Н У Х Т

Частування від кафедри технології оздоровчих продуктів

18 жовтня 2019

Частування від кафедри технології оздоровчих продуктів

У рамках святкування 135-річчя заснування НУХТ та з нагоди Дня працівників харчової промисловості кафедра технології оздоровчих продуктів у внутрішньому дворику університету пригощала всіх бажаючих смачними та корисними желейними цукерками двох видів: яблуко+вишня+смородина та гарбуз+апельсин, а також гарячим фіточаєм із композиції трав – чебрецю, м’яти та чорнобривців.

При виробництві желейних цукерок не було використано жодних штучних добавок: ароматизаторів і барвників, цукор був замінений на солодкий екстракт стевії. Тому цукерки були не тільки смачними, а й низькокалорійними. Ці цукерки містять велику кількість вітамінів (С, β-каротин, вітаміни групи В), пектину, флавоноїдів і мінеральні речовини (К, Ca, Fe, P, Mg).

Гості свята оцінили неперевершений смак і аромат фіточаю, який підняв настрій, додав сили, бадьорості та позитивних емоцій, оскільки чебрець містить ефірну олію, ряд вітамінів (А, C, РР і група В), флаваноїди, органічні кислоти, смоли і камедь, дубильні речовини і велику кількість мінералів, серед яких калій, магній, кальцій, натрій, фосфор, селен, цинк, марганець, молібден, залізо і мідь.

Опублікований: 18-10-2019
Читайте також:
Знання, що стануть у пригоді і в повсякденному житті

Одна освіта, без навичок і знань, що не тільки дають додаткові «скіли» для злету кар’єри, але й допомагають якнайдовше залишатись здоровими, гарними і молодими не варта нічого. Такого життєвого принципу дотримуються викладачі кафедри біотехнології і мікробіології, оскільки знання, які вони дарують студентам, будуть корисними і в повсякденному житті...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знання, що стануть у пригоді і в повсякденному житті 30 вересня 2021

Модернізація лабораторних установок кафедри теплоенергетики та холодильної техніки з устаткуванням фірми THERMOFIN

11 грудня 2018 р. на підставі укладеного між нашим університетом і ДП «Електроніка» АТ «Електроніка» договору про співробітництво з питань навчання, відбулася поставка виготовлених для модернізації лабораторних установок кафедри теплоенергетики та холодильної техніки теплообмінників фірми THERMOFIN GmbH. Колектив кафедри висловлює подяку представн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Модернізація лабораторних установок кафедри теплоенергетики та холодильної техніки з устаткуванням фірми THERMOFIN 11 грудня 2018

Корисний майстер-клас для майбутніх вступників

18 січня 2019 року викладач спецдисциплін Сумського коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ Олександр Лисенко провів майстер-клас «Обслуговування комп’ютера в домашніх умовах» для учнів 9-х класів КУ ЗОШ №26. Фахівець показав, як провести найпростіше обслуговування домашнього ПК: почистити його від пилу та бруду, замінити термопасту, змас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисний майстер-клас для майбутніх вступників 21 січня 2019

Перемагаємо на освітньому фронті

Клуб пакувальників та редакція журналу «Упаковка» за підтримки Міністерства освіти і науки України організували на вищому європейському рівні проведення XVII Всеукраїнського конкурсу студентських робіт з актуальних проблем пакувальної індустрії «Золотий каштан-2022». Не зважаючи на складнощі воєнного часу, оргкомітет забезпечив проведення 15 листо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перемагаємо на освітньому фронті 16 листопада 2022