олег Бортнічук і Олексан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускникам програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» вручено сертифікати 28 травня 2025

ЕК у Кам’янець-Подільській філії НУХТ очолила доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

У Кам’янець-Подільській філії НУХТ відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти заочної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології». Екзаменаційну комісію очолила доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ Наталія Фалендиш. До складу Екзаменаційної комісії та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ЕК у Кам’янець-Подільській філії НУХТ очолила доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 24 лютого 2021

Блискучі захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів

14 червня в оnline-форматі на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Харчові технології та інженерія». Екзаменаційну комісію очолив завідувач кафедри, професор Василь Пасічний. До складу ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Блискучі захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 14 червня 2024

Диплом молодшого спеціаліста – перший етап у професійному зростанні

6 липня 2021 року в актовій залі Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ відбулися урочистості з нагоди вручення дипломів випускникам денної форми навчання. Розпочалося свято, традиційно, з виконання Державного Гімну України. З вітальним словом до присутніх звернувся директор коледжу, к.е.н., доцент, заслужений праців...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Диплом молодшого спеціаліста – перший етап у професійному зростанні 12 липня 2021