Н У Х Т

Санітарно-гігієнічна безпека підприємств гостинності: досвід мережі OPTIMA HOTELS&RESORTS

27 жовтня 2025

Санітарно-гігієнічна безпека підприємств гостинності: досвід мережі OPTIMA HOTELS&RESORTS

Третьокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у межах навчальної дисципліни «Санітарно-гігієнічна безпека в галузі: вітчизняний та європейський досвід» прослухали гостьову лекцію на тему «Стандарти чистоти, запорука успіху готельного підприємства», яку на запрошення лекторки дисципліни, завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи Лариси Шаран прочитала Олена Ліфіренко, заступниця керівника Навчального центру готельної і ресторанної справи Optima Hotels&Resorts.

Фахівчиня акцентувала увагу на дотриманні стандартів чистоти та гігієни як основі успішної діяльності підприємств гостинності. Лекторка розповіла про принципи організації прибирання та сферу відповідальності служби хаускіпінгу в готелі, зокрема види і послідовність прибиральних робіт, кольорове кодування інвентарю та витратних матеріалів, використання професійних мийних і дезинфікуючих засобів, вимоги до пакувальних матеріалів і санітарного стану виробничих приміщень, чек-лист перевірки чистоти приміщень. Окрему увагу приділила питанню особистої гігієни персоналу, проведенню медичних оглядів і догляду за спецодягом.

Зустріч відбулася в атмосфері відкритого спілкування. Студенти активно ставили запитання та отримували змістовні відповіді.

Здобувачі та викладачі кафедри готельно-ресторанної справи вдячні Олені Ліфіренко та готельній мережі Optima Hotels&Resorts за довготривалу і плідну співпрацю!

Опублікований: 27-10-2025
Читайте також:
Поширюємо інформацію про університет серед наших стейхолдерів

Завідувачка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Тамара Носенко зустрілася з керівним менеджментом компанії «Yednist’ Group» й ознайомила зі спеціальностями, освітніми програмами, умовами вступу та навчання в університеті. «Yednist’ Group» – об'єднання низки підприємств, що спеціалізуються на різних...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поширюємо інформацію про університет серед наших стейхолдерів 09 травня 2024

Відповіді на важливі питання знайшли студенти й працівники Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В  Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ у рамках роботи «Клубу зустрічей з цікавими людьми» відбувся психологічний майстер-клас «Мрії, цілі, дії», який провела психолог, сертифікований консультант у методі позитивної психології, коуч, координатор «Клубу успішна леді» Вікторія Гаврилюк. До участі у майстер-класі були запр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відповіді на важливі питання знайшли студенти й працівники Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ 14 березня 2019

Профорієнтація зі смаком кави кафедри готельно-ресторанної справи

На кафедру готельно-ресторанної справи разом із директоркою Наталією Бриковець завітали учні 9-го класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 44 з поглибленим вивченням англійської мови міста Києва. Зустрічала гостей згуртована профорієнтаційна команда у складі завідувачки кафедри Лариси Шаран, деканки факультету готельно-ресторанного та туристич...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтація зі смаком кави кафедри готельно-ресторанної справи 03 листопада 2025

Зустріч наставників груп зі здобувачами напередодні літніх канікул

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Лариса Михонік, Юлія Бондаренко, Анна Грищенко та Олена Кохан, які є наставниками здобувачів академічних груп І-ІІІ курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, напередодні літніх канікул провели зустріч  зі студентами своїх груп за допомогою конференції ZOOM. Головно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч наставників груп зі здобувачами напередодні літніх канікул 11 червня 2020