Н У Х Т

Біотехнологія – упевнений вибір!

21 січня 2021

Біотехнологія – упевнений вибір!

Проводячи профорієнтаційні заходи, наш колектив завжди сповнений надією, що серед учасників присутні саме ті активні і талановиті, що стануть здобувачами вищої освіти нашого університету. І коли такі сподівання виправдовуються, ми відчуваємо себе справді окриленими. Не виняток і викладачі кафедри біотехнології і мікробіології, однією з таких студенток якої в цьому році стала Анна Косяк, яка не лише успішно навчається, бере участь у культурному житті факультету, а й стала сама учасником профорієнтаційної команди та ділиться власним досвідом вибору професійного шляху:

«Як і в усіх майбутніх абітурієнтів, у старших класах у мене також стояло питання вибору майбутньої спеціальності. За своє шкільне життя я змінила дуже багато хобі, цікавилася багатьма сферами діяльності, але одного разу зі мною трапилася несподівана історія, яка визначила моє подальше майбутнє – свій шлях у біотехнологіях я розпочала з найкращого закладу позашкільної освіти – Київського палацу дітей та юнацтва.

Починаючи з 9-го класу, я заглибилася в опанування різних дисциплін, обирала гуртки і разом із моїми наставниками робила перші кроки в дослідницькій діяльності, а в 10-му класі зовсім випадково потрапила на відкрите заняття до гуртка біотехнологій при Київському палаці дітей та юнацтва під керівництвом Міліци Карєвої, і це чи не найкраща випадковість, яка тільки могла статися. Наступні два роки були сповнені новим досвідом, можливостями власної дослідної роботи і, найголовніше, перебування в колі однодумців. На мій погляд, усім людям, які прагнуть досягти успіху, необхідна здорова конкуренція, і Київський палац став саме таким місцем, що об’єднує різних дітей, які прагнуть знати більше. Пригадую, ми постійно їздили на різні екскурсії, відвідували в якості гостей та учасників різні міжнародні конкурси, конференції та університети. І одного разу мені запропонували завітати разом із гуртківцями до НУХТу. До цього чула про цей університет лише декілька разів, і навіть не здогадувалася, що тут є кафедра біотехнології і мікробіології.

Ми двічі приходили на майстер-класи, організовані для нас викладачами кафедри, отже я настільки почала цікавитися цим закладом вищої освіти, що приходила на усі дні відкритих дверей, читала про викладачів, а під час другого майстер-класу повністю визначилася, що хочу вступати тільки сюди. При розставленні пріоритетів, під час подання документів у мене не виникало жодних сумнівів стосовно правильності свого вибору, і ця позиція в мене збереглася й на сьогоднішній день. Перший семестр, незважаючи на карантин, був досить насиченим і цікавим із усіх боків, адже ми стали учасниками різних заходів у житті факультету. Дуже приємно, що була налагоджена тісна співпраця між студентами та викладачами, і відчувалося, що вони щиро були зацікавлені в поясненні матеріалу. І я дійсно дуже щаслива, що все склалося саме так, тому що інакшого шляху для себе не уявляю. Сподіваюся, що надалі все буде також добре, адже фундамент закладений!».

Тож, бажаємо Анні успіху на шляху до втілення професійних цілей!

Опублікований: 21-01-2021
Читайте також:
Про ресторанний бізнес в умовах війни здобувачам освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа від управлінця»

24 жовтня 2022 р. відбулася гостьова лекція для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» від стейкхолдера, керуючого кав’ярні «Львівська майстерня шоколаду» і компанії ресторанного консалтингу «Кронамі» Андрія Собіна. Із аналізом діяльності закладів ресторанного господарства до війни та в умовах воєнного стану знайомилися з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про ресторанний бізнес в умовах війни здобувачам освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа від управлінця» 25 жовтня 2022

Магістранти оцінили освітньо-професійну програму «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення»

Здобувачі освіти першого курсу магістратури кафедри технології оздоровчих продуктів ознайомилися й обговорили зміст освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». Перше знайомство з програмою відбулося ще коли вони навчалися у бакалавраті. Тепер же студенти побачили новий, удосконалений ва...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти оцінили освітньо-професійну програму «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» 11 січня 2022

Здобувачі бакалаврської освітньої програми «Технології харчування» опановують стан штучного інтелекту в управлінні ризиками

21-22 листопада 2023 року Інститут управління стратегічними ризиками (ISRM) (м. Лондон) запросив учасників Ukraine Global Faculty взяти участь у віртуальній дводенній конференції «Стан ШІ в управлінні ризиками» («State of AI in Risk Management»). Сьогодні штучний інтелект усе частіше впроваджується у багатьох секторах через його потенціал змінити ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі бакалаврської освітньої програми «Технології харчування» опановують стан штучного інтелекту в управлінні ризиками 23 листопада 2023