Н У Х Т

Четвертокурсники-біотехнологи розпочали практичні заняття з дисципліни «Біобезпека та біоетика»

10 вересня 2024

Четвертокурсники-біотехнологи розпочали практичні заняття з дисципліни «Біобезпека та біоетика»

У сучасному світі біоетика стала невід'ємною частиною науки, особливо на тлі швидкого розвитку біотехнологій, медицини та біології. Ця дисципліна допомагає вирішувати правові та моральні виклики, пов’язані з науковими досягненнями та правами людини. Головною метою біоетики є не лише дотримання етичних стандартів у впровадженні нових технологій, але й захист прав людини та довкілля, що відповідає цілям сталого розвитку, спрямованим на забезпечення здоров’я, добробуту та екологічної стійкості для майбутніх поколінь.

Для здобувачів четвертого курсу освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна», які розпочали практичні заняття з дисципліни «Біобезпека та біоетика» разом із професоркою кафедри біотехнології і мікробології, д.б.н. Людмилою Буценко, важливо усвідомити значення біоетики у професійній діяльності біотехнолога та її значення для суспільства.

Для кращого розуміння біоетики та її питань, студенти створили хмаринки слів, що допомагають візуалізувати ключові аспекти цієї науки, такі як «етика», «права людини», «гуманізація», «екологія», «справедливість», «технології» і «соціальні наслідки». Процес створення хмаринок слів заохочує до активної участі у навчанні та ініціює інтерактивний підхід до засвоєння матеріалу, що робить навчання більш захопливим і ефективним.

Чудово, що здобувачі четвертого курсу демонструють вражаючий рівень зацікавленості та глибоке розуміння важливих аспектів біоетики, що свідчить про їхню готовність до професійних викликів. Їхній підхід до аналізу етичних і соціальних питань біотехнологій є надзвичайно перспективним і обіцяє значний внесок у розвиток цієї важливої дисципліни.

Опублікований: 10-09-2024
Читайте також:
Студентки-ейчари завершили стажування у Credit Agricole Ukraine

Наприкінці травня студентки спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» (спеціалізація «Управління персоналом та економіка праці») Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ Маргарита Глебська і Тетяна Спека вибороли 3 місце у Credit Agricole Digital Challenge – першому Всеукраїнському кейс-турнірі серед студентів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентки-ейчари завершили стажування у Credit Agricole Ukraine 27 червня 2018

Важливі питання поточної діяльності університету розглянула вчена рада НУХТ на плановому засіданні

29 листопада відбулося планове засідання вченої ради університету. Голова ради, ректор Анатолій Українець розпочав його з привітань членів ради, що відсвяткували свої дні народження між засіданнями, та вручення відзнак і дипломів про присвоєння наукових ступенів. Диплом кандидата технічних наук за спеціальністю «Автоматизація процесів керування» в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливі питання поточної діяльності університету розглянула вчена рада НУХТ на плановому засіданні 29 листопада 2018

Сучасні тенденції та основні проблеми розвитку ринку харчової продукції без глютену в Україні обговорили наші науковці з колегами

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся круглий стіл «Целіакія: проблеми та актуальні питання їх вирішення». Захід був організований із метою обговорення ключових тем щодо сучасних тенденцій та основних проблем розвитку ринку харчової продукції без глютену в Україні. Його ініціатори – д.т.н., професорка Наталія Фролова, д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні тенденції та основні проблеми розвитку ринку харчової продукції без глютену в Україні обговорили наші науковці з колегами 02 липня 2021

Інноваційні ідеї магістрантів-заочників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вражають креативністю

З 19 лютого 2019 р. на кафедрі готельно-ресторанної справи розпочалися захисти дипломних магістерських проектів студентів заочної форми навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньої програми «Готельна і ресторанна справа». Екзаменаційна комісія у складі доцентів кафедри Тетяни Сильчук, В’ячеслава Губені і Олександра Люльки, оч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні ідеї магістрантів-заочників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вражають креативністю 20 лютого 2019