Н У Х Т

Дистанційний захист бакалаврів-біотехнологів успішно завершений!

18 червня 2020

Дистанційний захист бакалаврів-біотехнологів успішно завершений!

Чотири довгих-довгих, спекотних, виснажливих дні в on-line режимі відбувалися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітнього ступеня «Бакалавр». З раннього ранку та до пізнього вечора члени Екзаменаційної комісії, не відриваючись від моніторів, переглядали презентації претендентів на здобуття омріяного освітнього ступеня бакалавра з біотехнології. Тематика кваліфікаційних робіт, а їх було заслухано небагато-немало, а п’ятдесят одну,  вражала своєю різноманітністю: біосинтез антибіотиків і вітамінів, культивування продуцентів ферментів і пробіотиків, одержання аміно- та органічних кислот, біосинтез полісахаридів і поверхнево-активних речовин та багато-багато іншого.

Слід відзначити, що серед інженерних кваліфікаційних робіт почесне місце займають наукові роботи, три з яких виконані на базі кафедри, і ще дві на базі Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України за консультативної допомоги к.б.н., н.с. відділу мікології Аль-Маалі Галеба Аднановича. Здобувачі з гордістю представляли свої наукові досягнення та отримали цілком заслужені п’ятірки.

Ще однією приємною несподіванкою цьогорічних захистів був етап рецензування кваліфікаційних робіт. Згідно з «Тимчасовою процедурою підготовки та проведення атестації здобувачів вищої освіти…» рецензентами мали виступати науково-педагогічні працівники НУХТ, але науковці Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ, Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАНУ, Національного авіаційного університету, Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, Національного університету біоресурсів і природокористування, а також фахівці провідних фармацевтичних і біотехнологічних виробництв – АТ «Київмедпрепарат» Корпорації «Артеріум», ТОВ «БІОФАРМА-ПЛАЗМА», АТ «Фармстарт», ТОВ «Валартін Фарма» також виявили бажання прорецензувати кваліфікаційні роботи випускників нашої кафедри біотехнології і мікробіології і поринули в сотні сторінок дипломів для ознайомлення з технологічними рішеннями, що були запропоновані нашими здобувачами. Усі рецензенти надали позитивну оцінку кваліфікаційним роботам, виконаним здобувачами четвертого року навчання.

Отже, всі кваліфікаційні роботи були позитивно оцінені. «Відмінно» красується в заліковках 12 здобувачів, із яких семеро були рекомендовані кафедрою до отримання диплому з відзнакою – Світлана Бондарук, Валерія Бондарчук, Анна Зварич, Юлія Лазюка, Ганна Ярова, Вячеслав Черепанський, Софія Цапко; оцінку «добре» отримали 11 здобувачів.

Викладачі кафедри мають надію, що більшість із випускників вирішить не зупинятись на освітньому ступені «Бакалавр». Адже, «БАКАЛАВР З БІОТЕХНОЛОІЇ ТА БІОІНЖЕНЕРІЇ» звучить гордо, а МАГІСТР – ще краще!

Бажаємо успіхів на вступних випробуваннях до магістратури! 

Опублікований: 18-06-2020
Читайте також:
Про комп'ютерну візуалізацію для контролю якості харчових продуктів у лекції партнерів університету з Осієкського університету (Хорватія)

Партнери університету з Осієкського університету (Хорватія) – професори Ясміна Лукінак і Марко Юкіч продовжили цикл лекцій у рамках ІХ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції «Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентноздатності». Тема чергової лекції – «Комп'ютер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про комп'ютерну візуалізацію для контролю якості харчових продуктів у лекції партнерів університету з Осієкського університету (Хорватія) 14 грудня 2020

Досягнення науки і технологій – в життя людства

4 грудня 2019 р. у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулася Х студентська науково-практична конференція «Пізнаємо світ. Досягнення науки і технологій – в життя людства». У заході взяли участь викладачі та студенти коледжу, представники підприємств міста. Учасники конференції прослухали наукові доповіді: «Перспективи розвитку сонячн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досягнення науки і технологій – в життя людства 04 грудня 2019

Ще одна аспірантка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів здобула ступінь PhD!

26 травня 2025 року відбувся захист дисертаційної роботи аспірантки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Марії Блаженко на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD). Дисертаційну роботу «Удосконалення технології хлібобулочних виробів з використанням продуктів переробки насіння конопель» здобувачка виконала під керівни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще одна аспірантка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів здобула ступінь PhD! 28 травня 2025

Студенти-маркетологи серед переможців кейс-чемпіонату від компанії Unilever

Студенти кафедри маркетингу взяли участь у Міжнародному конкурсі «Unilever Future Leaders League» від компанії Unilever, що є одним зі світових лідерів на ринку продуктів харчування. Захід спрямований на вирішення реальних кейсів, які постають перед бізнесом. В Україні такий кейс-чемпіонат влаштовується вперше. У конкурсі зареєструвались близько 3...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-маркетологи серед переможців кейс-чемпіонату від компанії Unilever 30 березня 2018