Н У Х Т

Біотехнологічні студії: здобувачі підвищують фахові компетенції

14 листопада 2022

Біотехнологічні студії: здобувачі підвищують фахові компетенції

Другий рік поспіль компанія «Ензим» організовує та проводить у Львові для студентів-біотехнологів освітній проєкт «Біотехнологічні студії». Минулого року наші здобувачки бакалаврату брали участь у цьому триденному науково-практичному заході. І дуже приємно, що і цього року юні біотехнологи кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ Ростислав Коваль (група БТ-4-1) та Олексій Латушкін ( група БТ-2-1) були запрошені для участі у цій події.

Цього року науково-практичний інтенсив «Біотехнологічні студії» розпочався 4 листопада і тривав три дні, протягом яких студенти з різних куточків країни мали змогу прослухати цікаві лекції та ознайомитися з пілотною лінією виробництва компанії «Ензим» – найбільшої компанії в Україні по виробництву дріжджів.

Бути учасником такого проєкту дуже важливо, адже прослухані першого дня доповіді лекторів необхідні для повного розуміння потреб сучасного біотехнологічного виробництва та його технологій, а також сучасних технологій, що використовуються у біотехнологічній промисловості. До того ж, усе почуте першого дня знадобилось учасникам протягом наступних двох днів практичної частини, коли слухачі ознайомилися з апаратурою та принципами біотехнологічних процесів на пілотній лінії виробництва. При цьому усім вдалося застосувати на практиці здобуті в університеті знання, адже студенти-біотехнологи змогли власноруч попрацювати у R&D-лабораторії, поринути у процес пробопідготовки зразку для аналізу на хроматографі, взяти участь у виробництві дріжджового екстракту та на власні очі побачити роботу ферментера, різних видів сушарок та інших складових пілотної лінії біотехнологічного виробництва.

Учасникам було приємно відчути себе частиною виробничого процесу, особливо у компанії дружніх працівників лабораторії, котрі намагалися якомога доступніше донести матеріал і поділитися власним досвідом.

Третього дня учасників очікувала сенсорна панель, на якій вони змогли на смак скуштувати продукт власної роботи.

Перед завершенням організатори вирішили перевірити уважність студентів і влаштували вікторину по пройденому матеріалу, за результатами якого переможці отримали упаковку новітньої розробки – дріжджові пластівці. Наприкінці курсу усі учасники отримали подарунки від компанії «Ензим», а також спеціальний приз у вигляді продукції компанії.

Ці неймовірні три дні біотехнологічних студій пролетіли надзвичайно швидко, й було дуже сумно розлучатися з новими друзями та покидати вже майже рідних лекторів. Адже даний практичний захід допоміг здобувачам визначитися з власним майбутнім і набагато краще зрозуміти перспективи у галузі біотехнології.

Щиро дякуємо організаторам за такий чудовий івент для здобувачів, а нашим учасникам бажаємо не зупинятись у своєму прагненні стати висококласними професіоналами в сфері біотехнологій!

Опублікований: 14-11-2022
Читайте також:
Вступникам на бакалавра: Про підтвердження вибору місця навчання

Наразі триває черговий етап вступної кампанії для здобуття ступеня бакалавра – формування рейтингових списків вступників, які будуть оприлюднені 5 серпня. Одночасно у електронних кабінетах вступників, що отримають право вступу на бюджет, статус «Допущено до конкурсу» зміниться на статус «Рекомендовано до зарахування на навчання за державним (регіон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступникам на бакалавра: Про підтвердження вибору місця навчання 02 серпня 2023

По особливому відзначили день народження Миколи Гоголя на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Відбулася чергова онлайн-прем’єра відеовистави, створеної колективом акторів Театру на Подолі в межах арт-проєкту «Театр-360 градусів». У день народження Миколи Гоголя аматорський колектив представив глядачу своє бачення повісті «Шинель». Завдяки тому, що квитки на виставу протягом десяти днів були безкоштовними, до перегляду долучилися здобувачі Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

По особливому відзначили день народження Миколи Гоголя на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 12 квітня 2021

Кафедра туристичного та готельного бізнесу розширює бази практичної підготовки студентів

23 квітня 2019 року під керівництвом викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяни Примак та Світлани Батиченко відбулося виїзне заняття студентів 2 курсу спеціальності «Туризм» у нововідкритому готелі «Aloft», що належить до найбільшої всесвітньої готельної мережі «Mariott». Студенти ознайомилися з новою концепцією готельного обслу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра туристичного та готельного бізнесу розширює бази практичної підготовки студентів 25 квітня 2019

Колектив Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого на «Наукових пікніках»

В останні вихідні вересня колектив Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого НУХТ узяв участь у «Наукових пікніках». Викладачі та активні студенти кафедр теплоенергетики та холодильної техніки і машин та апаратів харчових та фармацевтичних виробництв гідно представили наш заклад вищої освіти та надзвичайно зацікавили...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого на «Наукових пікніках» 01 жовтня 2019