Н У Х Т

Дистанційний захист бакалаврів-біотехнологів успішно завершений!

18 червня 2020

Дистанційний захист бакалаврів-біотехнологів успішно завершений!

Чотири довгих-довгих, спекотних, виснажливих дні в on-line режимі відбувалися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітнього ступеня «Бакалавр». З раннього ранку та до пізнього вечора члени Екзаменаційної комісії, не відриваючись від моніторів, переглядали презентації претендентів на здобуття омріяного освітнього ступеня бакалавра з біотехнології. Тематика кваліфікаційних робіт, а їх було заслухано небагато-немало, а п’ятдесят одну,  вражала своєю різноманітністю: біосинтез антибіотиків і вітамінів, культивування продуцентів ферментів і пробіотиків, одержання аміно- та органічних кислот, біосинтез полісахаридів і поверхнево-активних речовин та багато-багато іншого.

Слід відзначити, що серед інженерних кваліфікаційних робіт почесне місце займають наукові роботи, три з яких виконані на базі кафедри, і ще дві на базі Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України за консультативної допомоги к.б.н., н.с. відділу мікології Аль-Маалі Галеба Аднановича. Здобувачі з гордістю представляли свої наукові досягнення та отримали цілком заслужені п’ятірки.

Ще однією приємною несподіванкою цьогорічних захистів був етап рецензування кваліфікаційних робіт. Згідно з «Тимчасовою процедурою підготовки та проведення атестації здобувачів вищої освіти…» рецензентами мали виступати науково-педагогічні працівники НУХТ, але науковці Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ, Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАНУ, Національного авіаційного університету, Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, Національного університету біоресурсів і природокористування, а також фахівці провідних фармацевтичних і біотехнологічних виробництв – АТ «Київмедпрепарат» Корпорації «Артеріум», ТОВ «БІОФАРМА-ПЛАЗМА», АТ «Фармстарт», ТОВ «Валартін Фарма» також виявили бажання прорецензувати кваліфікаційні роботи випускників нашої кафедри біотехнології і мікробіології і поринули в сотні сторінок дипломів для ознайомлення з технологічними рішеннями, що були запропоновані нашими здобувачами. Усі рецензенти надали позитивну оцінку кваліфікаційним роботам, виконаним здобувачами четвертого року навчання.

Отже, всі кваліфікаційні роботи були позитивно оцінені. «Відмінно» красується в заліковках 12 здобувачів, із яких семеро були рекомендовані кафедрою до отримання диплому з відзнакою – Світлана Бондарук, Валерія Бондарчук, Анна Зварич, Юлія Лазюка, Ганна Ярова, Вячеслав Черепанський, Софія Цапко; оцінку «добре» отримали 11 здобувачів.

Викладачі кафедри мають надію, що більшість із випускників вирішить не зупинятись на освітньому ступені «Бакалавр». Адже, «БАКАЛАВР З БІОТЕХНОЛОІЇ ТА БІОІНЖЕНЕРІЇ» звучить гордо, а МАГІСТР – ще краще!

Бажаємо успіхів на вступних випробуваннях до магістратури! 

Опублікований: 18-06-2020
Читайте також:
Слухачі підготовчих курсів НУХТ спробували себе у ролі кондитерів

Впродовж десятиліть у нашому університеті функціонує підготовче відділення, де майбутніх вступників фахово готують до здачі ЗНО та вступу до вищих навчальних закладів. Та спеціалісти підготовчого відділення НУХТ ніколи не обмежувалися лише суто викладацькою діяльністю, свою діяльність вони вбачають набагато ширшою, і далеко не останнє місце в ній з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Слухачі підготовчих курсів НУХТ спробували себе у ролі кондитерів 10 квітня 2018

Студентські заходи у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

20 листопада 2018 р. у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулася інтелектуально-розважальна гра «Хто зверху?» серед дівчат та юнаків, що навчаються за  спеціальністю «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів». Запекла боротьба тривала сім раундів, завдання були досить складними та водночас веселими...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентські заходи у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 21 листопада 2018

Актуальні питання сьогодення на відкритій лекції викладача кафедри технології цукру і підготовки води

Доцент кафедри технології цукру і підготовки води Наталія Чернова прочитала відкриту лекцію «Знезараження води. Знезараження води озоном» для студентів збірної групи ЦВ-4-10+ск із дисципліни «Технології питної води та води для харчових виробництв». На занятті були присутні викладачі кафедри. Впродовж лекції були розглянуті основні теоретичні відом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні питання сьогодення на відкритій лекції викладача кафедри технології цукру і підготовки води 03 грудня 2019

Як крафтовики представили Україну на світовій гастрономічній арені

Власниця господарства «Бринзарня» та лідерка спільноти «Slow food Bessarabia» Лариса Титикало прочитала гостьову лекцію для здобувачів бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти спеціальності «Туризм і рекреація». На прикладі кейсу участі крафтових виробників України у фермерському ярмарку у Турині було розкрито завдання та цілі спільноти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як крафтовики представили Україну на світовій гастрономічній арені 15 жовтня 2024