Н У Х Т

Час вільного вибору

26 травня 2025

Час вільного вибору

Щороку наприкінці травня наші здобувачі освіти мають можливість самостійно сформувати свою освітню траєкторію на наступний навчальний рік, обравши частину дисциплін для вивчення за своїми вподобаннями. Цій процедурі зазвичай передують зустрічі з гарантами освітніх програм, які знайомлять здобувачів із правилами вільного вибору дисциплін, і викладачами, що викладають ці дисципліни, які презентують їх й аргументують, чому варто обрати саме цю освітню компоненту.

У Навчально-науковому інституті харчових технологій зустріч із другокурсниками-бакалаврами денної і заочної форм навчання з метою ознайомлення їх з правилами вибору блоку дисциплін професійного і практичного спрямування спеціальності 181 «Харчові технології», які вони вивчатимуть на третьому та четвертому курсах, відбулася 20 травня. На зборах була присутня директорка інституту Оксана Кочубей-Литвиненко, заступниці директорки, завідувачі та викладачі випускових кафедр.

Гарантка освітньої програми Оксана Кочубей-Литвиненко ознайомила здобувачів освіти з нормативними документами, які регламентують правила вибору освітньої траєкторії, переліком блоків дисциплін із інститутського каталогу, нагадала про забезпечення в інституті права вільного вибору дисциплін здобувачами вищої освіти.

Заступниця директорки інституту Олена Супрун-Крестова детально розповіла студентам про процедуру та організацію вибору з використанням особистого кабінету здобувача, наголосила на термінах здійснення вибору дисциплін.

Завідувачі та викладачі випускових кафедр розповіли здобувачам про особливості кожного вибіркового блоку, детально охарактеризували дисципліни, ознайомили з матеріально-технічною базою, напрямами наукових досліджень, умовами проходження практики на підприємствах, можливостями участі в програмах міжнародного обміну тощо.

Наприкінці зустрічі другокурсники мали змогу поставити запитання та отримати вичерпні відповіді з питань подальшого навчання у разі вибору того чи іншого блоку дисциплін.

Сподіваємося, що така насичена та цікава зустріч надихне здобувачів освіти на поглиблене вивчення дисциплін, пов'язаних з обраним напрямом, спонукатиме до проведення наукових пошуків і професійного зростання.

Опублікований: 26-05-2025
Читайте також:
Здобувачі освітньої програми «Технології харчування» дізнаються про принципи академічної доброчесності

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися зустрічі гаранта освітньої програми «Технології харчування», професора Олега Кузьміна, кураторів груп і викладачів кафедри – доценток Людмили Мамченко, Ірини Корецької і Наталії Стукальської зі здобувачами 1-3 курсів, присвячені обговоренню питань академічної доброчесності. Здобув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освітньої програми «Технології харчування» дізнаються про принципи академічної доброчесності 12 вересня 2024

Наші здобувачі-менеджери персоналу на кар’єрному заході – Webinarium Camp

8-9 серпня 2023 року фахівці BAT «Україна» у співпраці з HR-агенцією «UGEN» провели Webinarium Camp – унікальний захід для здобувачів вищої освіти та випускників ЗВО, хто прагне працювати у сферах маркетингу, HR, фінансів і виробництва. Організатори провели кемп у цікавому форматі: першого дня відбулася онлайн-зустріч, де спікери пояснили особливо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші здобувачі-менеджери персоналу на кар’єрному заході – Webinarium Camp 16 серпня 2023

Магістранти-біотехнологи захистили курсові роботи з «Молекулярної біотехнології»

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся захист курсових робіт з дисципліни «Молекулярна біотехнологія». Цього моменту магістранти чекали з особливим нетерпінням, проте водночас із невеликим острахом, адже на захисті необхідно гідно і максимально ґрунтовно представити результати свої напрацювань із тематики обраних досліджень, які у подаль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти-біотехнологи захистили курсові роботи з «Молекулярної біотехнології» 24 травня 2021

Soft skills та глобальні тренди: здобувачі опановують сучасні курси з провідними лекторами світу

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції для здобувачів-бакалаврів освітньо-професійної програми «Технології харчування» системно впроваджується «зона елітарної освіти» – освітній простір, орієнтований на розвиток універсальних навичок (soft skills), креативного мислення, управлінських і комунікативних компетентностей, що є важливи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Soft skills та глобальні тренди: здобувачі опановують сучасні курси з провідними лекторами світу 11 червня 2025