Н У Х Т

Демонстрація педагогічної майстерності на відкритій лекції доцентки кафедри харчової хімії

16 листопада 2023

Демонстрація педагогічної майстерності на відкритій лекції доцентки кафедри харчової хімії

Доцентка Тетяна Петренко 15 листопада 2023 року провела відкрите лекційне заняття з дисципліни «Хімія в харчових технологіях. Модуль 5. Фізична та колоїдна хімія» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології». Тема лекції – «Загальна характеристика дисперсних систем, їх класифікація, властивості, методи одержання та очищення»

На початку заняття лекторка зауважила, що цей розділ курсу – колоїдна хімія – надзвичайно важливий для застосування у робочій практиці інженера-технолога харчових виробництв і знаходить використання в багатьох процесах.

Змістовна мультимедійна презентація ознайомила слухачів із історичним розвитком досліджень теорій дисперсних систем – із теоріями Франческо Сельмі та Томаса Грема; основними поняттями колоїдної хімії; ознаками, класифікацією та властивостями дисперсних систем.

Викладачка детально зупинилася на класифікації за взаємодією дисперсної фази і дисперсійного середовища, ефекті Тіндаля. Здобувачі освіти дізналися, що таке лізолі, гідрозолі й органозолі, та де ми зустрічаємо зазначені системи у виробництві; якими методами диспергування можна отримати колоїдні розчини. Були висвітлені основні поняття, властивості, класифікації дисперсних систем за різними ознаками, детально розглянута будова міцели, методи одержання та очищення дисперсних систем.

Час наукового спілкування сплинув дуже швидко. Колеги схвально висловились про проведений навчальний захід і побажали пані Тетяні нових наукових здобутків й педагогічного натхнення.

Опублікований: 16-11-2023
Читайте також:
У дії систему якості НАССР у провідному закладі швидкого харчування побачили студенти-експерти

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Шульга та Анастасія Чорна разом із студентами спеціальності «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» відвідали один із столичних закладів швидкого харчування «МакДональдз», що знаходиться на вул. Гетьмана, 1-А. Обмеженість виробничих приміщень закладу не дозволяє проводити екскур...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У дії систему якості НАССР у провідному закладі швидкого харчування побачили студенти-експерти 25 березня 2019

Менеджери розпочали з перемог!

Нещодавно на базі Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку відбувся Всеукраїнський конкурс кваліфікаційних робіт зі спеціальності 073 «Менеджмент» за першим (бакалаврським) і другим (магістерським) рівнями вищої освіти. Метою конкурсу є створення умов для залучення та заохочення талановитої молоді займатися науково-дослідною ді...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Менеджери розпочали з перемог! 09 жовтня 2024

Взаємовигідне партнерство НУХТ і ПрАТ «Ічнянський молочноконсервний комбінат» триває!

До університету завітали представники Приватного акціонерного товариства «Ічнянський молочноконсервний комбінат» (ІМКК), промислово-інвестиційного холдингу «PRAVIO» головний радник з розвитку технологій Олена Кириняк (випускниця нашого університету) і головний радник з розвитку інженерних систем Петро Бахур. Колег-харчовиків тепло вітали проректор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Взаємовигідне партнерство НУХТ і ПрАТ «Ічнянський молочноконсервний комбінат» триває! 26 жовтня 2020

Грант для студентів НУХТ для сплати навчання в 2020 році

До уваги студентів Національного університету харчових технологій денної та заочної форм навчання! Запрошуємо вас взяти участь у конкурсі від компанії StudyUp Club, переможець якого отримує стипендію (грошовий грант) на сплату навчання. Сплачується навчання студентів денної та заочної форми навчання, що навчаються як на бюджетній формі навчання, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Грант для студентів НУХТ для сплати навчання в 2020 році 01 квітня 2020