28-29 травня 2020 р. доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Зінченко та Наталія Фалендиш взяли участь у серії вебінарів «Експорт органічної продукції: відкриваємо нові ринки», організованих Офісом із просування експорту України спільно з канадсько-українським проєктом підтримки торгівлі та інвестицій. Вебінари проведені на запит бізнес-об'єднання виробників органічних сертифікованих продуктів «Органічна Україна» для формування та розвитку органічного ринку України та світу.
Метою заходу було ознайомлення українських виробників органічної продукції з експортними можливостями в Канаді та інструментами з просування експорту з пошуку та аналізу нових ринків.
У програмі вебінарів виконавчим директором Canada Organic Trade Association Тією Лофтсгард, доповідачами з Canada-Ukraine Trade and Investment Support project (CUTIS) та Офісом із просування експорту України були розглянуті в т.ч. питання щодо умов торгівлі з Канадою в рамках угоди про вільну торгівлю, регуляторні вимоги та вимоги до маркування продуктів харчування в Канаді, вимоги до сертифікації органічної продукції в Канаді, міжнародні публічні закупівлі GPA, як додатковий інструмент інтернаціоналізації бізнесу, тощо.
Отримана інформація буде використана в начальному процесі при підготовці фахівців освітнього ступеню «Магістр» освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів».