Н У Х Т

Черговий Movie Club і кулінарний челендж кафедри іноземних мов професійного спрямування

30 листопада 2020

Черговий Movie Club і кулінарний челендж кафедри іноземних мов професійного спрямування

Усе більше традиційних західних свят стають звичними і для України. День подяки – не виключення. Це сімейне свято, наповнене теплом і добрими почуттями до тих, хто поруч.

Кафедра іноземних мов професійного спрямування вирішила взяти участь у челенджі до Дня подяки, адже найкращий спосіб відсвяткувати – це приготувати щось смачне для своїх близьких. Передаючи естафету у Вайбері та Фейсбук, викладачі приготували не лише страви, які готують американці (суп-пюре з гарбузом, овочева запіканка з кукурудзою, горохом і капустою), а й польський цебуляж і турецький бурек, які полюбляють їх родини.

Звичайно, долучили до такого формату святкування і здобувачів освіти. Доцентка кафедри Олена Галинська мотивувала збірну групу студентів ГС-1-6, 1-7 і 1-8 ознайомитися з відеорецептами популярних до Дня подяки страв, приготувати страву на вибір, знявши процес приготування на відео і озвучивши свої рецепти англійською. Крім того, викладачка організувала вікторину, питання якої були пов’язані приготуванням святкових страв та інгредієнтами, приправами, які роблять ці страви особливими.

Студенти груп ГС-2-9а та ГС-2-13ск із викладачем Олесею Старковою теж взяли участь у святкуванні Дня подяки, в рамках якого, окрім всіх інших активностей, подивились новий фільм у Movie Club.

Спочатку студенти послухали презентацію про історію та сучасність, про важливість висловлення подяки в це свято, далі всі могли висловитись про те, кому та за що вони вдячні (гарна практика розмовної англійської мови). Зацікавила учасників і вікторина, в якій студенти намагалися вгадати, чи наведені факти про День подяки правда або вигадка.

Нарешті прийшов час мультфільму мовою оригіналу. Для перегляду був обраний мультфільм «Free Birds» («Індики: назад в майбутнє»). За сюжетом, індик Реджі з напарником Джейком потрапляють у минуле, коли першу індичку приготували для святкування Дня подяки. Завданням друзів було змінити хід історії, не давши людям включити індиків в меню до Дня подяки.

Весело, пізнавально і цікаво пройшов час у дружньому колі студентів і викладачів. Всі учасники погодились, що гарна ідея – продовжувати й надалі відзначати це свято.

Опублікований: 30-11-2020
Читайте також:
На кафедрі міжнародної економіки обговорили інвестиційні перспективи України

На черговому, 24-му засіданні круглого столу в рамках наукового семінару кафедри міжнародної економіки «Інформаційна культура в сучасному світі на тему «Інвестиційні перспективи України» заслухали актуальні доповіді щодо інвестиційної політики України, її взаємодії з країнами Європейського союзу, інвестицій як допомоги економічному розвитку країни ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі міжнародної економіки обговорили інвестиційні перспективи України 14 грудня 2022

Підтримання імунітету завдяки правильному харчуванню – майстер-клас від Міжнародного інституту інтегративної нутриціології

18 і 19 січня викладачі та магістранти кафедри технології оздоровчих продуктів мали нагоду долучитися до майстер-класу «Нутрикухня імунітету», проведеного у онлайн-форматі фахівцями Міжнародного інституту інтегративної нутриціології. Основне завдання майстер-класу організатори сформулювали так: «Розкриваємо секрети та вміння керувати своїм здоров’...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підтримання імунітету завдяки правильному харчуванню – майстер-клас від Міжнародного інституту інтегративної нутриціології 21 січня 2022

Цілісне уявлення щодо організації проєктного менеджменту в закладі освіти отримала наша викладачка

Доцентка кафедри екологічної безпеки та охорони праці Аліна Сірик пройшла міжнародне стажування для педагогічних і науково-педагогічних працівників «Фандрейзинг та організація проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід», програма якого розроблена фундацією «Зустріч» (Польща) спільно з кафедрою Польсько-Українських Студій Ягеллонськ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цілісне уявлення щодо організації проєктного менеджменту в закладі освіти отримала наша викладачка 20 січня 2022

Вступникам до магістратури: стратегічні інженерні спеціальності НУХТ

Гей, майбутні магістри! У вас є унікальний шанс здобути омріяний освітній ступінь за стратегічними інженерними спеціальностями! Маємо круті освітні програми: - Інжиніринг харчових виробництв- Інжиніринг фармацевтичних та біотехнологічних виробництв- Інжиніринг поліграфічних та пакувальних виробництв- Прикладна механіка- Електротехнічні системи е...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступникам до магістратури: стратегічні інженерні спеціальності НУХТ 12 серпня 2024