Н У Х Т

Час вільного вибору

26 травня 2025

Час вільного вибору

Щороку наприкінці травня наші здобувачі освіти мають можливість самостійно сформувати свою освітню траєкторію на наступний навчальний рік, обравши частину дисциплін для вивчення за своїми вподобаннями. Цій процедурі зазвичай передують зустрічі з гарантами освітніх програм, які знайомлять здобувачів із правилами вільного вибору дисциплін, і викладачами, що викладають ці дисципліни, які презентують їх й аргументують, чому варто обрати саме цю освітню компоненту.

У Навчально-науковому інституті харчових технологій зустріч із другокурсниками-бакалаврами денної і заочної форм навчання з метою ознайомлення їх з правилами вибору блоку дисциплін професійного і практичного спрямування спеціальності 181 «Харчові технології», які вони вивчатимуть на третьому та четвертому курсах, відбулася 20 травня. На зборах була присутня директорка інституту Оксана Кочубей-Литвиненко, заступниці директорки, завідувачі та викладачі випускових кафедр.

Гарантка освітньої програми Оксана Кочубей-Литвиненко ознайомила здобувачів освіти з нормативними документами, які регламентують правила вибору освітньої траєкторії, переліком блоків дисциплін із інститутського каталогу, нагадала про забезпечення в інституті права вільного вибору дисциплін здобувачами вищої освіти.

Заступниця директорки інституту Олена Супрун-Крестова детально розповіла студентам про процедуру та організацію вибору з використанням особистого кабінету здобувача, наголосила на термінах здійснення вибору дисциплін.

Завідувачі та викладачі випускових кафедр розповіли здобувачам про особливості кожного вибіркового блоку, детально охарактеризували дисципліни, ознайомили з матеріально-технічною базою, напрямами наукових досліджень, умовами проходження практики на підприємствах, можливостями участі в програмах міжнародного обміну тощо.

Наприкінці зустрічі другокурсники мали змогу поставити запитання та отримати вичерпні відповіді з питань подальшого навчання у разі вибору того чи іншого блоку дисциплін.

Сподіваємося, що така насичена та цікава зустріч надихне здобувачів освіти на поглиблене вивчення дисциплін, пов'язаних з обраним напрямом, спонукатиме до проведення наукових пошуків і професійного зростання.

Опублікований: 26-05-2025
Читайте також:
Фахівців зі збереження довкілля прибуло!

Середина червня на кафедрі екології та екоменеджменту ознаменувалась важливою подією: здобувачі спеціальності 101 «Екологія» освітньо-професійної програми «Екологія та екоменеджмент» гідно представили свої кваліфікаційні роботи на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр». Захист кваліфікаційних робіт пройшов організовано, в доброзичливій атмосфері і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівців зі збереження довкілля прибуло! 19 червня 2023

Магістрантка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – призер Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На базі Одеської національної академії харчових технологій відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 «Сфера обслуговування». В олімпіаді брали участь 59 учасників із 20 закладів вищої освіти України. Наш університет представляли студенти 4 курсу освітнього ступеня «бака...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістрантка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – призер Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 31 травня 2018

Студенти і викладачі кафедри технології цукру та підготовки води виступили волонтерами Дня відкритих дверей у Музеї води

27 травня у Водно-інформаційному центрі «Музей води» відбувся День відкритих дверей з нагоди святкування Дня Києва. Метою свята є виховання у наймолодшого покоління шанобливого ставлення до води та живої природи, формування світогляду збереження чистої води на Землі.  Дітям допомогли поринути у світ води студенти-волонтери нашого університету. У з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти і викладачі кафедри технології цукру та підготовки води виступили волонтерами Дня відкритих дверей у Музеї води 29 травня 2018

Звітно-виборча профспілкова конференція Навчально-наукового інституту харчових технологій: результати діяльності та перспективи подальшої роботи

Триває звітно-виборча кампанія профспілкової організації університету і 25 жовтня 2024 р. на конференції Навчально-наукового інституту харчових технологій були присутніми 28 делегатів, що були обрані на зборах профспілкових груп 12 кафедр нашого навчального підрозділу. Профком НУХТ представляла Лариса Карташова. Порядок денний передбачав заслухову...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Звітно-виборча профспілкова конференція Навчально-наукового інституту харчових технологій: результати діяльності та перспективи подальшої роботи 28 жовтня 2024