Н У Х Т

Біотехнологічні студії: день четвертий. Будівельні блоки життя

22 травня 2023

Біотехнологічні студії: день четвертий. Будівельні блоки життя

19 травня відбувся четвертий надзвичайно цікавий захід «Біотехнологічних студій». Білки – основа всього живого, тому цього разу майбутні вступники мали нагоду ознайомитись з лекцією «Будівельні блоки життя», яку прочитав доцент кафедри біотехнології і мікробіології, кандидат технічних наук Юрій Пенчук. Основним матеріалом обговорення були незамінні амінокислоти, будова білків і досліди з ними. Під час викладення лекційного матеріалу викладач заохочував слухачів до дискусії, ставив питання і кожний, хто мав знання з цієї теми, міг дати відповідь.

Перший дослід, продемонстрований учасникам заходу, – радіальне поширення амінокислот на фільтрувальному папері, тобто наочна демонстрація можливостей радіальної паперової хроматографії. Усім присутнім було дуже цікаво спостерігати за тим, як непомітні у розчині, безбарвні амінокислоти поступово проявляються на хроматограмі після оброблення реактивами і сушіння при 100ºС у вигляді малинового забарвлення.

Лектор зауважив, що часто недоброчесні виробники м’ясних і молочних продуктів використовують у рецептурі продукції крохмаль, але це можна виявити за допомогою йоду.

Після цікавої презентації слухачам продемонстрували дію ферментів амілаз на крохмаль. За допомогою крапельного методу за зміною кольору реакційної суміші на керамічній пластині кожний зміг пересвідчитися у тому, що ферменти діють.

Наприкінці студії усі бажаючі мали можливість поставити питання викладачу та отримати відповідь. Надзвичайно цікавим і насиченим був день, усі отримали масу позитивних емоцій та практично важливі навички.

Чекаємо на учасників студій вже як на майбутніх студентів факультету біотехнології та екологічного контролю!

Опублікований: 22-05-2023
Читайте також:
У коледжах НУХТ триває приймання документів від випускників 11-х класів

14 липня завершився термін подання заяв випускниками 9-х класів для навчання за кошти державного бюджету у закладах фахової передвищої освіти та розпочалося приймання заяв до закладів фахової передвищої освіти від випускників 11-х класів. Із рейтинговими списками вступники на базі 9-ти класів до фахових коледжів нашого університету можуть ознайоми...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У коледжах НУХТ триває приймання документів від випускників 11-х класів 26 липня 2022

Театралізована вистава «Новорічні чоботи» у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ

19 грудня 2019 року учасники художньої самодіяльності Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ презентували театралізовану виставу «Новорічні чоботи». Присутні поринули у новорічну історію, головними героями якої були Святий Миколай, Дід Мороз, Снігурка, Поліцейський, Пес Мухтар, Баба Яга, Продавчиня, Двірничка. Актори настільки оригінально ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Театралізована вистава «Новорічні чоботи» у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ 20 грудня 2019

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування – у пошуку найкращих вступників

20 березня старший викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Людмила Юрчук зустрілася з випускниками ЗОШ №1 м. Вишгород Київської обл. Директор школи Олег Тимченко більше 15 років очолює цей заклад, і дружелюбно зустрів нашого викладача. Під час зустрічі Людмила Юрчук розповіла школярам, що НУХТ – один із найстаріших  вищих навчальн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування – у пошуку найкращих вступників 21 березня 2018

Кулінарний конкурс «Смачно. FOOD» серед магістрантів спеціальності  «Готельно-ресторанна справа»

У рамках навчальної дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» за ініціативи старости групи, відмінника навчання й активіста Ігоря Радька відбувся кулінарний конкурс «Смачно. FOOD» серед магістрантів академічної групи ГС-1-4М спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». У технологічній лабораторії кафедри готельно-ресторанної справи учасник...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кулінарний конкурс «Смачно. FOOD» серед магістрантів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 24 травня 2019