Метою гурткової роботи є розширення і поглиблення бази знань, розвиток пізнавальних інтересів і творчих здібностей, формування практичних вмінь і навичок здобувачів освіти.
10 травня 2023 року на підсумковому занятті гуртка «Крафтяр», що працює під керівництвом випускниці університету, викладачки циклової комісії технології харчових виробництв Олександри Довбуш, здобувачі ВСП «Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ» спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Бродильне виробництво і виноробство» провели дегустацію різних сортів пива, виготовленого на попередніх заняттях гуртка в лабораторії технохімічного контролю.
Показники якості світлого, напівтемного і темного пива оцінювали за хмелевою гіркотою, смаком та ароматом, насиченістю діоксидом вуглецю тощо.
На дегустацію були запрошені викладачі циклової комісії технології харчових виробництв і представники адміністрації коледжу.
Здобувачі освіти продемонстрували свої вміння охарактеризувати пиво і оцінити його органолептичні показники відповідно до правил дегустації, що є важливою складовою професійної пивоварної майстерності.