Н У Х Т

Біотехнологічні студії: день четвертий. Будівельні блоки життя

22 травня 2023

Біотехнологічні студії: день четвертий. Будівельні блоки життя

19 травня відбувся четвертий надзвичайно цікавий захід «Біотехнологічних студій». Білки – основа всього живого, тому цього разу майбутні вступники мали нагоду ознайомитись з лекцією «Будівельні блоки життя», яку прочитав доцент кафедри біотехнології і мікробіології, кандидат технічних наук Юрій Пенчук. Основним матеріалом обговорення були незамінні амінокислоти, будова білків і досліди з ними. Під час викладення лекційного матеріалу викладач заохочував слухачів до дискусії, ставив питання і кожний, хто мав знання з цієї теми, міг дати відповідь.

Перший дослід, продемонстрований учасникам заходу, – радіальне поширення амінокислот на фільтрувальному папері, тобто наочна демонстрація можливостей радіальної паперової хроматографії. Усім присутнім було дуже цікаво спостерігати за тим, як непомітні у розчині, безбарвні амінокислоти поступово проявляються на хроматограмі після оброблення реактивами і сушіння при 100ºС у вигляді малинового забарвлення.

Лектор зауважив, що часто недоброчесні виробники м’ясних і молочних продуктів використовують у рецептурі продукції крохмаль, але це можна виявити за допомогою йоду.

Після цікавої презентації слухачам продемонстрували дію ферментів амілаз на крохмаль. За допомогою крапельного методу за зміною кольору реакційної суміші на керамічній пластині кожний зміг пересвідчитися у тому, що ферменти діють.

Наприкінці студії усі бажаючі мали можливість поставити питання викладачу та отримати відповідь. Надзвичайно цікавим і насиченим був день, усі отримали масу позитивних емоцій та практично важливі навички.

Чекаємо на учасників студій вже як на майбутніх студентів факультету біотехнології та екологічного контролю!

Опублікований: 22-05-2023
Читайте також:
Нове засідання English Speaking club з гостем зі США відбулося онлайн

У непростий час пандемії та карантину викладач кафедри ділової іноземної мови і міжнародної комунікації Наталія Божок разом зі спеціальним гостем Stuart Snuggs провели у онлайн-режимі чергове засідання English Speaking club. Його тема – «E-learning». З метою підтримки молоді, зустріч розпочалася із мотиваційної промови Stuart Snuggs і Наталії Божо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове засідання English Speaking club з гостем зі США відбулося онлайн 21 квітня 2020

Довгоочікуваний і урочистий момент для магістрів-випускників факультету автоматизації і комп’ютерних систем

Початок весни в нашому університеті – традиційний час вручення дипломів випускникам освітнього ступеня «Бакалавр» заочної форми навчання і «Магістр» денної і заочної форм навчання. Тепла традиція зібратися по-сімейному, запросивши батьків і друзів, не була порушена і цього року, попри всі складнощі воєнного часу. 8 березня в актовій залі універси...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Довгоочікуваний і урочистий момент для магістрів-випускників факультету автоматизації і комп’ютерних систем 09 березня 2023

До вступної кампанії-2017 продовжують активно готуватися викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування продовжують активно готуватися до вступної кампанії-2017. Протягом періоду дистанційного навчання викладачі кафедри Катерина Чала, Лариса Яненко, Марія Моложон, Анастасія Браєвська, Ольга Ковальчук провели значну роботу зі студентами різних факультетів щодо залучення їх до профорієнтаційної ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До вступної кампанії-2017 продовжують активно готуватися викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування 22 лютого 2017

На зв’язку з кафедрою експертизи харчових продуктів – Волинський фаховий коледж НУХТ

Триває профорієнтаційний марафон кафедри експертизи харчових продуктів. 6 квітня доцентка кафедри Анастасія Чорна провела онлайн-зустріч із випускниками 181 спеціальності «Харчові технології» Волинського фахового коледжу НУХТ. Майбутні абітурієнти дізналися про підготовку фахівців за освітньою програмою «Технологічна експертиза та безпека харчово...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На зв’язку з кафедрою експертизи харчових продуктів – Волинський фаховий коледж НУХТ 06 квітня 2023