Н У Х Т

Біостарти – шлях до великих відкриттів

11 листопада 2024

Біостарти – шлях до великих відкриттів

На базі фармацевтичної компанії «Артеріум» відбулася презентація проєктів «Біостарти: шлях до великих відкриттів». Під час проведення Біотехнологічних студій НУХТ їх учасникам було надано унікальну можливість спробувати себе у ролі дослідників і наблизитися до світу біотехнологій. Протягом кількох днів школярі та здобувачі ліцеїв і коледжів працювали над власними дослідженнями й ідеями, які представили під час фінальної презентації.

Вони показали себе справжніми інноваторами, пропонуючи креативні ідеї для наближення науки до молоді. Серед найбільш цікавих пропозицій – розроблення наукових ігор, де школярі можуть в інтерактивній формі навчитися основам біотехнології. Ще одна амбітна ініціатива – створення віртуальних лабораторій, які дозволять учням зануритися в процес дослідження, не виходячи з дому. Багато підтримки здобула ідея створювати короткі відео в TikTok та Instagram, а також науково-пізнавальні матеріали на YouTube з новинами біотехнології, цікавими фактами та корисними матеріалами для навчання.

Отже, представляємо команди учасників:

«PharmaTeen», ментор – здобувач бакалаврату Гліб Столярчук. Учасники: Катерина Олійниченко (Броварський ліцей № 6), Анастасія Фесенко (Технічний ліцей м. Києва), Анастасія Гусакова (Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 314, м. Київ), Ярина Тесленко (Згурівський ліцей).

«Планктони», менторка – здобувачка магістратури Марія Проценко. Всі учасники з ліцею № 30 «ЕКОНАД» м. Києва: Михайло Голуб, Анастасія Карюкіна, Крістіна Мельник, Таїсія Щербак, Марія Драговоз, Вікторія Бойко.

«Клоновані таргани», ментор – здобувач освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» Олександр Жолобко. Учасники: Єгор Пархоменко (Ліцей №98 м. Києва), Софія Гончарова (ТОВ «ЦЕНТР ОСВІТИ «ОПТІМА»), Олександр Лонський (Березанський ліцей №3).

«Біоінноватори», менторка – здобувачка бакалаврату Євгенія Коробіціна. Учасники: Анжеліка Бобошко (Березанський ліцей №3), Дарʼя Брижак (Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка, м. Київ), Жанна Діордієва (Яготинський ЦПТО), Артем Швачко (Ірпінський ліцей інноваційних технологій), Лілія Рижова (Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 255, м. Київ).

«Streptococcus thermophilus», менторка – здобувачка бакалаврату Тетяна Мельник. Учасники: Максим Романов (Ліцей №109 ім. Т.Г. Шевченка, м. Київ), Артур Позігун-Василенко (ДПТНЗ «КВПУВТ», м. Київ), Валерій Полінчик (ПЛ НТУУ «КПІ» м. Києва), Анна Шевченко (Вишгородський ліцей «Сузір'я»), Владислава Самборська (Київський спортивний ліцей).

«Гематогенки», менторка – здобувачка бакалаврату Дарʼя Омельченко. Учасники: Єва Грабчак і Любов Ткачук (Ліцей № 33, м. Київ), Дарія Айшан Сарибога (ПЛ НТУУ «КПІ» м. Києва), Борис Дорошенков (Технічний ліцей м. Києва).

Представлені проєкти оцінювало журі, до складу якого увійшли представники компанії «Артеріум» та інших установ і організацій: керівник Корпоративного Університету «Артеріум» Дмитро Свинаренко, заступник виконавчого директора з проеєктних питань Дмитро Соколов, голова Наукової ради, керівниця групи сертифікації серій, уповноважена особа з якості Марія Голойда, керівник групи стандартизації навчання, доктор філософії з біотехнології Ігор Ключка, голова молодіжної громадської організації «UkrTeenScience» Владлен Володавчик та доцентка кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ Оксана Скроцька.

За результатами оцінювання І місце посіла команда «PharmaTeen», ІІ місце – «Клоновані таргани», ІІІ місце – «Гематогенки». Учасники команд та їх ментори отримали цінні подарунки від спонсорів заходу – компанії «Артеріум».

Завдяки Біотехнологічним студіям НУХТ школярі отримали неймовірну можливість зробити перші кроки на шляху до майбутнього професійного розвитку. Вони не лише ознайомилися з біотехнологіями, а й навчилися працювати у команді, знаходити нові рішення та популяризувати біотехнологію серед своїх ровесників. Цей захід показав, що молодь має великий потенціал та інтерес до біотехнології!

Висловлюємо щиру вдячність компанії «Артеріум» за вагому підтримку у реалізації та проведенні Біотехнологічних студій НУХТ. Ваша участь не лише підсилює освітні ініціативи, а й надихає молоде покоління на нові звершення у біотехнологіях!

Опублікований: 11-11-2024
Читайте також:
Очікувана подія для кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

28 березня для кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася очікувана подія – представлена до захисту у спеціалізовану вчену раду за спеціальністю  «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння» робота Віти Щербини «Удосконалення технології стабілізації виноматеріалів проти кристалічних помутнінь» (керівник – професор, док...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Очікувана подія для кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 29 березня 2019

Мова – гарант державності, незламності, сили духу, гідності українського народу!

Кафедра гуманітарних дисциплін відзначила Міжнародний день рідної мови. Було проведено низку заходів щодо цієї важливої дати зі здобувачами освіти різних факультетів та інститутів. А студенти освітньої програми «Мовнокомунікативні студії в кіберпросторі» спеціальності 035 «Філологія» разом із гаранткою Людмилою Приблудою відвідали відкриту онлайн-...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мова – гарант державності, незламності, сили духу, гідності українського народу! 24 лютого 2025

Корисні солодощі навчилися готувати наші здобувачі на майстер-класі від успішної випускниці

У рамках лабораторного заняття здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції освітнього ступеня «Бакалавр», освітньої програми «Технології харчування»  з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» відбувся майстер-клас «healthy sweets» випускниці кафедри Жанни Коробченко за участю викладачок, доценток Наталії Ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисні солодощі навчилися готувати наші здобувачі на майстер-класі від успішної випускниці 10 вересня 2021

Здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – на головній події сфери HoReCa

17 вересня здобувачі освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна» справа разом зі своїми викладачами випускової кафедри і наставниками відвідали перший день наймасштабнішої події сфери HoReCa – Міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH 2024. Наші студенти мали можливість познайомитися з новими трендами індустрії гос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – на головній події сфери HoReCa 18 вересня 2024