Н У Х Т

Біотехнологічні студії: день четвертий. Будівельні блоки життя

22 травня 2023

Біотехнологічні студії: день четвертий. Будівельні блоки життя

19 травня відбувся четвертий надзвичайно цікавий захід «Біотехнологічних студій». Білки – основа всього живого, тому цього разу майбутні вступники мали нагоду ознайомитись з лекцією «Будівельні блоки життя», яку прочитав доцент кафедри біотехнології і мікробіології, кандидат технічних наук Юрій Пенчук. Основним матеріалом обговорення були незамінні амінокислоти, будова білків і досліди з ними. Під час викладення лекційного матеріалу викладач заохочував слухачів до дискусії, ставив питання і кожний, хто мав знання з цієї теми, міг дати відповідь.

Перший дослід, продемонстрований учасникам заходу, – радіальне поширення амінокислот на фільтрувальному папері, тобто наочна демонстрація можливостей радіальної паперової хроматографії. Усім присутнім було дуже цікаво спостерігати за тим, як непомітні у розчині, безбарвні амінокислоти поступово проявляються на хроматограмі після оброблення реактивами і сушіння при 100ºС у вигляді малинового забарвлення.

Лектор зауважив, що часто недоброчесні виробники м’ясних і молочних продуктів використовують у рецептурі продукції крохмаль, але це можна виявити за допомогою йоду.

Після цікавої презентації слухачам продемонстрували дію ферментів амілаз на крохмаль. За допомогою крапельного методу за зміною кольору реакційної суміші на керамічній пластині кожний зміг пересвідчитися у тому, що ферменти діють.

Наприкінці студії усі бажаючі мали можливість поставити питання викладачу та отримати відповідь. Надзвичайно цікавим і насиченим був день, усі отримали масу позитивних емоцій та практично важливі навички.

Чекаємо на учасників студій вже як на майбутніх студентів факультету біотехнології та екологічного контролю!

Опублікований: 22-05-2023
Читайте також:
Ще чотири успішні акредитації освітніх програм університету!

25 квітня відбулося планове засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, на якому розглядалися акредитаційні справи і виносилися рішення щодо надання акредитацій освітнім програмам закладів вищої освіти. У рамках засідання розглядалися акредитаційні справи і освітньо-професійних програм нашого університету. За результатам...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще чотири успішні акредитації освітніх програм університету! 03 травня 2023

Пріоритетні напрямки та стратегічні орієнтири розвитку визначили на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

13 вересня 2018 р. відбулися загальні збори трудового колективу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, на яких були присутні науково-педагогічні працівники і співробітники п’яти кафедр: технології ресторанної і аюрведичної продукції; готельно-ресторанної справи; туристичного та готельного бізнесу; безпеки життєдіяльності; іноземн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пріоритетні напрямки та стратегічні орієнтири розвитку визначили на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 14 вересня 2018

Актуальні питання вибору професії

Доцент кафедри вищої математики імені проф. Можара В.І. Володимир Листопад активно продовжує відвідувати школи, запрошуючи школярів на навчання до нашого університету. 6 травня 2024 року він побував у школі ІІ-ІІІ ступенів №319 імені Валерія Лобановського міста Києва, де зустрівся із учнями 10-11 класів. Викладач розповів їм про переваги навчання ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні питання вибору професії 07 травня 2024

Продовжуються лекції від експертів SES для наших викладачів

Ніщо не може бути більш приємним і корисним для наших викладачів кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, ніж спілкування із досвідченим професіоналом та ще й однодумцем із багатьох актуальних питань пакувальної галузі, яким є Senior Expert Mr. Kai Wintjen. Активна дискусія відбулася 15 січня під час уже другої лекції фахівц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжуються лекції від експертів SES для наших викладачів 18 січня 2021