Н У Х Т

Біотехнолог – творець майбутнього!

22 листопада 2021

Біотехнолог – творець майбутнього!

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбулася друга онлайн-лекція для здобувачів-другокурсників від вчителя біології Львівського фізико-математичного ліцею при Львівському національному університеті ім. Івана Франка Андрія Савчука.

Біотехнологія – поняття широке. Зараз вона застосовується майже в усіх сферах людського життя – у сільському господарстві, медицині, промисловості, всюди є місце для біотехнолога. Антибіотики, інсулін, інтерферон – продукти біотехнології, що рятують людські життя, біопластики, що продукуються бактеріями, вирішують екологічні проблеми, а генетично покращені агрокультури поступово відправлять голод і бідність у минуле.

Сучасна біотехнологія робить дива. Біотехнолог, використовуючи ферменти, може працювати з ДНК, створюючи нові живі організми, або вивчаючи важкі захворювання й шукаючи дієві засоби їх подолання.

Третя лекція викладача, що відбудеться незабаром, має тему «Майбутнє біотехнології». 

Опублікований: 22-11-2021
Читайте також:
Міжнародна практика студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у Болгарії

Студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» проходять практичну підготовку у кращих 5-зіркових готельних підприємствах морського узбережжя Болгарії. Практична підготовка є важливою компонентою професійної освіти фахівців із готельно-ресторанної справи, а закордонна практика сприяє успішному працевлаштуванню випускників. Головним завда...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародна практика студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у Болгарії 11 вересня 2018

Доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів познайомив магістрів із функціонуванням найкращого делікатес-маркету України

Доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Олег Галенко організував виїзне заняття магістрантам кафедри в найкращому делікатес-маркеті України Le Silpo. Керуюча компанії Галина Дрейт особисто провела розширену екскурсію для наших студентів по всіх відділах і виробництвах маркету та ознайомила їх із ноу-хау, які впроваджені в останні роки ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів познайомив магістрів із функціонуванням найкращого делікатес-маркету України 17 травня 2018

Постійне вдосконалення навчально-методичної роботи на кафедрі експертизи харчових продуктів

13 жовтня 2021 р. на кафедрі експертизи харчових продуктів відбувався перший у цьому навчальному році методичний семінар щодо виконання курсових робіт для здобувачів освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Професія викладача вимагає постійного підвищення св...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Постійне вдосконалення навчально-методичної роботи на кафедрі експертизи харчових продуктів 18 жовтня 2021

Творчий потенціал розвивають педагоги навчально-наукового комплексу НУХТ

З 22 січня по 2 лютого 2018 року 25 викладачів Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ підвищували кваліфікацію на проблемних курсах "Розвиток та саморозвиток творчого потенціалу педагога", організованих і проведених Полтавським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського (координатор курсів - д.пед.н., про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Творчий потенціал розвивають педагоги навчально-наукового комплексу НУХТ 03 лютого 2018