Н У Х Т

Біотехнологічні студії: здобувачі підвищують фахові компетенції

14 листопада 2022

Біотехнологічні студії: здобувачі підвищують фахові компетенції

Другий рік поспіль компанія «Ензим» організовує та проводить у Львові для студентів-біотехнологів освітній проєкт «Біотехнологічні студії». Минулого року наші здобувачки бакалаврату брали участь у цьому триденному науково-практичному заході. І дуже приємно, що і цього року юні біотехнологи кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ Ростислав Коваль (група БТ-4-1) та Олексій Латушкін ( група БТ-2-1) були запрошені для участі у цій події.

Цього року науково-практичний інтенсив «Біотехнологічні студії» розпочався 4 листопада і тривав три дні, протягом яких студенти з різних куточків країни мали змогу прослухати цікаві лекції та ознайомитися з пілотною лінією виробництва компанії «Ензим» – найбільшої компанії в Україні по виробництву дріжджів.

Бути учасником такого проєкту дуже важливо, адже прослухані першого дня доповіді лекторів необхідні для повного розуміння потреб сучасного біотехнологічного виробництва та його технологій, а також сучасних технологій, що використовуються у біотехнологічній промисловості. До того ж, усе почуте першого дня знадобилось учасникам протягом наступних двох днів практичної частини, коли слухачі ознайомилися з апаратурою та принципами біотехнологічних процесів на пілотній лінії виробництва. При цьому усім вдалося застосувати на практиці здобуті в університеті знання, адже студенти-біотехнологи змогли власноруч попрацювати у R&D-лабораторії, поринути у процес пробопідготовки зразку для аналізу на хроматографі, взяти участь у виробництві дріжджового екстракту та на власні очі побачити роботу ферментера, різних видів сушарок та інших складових пілотної лінії біотехнологічного виробництва.

Учасникам було приємно відчути себе частиною виробничого процесу, особливо у компанії дружніх працівників лабораторії, котрі намагалися якомога доступніше донести матеріал і поділитися власним досвідом.

Третього дня учасників очікувала сенсорна панель, на якій вони змогли на смак скуштувати продукт власної роботи.

Перед завершенням організатори вирішили перевірити уважність студентів і влаштували вікторину по пройденому матеріалу, за результатами якого переможці отримали упаковку новітньої розробки – дріжджові пластівці. Наприкінці курсу усі учасники отримали подарунки від компанії «Ензим», а також спеціальний приз у вигляді продукції компанії.

Ці неймовірні три дні біотехнологічних студій пролетіли надзвичайно швидко, й було дуже сумно розлучатися з новими друзями та покидати вже майже рідних лекторів. Адже даний практичний захід допоміг здобувачам визначитися з власним майбутнім і набагато краще зрозуміти перспективи у галузі біотехнології.

Щиро дякуємо організаторам за такий чудовий івент для здобувачів, а нашим учасникам бажаємо не зупинятись у своєму прагненні стати висококласними професіоналами в сфері біотехнологій!

Опублікований: 14-11-2022
Читайте також:
Плідно попрацювала вчена рада університету на першому у 2025 році засіданні

27 лютого 2025 року у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Розпочали урочисто – привітали колег – доцентку кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Наталію Кулик зі врученням атестата про присвоєння вченого звання доцента; директора Навчально-наукового інституту економіки і управління Олега Шерем...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідно попрацювала вчена рада університету на першому у 2025 році засіданні 27 лютого 2025

Філософські аспекти творчості Ліни Костенко розглянули здобувачі й викладачі з гостьовою лекторкою

На кафедрі гуманітарних дисциплін відбулася надзвичайно цікава гостьова лекція, присвячена філософським мотивам у поезії видатної української письменниці Ліни Костенко. Запрошена кандидатка філологічних наук, літературознавиця Марина Бабенко-Жирнова детально проаналізувала ключові аспекти лірики відомої української мисткині, розкриваючи роздуми Лін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Філософські аспекти творчості Ліни Костенко розглянули здобувачі й викладачі з гостьовою лекторкою 16 травня 2025

Подаруй Різдво!

Підготовка до Різдва – це завжди радісний процес, адже нам не потрібно думати про робочі турботи і проблеми, і всі ми готуємося до приходу чудового свята. 21 грудня 2023 року в нашому університеті за ініціативи ректора, професора Олександра Шевченка та фахівчинь Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності Олени Подобій і Юлії Запо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подаруй Різдво! 22 грудня 2023

Своїми враженнями від проходження практики поділилися студенти Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулася конференція за результатами проходження літньої практики за участю студентів, які повернулися з практики з різних підприємств міста, області, а також із Польщі і Болгарії та студентів 1 курсу, викладачів і майстрів виробничого навчання. На конференції студенти, котрі прохо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Своїми враженнями від проходження практики поділилися студенти Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ 05 жовтня 2018