Н У Х Т

Дистанційний захист бакалаврів-біотехнологів успішно завершений!

18 червня 2020

Дистанційний захист бакалаврів-біотехнологів успішно завершений!

Чотири довгих-довгих, спекотних, виснажливих дні в on-line режимі відбувалися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітнього ступеня «Бакалавр». З раннього ранку та до пізнього вечора члени Екзаменаційної комісії, не відриваючись від моніторів, переглядали презентації претендентів на здобуття омріяного освітнього ступеня бакалавра з біотехнології. Тематика кваліфікаційних робіт, а їх було заслухано небагато-немало, а п’ятдесят одну,  вражала своєю різноманітністю: біосинтез антибіотиків і вітамінів, культивування продуцентів ферментів і пробіотиків, одержання аміно- та органічних кислот, біосинтез полісахаридів і поверхнево-активних речовин та багато-багато іншого.

Слід відзначити, що серед інженерних кваліфікаційних робіт почесне місце займають наукові роботи, три з яких виконані на базі кафедри, і ще дві на базі Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України за консультативної допомоги к.б.н., н.с. відділу мікології Аль-Маалі Галеба Аднановича. Здобувачі з гордістю представляли свої наукові досягнення та отримали цілком заслужені п’ятірки.

Ще однією приємною несподіванкою цьогорічних захистів був етап рецензування кваліфікаційних робіт. Згідно з «Тимчасовою процедурою підготовки та проведення атестації здобувачів вищої освіти…» рецензентами мали виступати науково-педагогічні працівники НУХТ, але науковці Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ, Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАНУ, Національного авіаційного університету, Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, Національного університету біоресурсів і природокористування, а також фахівці провідних фармацевтичних і біотехнологічних виробництв – АТ «Київмедпрепарат» Корпорації «Артеріум», ТОВ «БІОФАРМА-ПЛАЗМА», АТ «Фармстарт», ТОВ «Валартін Фарма» також виявили бажання прорецензувати кваліфікаційні роботи випускників нашої кафедри біотехнології і мікробіології і поринули в сотні сторінок дипломів для ознайомлення з технологічними рішеннями, що були запропоновані нашими здобувачами. Усі рецензенти надали позитивну оцінку кваліфікаційним роботам, виконаним здобувачами четвертого року навчання.

Отже, всі кваліфікаційні роботи були позитивно оцінені. «Відмінно» красується в заліковках 12 здобувачів, із яких семеро були рекомендовані кафедрою до отримання диплому з відзнакою – Світлана Бондарук, Валерія Бондарчук, Анна Зварич, Юлія Лазюка, Ганна Ярова, Вячеслав Черепанський, Софія Цапко; оцінку «добре» отримали 11 здобувачів.

Викладачі кафедри мають надію, що більшість із випускників вирішить не зупинятись на освітньому ступені «Бакалавр». Адже, «БАКАЛАВР З БІОТЕХНОЛОІЇ ТА БІОІНЖЕНЕРІЇ» звучить гордо, а МАГІСТР – ще краще!

Бажаємо успіхів на вступних випробуваннях до магістратури! 

Опублікований: 18-06-2020
Читайте також:
Прапор єднає вільних!

Перший від початку нового навчального року патріотичний захід «Прапор єднає вільних!» провели активісти студентського самоврядування та учасники художньої самодіяльності Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ для студентів другого та третього курсів 23 серпня на великій перерві. Український прапор – наша гордість і найвідоміший символ У...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Прапор єднає вільних! 26 серпня 2024

Ще один цікавий науковий міжнародний захід відвідали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Науковці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції долучилися до ще одного цікавого міжнародного заходу. Професори Наталія Ющенко та Олег Кузьмін, доцентки Ірина Корецька і Людмила Дейниченко, а також асистентка Ганна Березова були запрошені взяти участь у відкритій онлайн-секції міжнародної конференції Arla Food for Health (AFH), що в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще один цікавий науковий міжнародний захід відвідали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 30 вересня 2022

Зміни до діючих редакцій ОПП і ОНП стейкхолдерами підтримано!

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося розширене засідання робочих груп із проведення локального моніторингу освітніх програм. Гарантки освітньо-професійних програм спеціальності 181 «Харчові технології», доцентки Оксана Петруша та Світлана Усатюк представили освітньо-професійні програми «Технологічна експертиза та безпека харчової про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зміни до діючих редакцій ОПП і ОНП стейкхолдерами підтримано! 03 лютого 2025

Розпочався новий сезон хімічних лекторіїв для вступників

Час спливає дуже швидко, незабаром завершиться перший семестр цього навчального року, і зовсім скоро перед майбутніми вступниками постане завдання якомога краще здати НМТ аби вступити до вишу своєї мрії для здобуття обраної професії. Наші викладачі зажди раді допомогти їм у підготовці до успішного складання зовнішнього оцінювання й вступу до універ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочався новий сезон хімічних лекторіїв для вступників 23 жовтня 2023