Н У Х Т

Цехом твердих лікарських засобів ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» «прогулялися» наші здобувачі освіти

20 березня 2021

Цехом твердих лікарських засобів ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» «прогулялися» наші здобувачі освіти

На цьому навчальному тижні здобувачі-біотехнологи 3 курсу в рамках дисципліни «Промислова технологія лікарських засобів» почали знайомитися з твердою лікарською формою – таблетками. Теоретичні відомості, отримані на лекціях і в рамках підготовки до лабораторної роботи, вони змогли закріпити під час чергової онлайн-екскурсії ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» – по цеху твердих лікарських засобів.

Компанію у цій цікавій подорожі їм склали здобувачі групи ТХ-3-6ск разом із наставницею, доценткою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Оленою Кохан.

Нагадаємо, що ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» на сьогодні є одним із флагманів серед фармацевтичних підприємств України. Від екскурсоводки Марії Кайтан наші екскурсанти дізналися, що кожна сьома упаковка лікарського препарату на полицях аптечних мереж України є продукцією «Фармацевтичної фірми «Дарниця».

Під час онлайн-екскурсії здобувачі довідалися про основні технологічні операції виробництва таблетованих медичних препаратів. Побачили сучасне обладнання, на якому здійснюють приготування таблетованої маси різними способами: простого змішування, методом вологої грануляції та за технологією псевдорозрідженого шару. Далі дізналися про стадію таблетування та довідалися, що для деяких таблетованих засобів сила стискання на цій операції досягає 8 т.

На екскурсії також була продемонстрована робота обладнання для покриття поверхні таблетованих форм лікарських засобів і робота пакувальної лінії, продуктивність якої сягає 65 тис. упаковок за зміну. Здобувачам продемонстрували роботу пакувального обладнання та пояснили, як інструкція по використанню препарату потрапляє до картонної упаковки таблеток. А ще ознайомили з процедурою переміщення між приміщеннями різних класів чистоти.

Наприкінці екскурсоводка розповіла, що відбувається з відбракованою продукцією і упаковкою. Завершили відповідями на запитання і запрошенням на наступні онлайн-екскурсії до інших цехів підприємства.

Наші здобувачі щиро вдячні керівництву  фармацевтичної фірми «Дарниця» за цікаву й корисну екскурсію!

Опублікований: 20-03-2021
Читайте також:
Здорове збалансоване харчування – профілактика захворювань

Продовжується плідна співпраця науковців нашого університету з провідними фахівцями-дієтологами. Бакалаври старших курсів освітньої програми «Технології харчування» та магістранти першого і другого курсів освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» разом із викладачами кафедри технології ресторанної і аюрведичної про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здорове збалансоване харчування – профілактика захворювань 20 березня 2024

Поєднання теоретичних знань і практичних вмінь студентів – пріоритет наших викладачів

Викладачем технологічного відділення Львівського коледжу м’ясної та молочної промисловості НУХТ Ольгою Лешкович були організовані виїзні лекції на базі виробничих цехів підприємства «Галицька свіжина» для групи №32 спеціальності «Харчові технології» («Зберігання, консервування та переробка м’яса»). Викладачі спецдисциплін Ольга Лешкович і Любов Іл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поєднання теоретичних знань і практичних вмінь студентів – пріоритет наших викладачів 13 лютого 2019

Всесвітній день туризму у Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

27 вересня – Всесвітній день туризму. З кожним роком туризм стає все популярнішим, а нові маршрути відкривають вікно у широкий світ. Це – високорентабельна галузь економіки, дієвий чинник інтеграції України у європейську та світову спільноту. Напередодні свята викладачі Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ здійс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Всесвітній день туризму у Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 27 вересня 2021

Поки студенти відпочивають – наставники навчаються!

Днями у Філологічній світлиці Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбувся практикум з української мови для викладачів. Мотивацією для проведення такого заняття стали слова В.Стуса: «Освіта – це вид гігієни. Письмо з помилками – то як невимиті руки чи зуби», а метою – бажання збагатити знання з рідної мови, вдо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поки студенти відпочивають – наставники навчаються! 16 січня 2024