Н У Х Т

Дні франкофонії на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

13 квітня 2021

Дні франкофонії на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

Наприкінці березня і на початку квітня в світі відзначаються Дні франкофонії. На жаль, в умовах тотального локдауну щорічний фестиваль «Французька весна в Києві» не проводиться уже другий рік, але доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування, викладачка французької мови Світлана Мусійчук разом із четвертокурсниками спеціальності «Туризм» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу знайшли вихід! Вони влаштували брейн-ринг на тему Франції, її культури, традицій, мови.

На допомогу прийшла платформа ZOOM, де гравці скористалися таким зручним ресурсом, як окремі сесійні зали (або ігрові кімнати в цьому випадку). Учасники були розподілені методом випадкового вибору на дві команди по п’ять осіб. Визначившись із капітанами і назвами команд, по черзі (кожна команда знаходилась у своїй ігровій кімнаті) брали участь у трьох раундах (країнознавчому, лінгвістичному, підсумковому), застосовуючи свої загальні знання про Францію, її культуру, літературу; знання з лексики, граматики, країнознавства, набуті під час вивчення французької мови, як другої іноземної, в університеті. Під час гри учасники змогли виявити рівень своєї загальної ерудиції, творчі здібності й уміння працювати в команді.

Азарт, прагнення до перемоги, нікого не залишили байдужими: ні здобувачів-учасників, ні викладачів кафедри, які були присутні на цьому цікавому заході. І навіть, коли гра закінчилася, ніхто не хотів розходитися.

Перемогла команда «Lacets» (Шнурки), а команді «Victoire» (Перемога) до перемоги не вистачило лише декількох балів. Але, на думку організаторки перемогли всі – отримали нові знання, навчилися працювати в команді, прагнути до перемоги і наполегливо йти до неї, та й просто наповнилися позитивними емоціями.

Опублікований: 13-04-2021
Читайте також:
Високий рівень фахової підготовки підтверджено!

18-23 червня 2025 року на кафедрі технології цукру і підготовки води відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181«Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» денної форми здобуття освіти. До складу екзаменаційної комісії увійшли в.о. завідува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий рівень фахової підготовки підтверджено! 26 червня 2025

eNUFTIR – у десятці кращих репозитаріїв ЗВО України!

За результатами світового рейтингу «Transparent Ranking: Institutional Repositories by Google Scholar» від Webometrics репозитарій нашого університету вже третій рік поспіль утримує шосте місце серед понад 90 інституційних репозитаріїв України та гідно займає 104-ту позицію серед 10413 репозитаріїв світу. Рейтинг Webometrics оцінює кількість науко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

eNUFTIR – у десятці кращих репозитаріїв ЗВО України! 17 липня 2025

Академічна доброчесність – невід’ємна складова освітнього процесу!

Наші студенти-біотехнологи продовжують навчатися та впевнено крокувати до омріяного диплома бакалавра з біотехнології та біоінженерії, а дотримання академічної доброчесності є невід’ємною складовою освітнього процесу, особливо під час написання курсових робіт і проєктів, як складових кваліфікаційної роботи. У останні зимові дні гарантка освітньо-п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Академічна доброчесність – невід’ємна складова освітнього процесу! 01 березня 2023

Викладачі опановують штучний інтелект: нові можливості для освіти

5 березня 2024 року відбулися онлайн-тренінги «Використання штучного інтелекту в роботі освітян», організовані Благодійним фондом Сергія Притули за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) та уряду Японії. Під час навчання учасники дізналися, як ефективно використовувати штучний інтелект у підготовці до занять, зокрема створювати правильні запити д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі опановують штучний інтелект: нові можливості для освіти 05 березня 2025