Н У Х Т

Черговий Movie Club і кулінарний челендж кафедри іноземних мов професійного спрямування

30 листопада 2020

Черговий Movie Club і кулінарний челендж кафедри іноземних мов професійного спрямування

Усе більше традиційних західних свят стають звичними і для України. День подяки – не виключення. Це сімейне свято, наповнене теплом і добрими почуттями до тих, хто поруч.

Кафедра іноземних мов професійного спрямування вирішила взяти участь у челенджі до Дня подяки, адже найкращий спосіб відсвяткувати – це приготувати щось смачне для своїх близьких. Передаючи естафету у Вайбері та Фейсбук, викладачі приготували не лише страви, які готують американці (суп-пюре з гарбузом, овочева запіканка з кукурудзою, горохом і капустою), а й польський цебуляж і турецький бурек, які полюбляють їх родини.

Звичайно, долучили до такого формату святкування і здобувачів освіти. Доцентка кафедри Олена Галинська мотивувала збірну групу студентів ГС-1-6, 1-7 і 1-8 ознайомитися з відеорецептами популярних до Дня подяки страв, приготувати страву на вибір, знявши процес приготування на відео і озвучивши свої рецепти англійською. Крім того, викладачка організувала вікторину, питання якої були пов’язані приготуванням святкових страв та інгредієнтами, приправами, які роблять ці страви особливими.

Студенти груп ГС-2-9а та ГС-2-13ск із викладачем Олесею Старковою теж взяли участь у святкуванні Дня подяки, в рамках якого, окрім всіх інших активностей, подивились новий фільм у Movie Club.

Спочатку студенти послухали презентацію про історію та сучасність, про важливість висловлення подяки в це свято, далі всі могли висловитись про те, кому та за що вони вдячні (гарна практика розмовної англійської мови). Зацікавила учасників і вікторина, в якій студенти намагалися вгадати, чи наведені факти про День подяки правда або вигадка.

Нарешті прийшов час мультфільму мовою оригіналу. Для перегляду був обраний мультфільм «Free Birds» («Індики: назад в майбутнє»). За сюжетом, індик Реджі з напарником Джейком потрапляють у минуле, коли першу індичку приготували для святкування Дня подяки. Завданням друзів було змінити хід історії, не давши людям включити індиків в меню до Дня подяки.

Весело, пізнавально і цікаво пройшов час у дружньому колі студентів і викладачів. Всі учасники погодились, що гарна ідея – продовжувати й надалі відзначати це свято.

Опублікований: 30-11-2020
Читайте також:
У самостійне професійне життя вирушають випускники

У Відокремленому структурному підрозділі «Свалявський технічний фаховий коледж НУХТ» відбулося вручення дипломів студентам спеціальності «Туризм» (куратор – Михайло Станкович). Ще вчора вони були студентами, а сьогодні, як наголосила у вітальному слові завідувачка економічного відділу Надія Шекмар, отримали фундамент для майбутньої праці. Впевнен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У самостійне професійне життя вирушають випускники 24 травня 2022

Натуральні барвники для напоїв: викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції дізнаються усі тонкощі

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції взяли участь у вебінарі «Барвники для втамування спраги: натуральні барвники для пива та напоїв із низьким вмістом алкоголю» («Thirst Quenching Colors: Natural Colors for Beer & Low-ABV Beverages») від Beverage Industry. Спікери вебінару – фахівці із розроблення барвників і харчо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Натуральні барвники для напоїв: викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції дізнаються усі тонкощі 12 жовтня 2023

Усе для здобуття знань!

Майбутня професійна компетенція студентів кафедри мехатроніки та пакувальної техніки базується на знаннях сучасних технологій та обладнання для пакування продуктів. Для підготовки конкурентоспроможних фахівців за напрямом 133 «Галузеве машинобудування» студенти повинні засвоїти та оперувати знаннями про сучасні тенденції в технологіях пакування. До...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе для здобуття знань! 29 вересня 2020

Актуальність академічної доброчесності – на часі

Кожному науково-педагогічному працівникові протягом своєї викладацької діяльності доводиться писати чимало наукових статей. Існує велика кількість наукових видань: журналів (як вітчизняних, так і міжнародних), збірників статей, матеріалів конференцій тощо. Останнім часом в освіті велика увага приділяється дотриманню правил академічної доброчесност...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальність академічної доброчесності – на часі 27 квітня 2020