Н У Х Т

Цехом твердих лікарських засобів ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» «прогулялися» наші здобувачі освіти

20 березня 2021

Цехом твердих лікарських засобів ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» «прогулялися» наші здобувачі освіти

На цьому навчальному тижні здобувачі-біотехнологи 3 курсу в рамках дисципліни «Промислова технологія лікарських засобів» почали знайомитися з твердою лікарською формою – таблетками. Теоретичні відомості, отримані на лекціях і в рамках підготовки до лабораторної роботи, вони змогли закріпити під час чергової онлайн-екскурсії ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» – по цеху твердих лікарських засобів.

Компанію у цій цікавій подорожі їм склали здобувачі групи ТХ-3-6ск разом із наставницею, доценткою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Оленою Кохан.

Нагадаємо, що ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» на сьогодні є одним із флагманів серед фармацевтичних підприємств України. Від екскурсоводки Марії Кайтан наші екскурсанти дізналися, що кожна сьома упаковка лікарського препарату на полицях аптечних мереж України є продукцією «Фармацевтичної фірми «Дарниця».

Під час онлайн-екскурсії здобувачі довідалися про основні технологічні операції виробництва таблетованих медичних препаратів. Побачили сучасне обладнання, на якому здійснюють приготування таблетованої маси різними способами: простого змішування, методом вологої грануляції та за технологією псевдорозрідженого шару. Далі дізналися про стадію таблетування та довідалися, що для деяких таблетованих засобів сила стискання на цій операції досягає 8 т.

На екскурсії також була продемонстрована робота обладнання для покриття поверхні таблетованих форм лікарських засобів і робота пакувальної лінії, продуктивність якої сягає 65 тис. упаковок за зміну. Здобувачам продемонстрували роботу пакувального обладнання та пояснили, як інструкція по використанню препарату потрапляє до картонної упаковки таблеток. А ще ознайомили з процедурою переміщення між приміщеннями різних класів чистоти.

Наприкінці екскурсоводка розповіла, що відбувається з відбракованою продукцією і упаковкою. Завершили відповідями на запитання і запрошенням на наступні онлайн-екскурсії до інших цехів підприємства.

Наші здобувачі щиро вдячні керівництву  фармацевтичної фірми «Дарниця» за цікаву й корисну екскурсію!

Опублікований: 20-03-2021
Читайте також:
Здобувачі чотирьох навчальних підрозділів університету завершили практичну підготовку

Наш університет завжди вирізнявся високим рівнем підготовки фахівців, недаремно він постійно посідає чільні місця у рейтингах закладів вищої освіти за оцінюванням роботодавців. І вагомою складовою кожної освітньої програми нашого вишу є практична підготовка. Її мета – закріплення та поліпшення теоретичних знань, отриманих при вивченні професійно ор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі чотирьох навчальних підрозділів університету завершили практичну підготовку 24 лютого 2020

Магістрантка-біотехнологиня здобула перемогу на міжнародній конференції!

Магістрантка-біотехнологиня першого року навчання Анастасія Охмакевич успішно виступила із доповіддю «Дія суміші поверхнево-активних речовин Rhodococcus erythropolis IMB Ac-5017 з ефірними оліями на двовидові біоплівки» на XVIII Міжнародній науково-практичній конференції студентів, аспірантів і молодих вчених «Біотехнологія XXI століття», що відбул...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістрантка-біотехнологиня здобула перемогу на міжнародній конференції! 29 травня 2024

Ознайомлення з технологіями та обладнанням на виробництві у рамках практики на ПрАТ «Київський маргариновий завод»

На ПрАТ «Київський маргариновий завод» проходять практику студенти кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. Наших практикантів привітно зустріли працівники підприємства та пояснили план проходження практики, після чого познайомили їх із роботою заводу. Студенти дізналися про потужність підприємства, і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ознайомлення з технологіями та обладнанням на виробництві у рамках практики на ПрАТ «Київський маргариновий завод» 12 лютого 2020

Нова генерація викладачів на кафедрі експертизи харчових продуктів

Відповідно до плану проведення відкритих занять 30 березня 2018 р. на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося відкрите заняття асистента кафедри Анастасії Чорної з дисципліни «Технологічна експертиза виробництва харчової продукції» для студентів четвертого курсу денної форми навчання, що навчаються за напрямом підготовки «Технологічна експе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нова генерація викладачів на кафедрі експертизи харчових продуктів 02 квітня 2018