Н У Х Т

Біотехнологічні студії: здобувачі підвищують фахові компетенції

14 листопада 2022

Біотехнологічні студії: здобувачі підвищують фахові компетенції

Другий рік поспіль компанія «Ензим» організовує та проводить у Львові для студентів-біотехнологів освітній проєкт «Біотехнологічні студії». Минулого року наші здобувачки бакалаврату брали участь у цьому триденному науково-практичному заході. І дуже приємно, що і цього року юні біотехнологи кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ Ростислав Коваль (група БТ-4-1) та Олексій Латушкін ( група БТ-2-1) були запрошені для участі у цій події.

Цього року науково-практичний інтенсив «Біотехнологічні студії» розпочався 4 листопада і тривав три дні, протягом яких студенти з різних куточків країни мали змогу прослухати цікаві лекції та ознайомитися з пілотною лінією виробництва компанії «Ензим» – найбільшої компанії в Україні по виробництву дріжджів.

Бути учасником такого проєкту дуже важливо, адже прослухані першого дня доповіді лекторів необхідні для повного розуміння потреб сучасного біотехнологічного виробництва та його технологій, а також сучасних технологій, що використовуються у біотехнологічній промисловості. До того ж, усе почуте першого дня знадобилось учасникам протягом наступних двох днів практичної частини, коли слухачі ознайомилися з апаратурою та принципами біотехнологічних процесів на пілотній лінії виробництва. При цьому усім вдалося застосувати на практиці здобуті в університеті знання, адже студенти-біотехнологи змогли власноруч попрацювати у R&D-лабораторії, поринути у процес пробопідготовки зразку для аналізу на хроматографі, взяти участь у виробництві дріжджового екстракту та на власні очі побачити роботу ферментера, різних видів сушарок та інших складових пілотної лінії біотехнологічного виробництва.

Учасникам було приємно відчути себе частиною виробничого процесу, особливо у компанії дружніх працівників лабораторії, котрі намагалися якомога доступніше донести матеріал і поділитися власним досвідом.

Третього дня учасників очікувала сенсорна панель, на якій вони змогли на смак скуштувати продукт власної роботи.

Перед завершенням організатори вирішили перевірити уважність студентів і влаштували вікторину по пройденому матеріалу, за результатами якого переможці отримали упаковку новітньої розробки – дріжджові пластівці. Наприкінці курсу усі учасники отримали подарунки від компанії «Ензим», а також спеціальний приз у вигляді продукції компанії.

Ці неймовірні три дні біотехнологічних студій пролетіли надзвичайно швидко, й було дуже сумно розлучатися з новими друзями та покидати вже майже рідних лекторів. Адже даний практичний захід допоміг здобувачам визначитися з власним майбутнім і набагато краще зрозуміти перспективи у галузі біотехнології.

Щиро дякуємо організаторам за такий чудовий івент для здобувачів, а нашим учасникам бажаємо не зупинятись у своєму прагненні стати висококласними професіоналами в сфері біотехнологій!

Опублікований: 14-11-2022
Читайте також:
Біотехнологічні студії розпочали свою роботу

15 травня на кафедрі біотехнології і мікробіології розпочалися «Біотехнологічні студії» для старшокласників, мета яких – розповісти їм більше про таку наукову сферу як біотехнології і таким чином зацікавити їх продовжувати вивчати саме цю галузь в університеті. Першою лекторкою виступила деканка факультету біотехнології та екологічного контролю На...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологічні студії розпочали свою роботу 17 травня 2023

Студенти кафедри готельно-ресторанної справи склали комплексний державний іспит зі спеціальності

У житті студентів кафедри готельно-ресторанної справи V курсу заочної і ІІІ курсу заочної скороченої форми навчання відбулася визначна подія – складання комплексного державного іспиту зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і голова Екзаменаційної комісії Віктор Доценко привітав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти кафедри готельно-ресторанної справи склали комплексний державний іспит зі спеціальності 16 лютого 2018

Насичений подіями понеділок магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології

Минулий понеділок у магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології був, як ніколи насичений різними подіями. Ранок розпочався із захоплюючої лекції про базові принципи Аюрведи «Концептуальна еволюція в Аюрведі: з точки зору Гуни» від віце-президента університету Патанжалі (Харідвар, Індія) доктора Вачаспати Кульванта. На наступній парі у них б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Насичений подіями понеділок магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології 21 травня 2018

Поради щодо працевлаштування англійською на відкритому практичному занятті

4 листопада викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Катерина Рудницька провела відкрите практичне заняття з теми «Careers advice» (поради щодо працевлаштування) з дисципліни «Іноземна мова (за професійним спрямуванням)» для здобувачів освіти групи ГС-2-5 факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Практичне заняття ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поради щодо працевлаштування англійською на відкритому практичному занятті 05 листопада 2021