Н У Х Т

Четвертокурсники-біотехнологи розпочали практичні заняття з дисципліни «Біобезпека та біоетика»

10 вересня 2024

Четвертокурсники-біотехнологи розпочали практичні заняття з дисципліни «Біобезпека та біоетика»

У сучасному світі біоетика стала невід'ємною частиною науки, особливо на тлі швидкого розвитку біотехнологій, медицини та біології. Ця дисципліна допомагає вирішувати правові та моральні виклики, пов’язані з науковими досягненнями та правами людини. Головною метою біоетики є не лише дотримання етичних стандартів у впровадженні нових технологій, але й захист прав людини та довкілля, що відповідає цілям сталого розвитку, спрямованим на забезпечення здоров’я, добробуту та екологічної стійкості для майбутніх поколінь.

Для здобувачів четвертого курсу освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна», які розпочали практичні заняття з дисципліни «Біобезпека та біоетика» разом із професоркою кафедри біотехнології і мікробології, д.б.н. Людмилою Буценко, важливо усвідомити значення біоетики у професійній діяльності біотехнолога та її значення для суспільства.

Для кращого розуміння біоетики та її питань, студенти створили хмаринки слів, що допомагають візуалізувати ключові аспекти цієї науки, такі як «етика», «права людини», «гуманізація», «екологія», «справедливість», «технології» і «соціальні наслідки». Процес створення хмаринок слів заохочує до активної участі у навчанні та ініціює інтерактивний підхід до засвоєння матеріалу, що робить навчання більш захопливим і ефективним.

Чудово, що здобувачі четвертого курсу демонструють вражаючий рівень зацікавленості та глибоке розуміння важливих аспектів біоетики, що свідчить про їхню готовність до професійних викликів. Їхній підхід до аналізу етичних і соціальних питань біотехнологій є надзвичайно перспективним і обіцяє значний внесок у розвиток цієї важливої дисципліни.

Опублікований: 10-09-2024
Читайте також:
Взаємозв'язок хімічних дисциплін з технологіями харчових виробництв дослідили у Львівському державному коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ

У конференц-залі Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості нашого університету відбулася науково-практична конференція «Взаємозв'язок хімічних дисциплін з технологіями харчових виробництв», вперше організована викладачами циклової комісії хімічних дисциплін. У заході брали участь студенти груп БВ-2 і ГО-4б, які розповіли п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Взаємозв'язок хімічних дисциплін з технологіями харчових виробництв дослідили у Львівському державному коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ 08 листопада 2019

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти акредитувало освітню програму університету «Хімічна технологія»

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти розглянуло на своєму засіданні акредитаційну справу щодо акредитації в нашому університеті освітньої програми «Хімічна технологія» і прийняло рішення акредитувати освітню програму. Рішення приймалося на підставі звіту експертної групи, утвореної для проведення акредитаційної експертизи, і р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти акредитувало освітню програму університету «Хімічна технологія» 22 липня 2020

Успішне стажування викладачів кафедри технології молока і молочних продуктів на провідних підприємствах галузі

Викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів 19 квітня 2024 р. завершили підвищення кваліфікації на ТДВ «Яготинський маслозавод» та на філії ТДВ «Яготинське для дітей». Керівником стажування була призначена начальниця відділу якості філії ТДВ «Яготинський маслозавод» «Яготинське для дітей» Людмила Бардакова. Навчання також проводив ген...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішне стажування викладачів кафедри технології молока і молочних продуктів на провідних підприємствах галузі 22 квітня 2024

Щорічні виїзні практичні заняття здобувачів освіти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Поза межами звичної аудиторії, на базі готелю «VitaPark Борисфен» національної мережі «Optima Hotels&Resorts», пройшли вересневі практичні заняття з дисциплін «Організація ресторанного господарства» (лекторка – Олена Павлюченко), «Кулінарна етнологія» (лекторка – Олена Матиящук) і «Харчові добавки, прянощі та приправи» (лекторка – Ірина Силка) ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щорічні виїзні практичні заняття здобувачів освіти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 22 вересня 2025