Н У Х Т

Час вільного вибору

26 травня 2025

Час вільного вибору

Щороку наприкінці травня наші здобувачі освіти мають можливість самостійно сформувати свою освітню траєкторію на наступний навчальний рік, обравши частину дисциплін для вивчення за своїми вподобаннями. Цій процедурі зазвичай передують зустрічі з гарантами освітніх програм, які знайомлять здобувачів із правилами вільного вибору дисциплін, і викладачами, що викладають ці дисципліни, які презентують їх й аргументують, чому варто обрати саме цю освітню компоненту.

У Навчально-науковому інституті харчових технологій зустріч із другокурсниками-бакалаврами денної і заочної форм навчання з метою ознайомлення їх з правилами вибору блоку дисциплін професійного і практичного спрямування спеціальності 181 «Харчові технології», які вони вивчатимуть на третьому та четвертому курсах, відбулася 20 травня. На зборах була присутня директорка інституту Оксана Кочубей-Литвиненко, заступниці директорки, завідувачі та викладачі випускових кафедр.

Гарантка освітньої програми Оксана Кочубей-Литвиненко ознайомила здобувачів освіти з нормативними документами, які регламентують правила вибору освітньої траєкторії, переліком блоків дисциплін із інститутського каталогу, нагадала про забезпечення в інституті права вільного вибору дисциплін здобувачами вищої освіти.

Заступниця директорки інституту Олена Супрун-Крестова детально розповіла студентам про процедуру та організацію вибору з використанням особистого кабінету здобувача, наголосила на термінах здійснення вибору дисциплін.

Завідувачі та викладачі випускових кафедр розповіли здобувачам про особливості кожного вибіркового блоку, детально охарактеризували дисципліни, ознайомили з матеріально-технічною базою, напрямами наукових досліджень, умовами проходження практики на підприємствах, можливостями участі в програмах міжнародного обміну тощо.

Наприкінці зустрічі другокурсники мали змогу поставити запитання та отримати вичерпні відповіді з питань подальшого навчання у разі вибору того чи іншого блоку дисциплін.

Сподіваємося, що така насичена та цікава зустріч надихне здобувачів освіти на поглиблене вивчення дисциплін, пов'язаних з обраним напрямом, спонукатиме до проведення наукових пошуків і професійного зростання.

Опублікований: 26-05-2025
Читайте також:
Книжкова онлайн-виставка до дня кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв

До дня кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв фахівці Науково-технічної бібліотеки НУХТ підготували онлайн-виставку видань із галузевого машинобудування, інжинірингу харчових і біотехнологічних виробництв, технологічного обладнання харчових і фармацевтичних виробництв за період з 2000-2021 рр., що знаходяться у фондах бібліо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Книжкова онлайн-виставка до дня кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв 18 січня 2022

Популяризуємо Добру їжу

Студенти спеціальності 181 «Харчові технології» та викладачі Львівського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу НУХТ взяли участь у трьох локаціях фестивалю «Доброї їжі»: у Книзі Рекордів України; у популяризації рослинної їжі, яка ґрунтується на гармонії з природою та у дискусії круглого столу «Освіта і наука – Бізнес – Держава – Єдина Пл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Популяризуємо Добру їжу 17 серпня 2023

Інноваційні підходи американської та європейської готельної школи порівнювали наші викладачі й здобувачі освіти

31 березня 2023 року викладачі і здобувачі освіти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та кафедри готельно-ресторанної справи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка у рамках договору про співробітництво між Національним університетом харчових технологій і Донецьким національним університе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні підходи американської та європейської готельної школи порівнювали наші викладачі й здобувачі освіти 31 березня 2023

Асистент кафедри технології зберігання і переробки зерна успішно захистила дисертацію

Спеціалізована вчена рада Д 26.058.06 Національного університету харчових технологій прийняла рішення щодо присудження наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.02  – Технологія зернових, бобових, круп'яних продуктів і комбікормів, олійних і луб'яних культур асистенту кафедри технології зберігання і переробки зерна Тетяні Тр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Асистент кафедри технології зберігання і переробки зерна успішно захистила дисертацію 13 квітня 2018