Н У Х Т

Цікаве про мікроконтролери

14 жовтня 2025

Цікаве про мікроконтролери

Саме на цю тему сьогодні, 14 жовтня, прочитав гостьову лекцію викладач кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка Євген Проскурка здобувачам Вишнівського ліцею «Основа».

Старшокласники ліцею дізналися про виникнення та будову мікроконтролера, області застосування сучасних мікроконтролерів і мови їх програмування, а також побачили сучасні плати для розроблення пристроїв на мікроконтролерах.

Мікроконтролер називають «серцем» робота, оскільки він є центральним елементом, який отримує дані, обробляє їх і керує всіма компонентами пристрою, що дозволяє йому виконувати задані функції. По суті він – те ж саме, що й мозок і нервова система живих організмів.

Викладач акцентував увагу на освітніх програмах кафедри, здобувши вищу освіту за якими, можна стати фахівцем, що працює з мікроконтролерами. Слухачі дізналися про потужні навчальні лабораторії, тісну співпрацю з роботодавцями, інноваційні розробки наших студентів та багато іншого. Було змістовно, цікаво, пізнавально.

Організувала зустріч заступниця декана факультету автоматизації у комп’ютерних систем Оксана Мулява. Вона висловила подяку директрисі ліцею Наталії Руденко та її заступниці Оксані Янішевській за допомогу в організації заходу.

Сподіваємося, ліцеїсти зацікавилися представленою темою й надихнулися на вступ на факультет автоматизації і комп’ютерних систем нашого університету.

Опублікований: 14-10-2025
Читайте також:
Театральне дозвілля маркетологів

30 жовтня здобувачі освітньої програми «Маркетинг» (спеціальності D5 Маркетинг) разом із гаранткою програми Світланою Розумей і старшою викладачкою кафедри маркетингу Іриною Ніколаєнко відвідали Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка. У програмі вечора – безсмертна комедія Івана Карпенка-Карого «Мартин Боруля», у основу сюже...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Театральне дозвілля маркетологів 31 жовтня 2025

Хімічний експеримент – запорука успішної оцінки ЗНО з хімії!

Особливість предмета «хімія» полягає в тому, що формування міцних хімічних знань можливе тільки в поєднанні теоретичного та експериментального пізнання, оскільки хімія – це експериментальна наука. В більшості сучасних українських шкіл і коледжів хімічному експерименту належна увага не приділяється. Можливо, це і є однією з причин того, що в останні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хімічний експеримент – запорука успішної оцінки ЗНО з хімії! 14 листопада 2018

Здобувачі освіти перетворюють знання на досвід під час стажування на підприємстві

Четвертокурсниця освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» Марія Плита проходить стажування у службі навчання та розвитку персоналу «Київмедпрепарат» – одного із виробників ТМ «Артеріум». Її завдання полягає у організації і проведенні професійних навчань з питань GxP і стандартів менеджменту ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти перетворюють знання на досвід під час стажування на підприємстві 07 травня 2024

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів стартували захисти бакалаврів 2021 року денної форми навчання

8 червня розпочали серію захистів кваліфікаційних бакалаврських робіт здобувачі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія». Завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, професор Василь Пасічний очолив Екзаменаційну комісію, до складу якої увійшли доценти Оксана Топчій, Олексан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів стартували захисти бакалаврів 2021 року денної форми навчання 09 червня 2021