Н У Х Т

Бакалаври ознайомилися з виробництвом незбираномолочних продуктів на «Б.МК»

13 травня 2024

Бакалаври ознайомилися з виробництвом незбираномолочних продуктів на «Б.МК»

10 травня 2024 р. здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія», які навчаються на кафедрі технології молока і молочних продуктів, у супроводі доценток Тетяни Осьмак, Олени Онопрійчук, Ульяни Бандури і Оксани Басс відвідали найсучасніший в Україні завод із випуску продукції з незбираного молока – Білоцерківський молочний комбінат (ТОВ «Б.МК»). До заняття в умовах виробництва доєдналися здобувачі, які навчаються на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів, разом із професоркою Юлією Камбуловою і доценткою Оленою Кохан.

Білоцерківський молочний комбінат був побудований і уведений в експлуатацію у 2008 році з урахуванням сучасних стандартів якості. На ТОВ «Б.МК» встановлено новітнє технологічне обладнання провідних світових виробників − TetraPak, GEA, SPX., що дозволило створити повністю автоматизовані технологічні лінії виробництва, розливу та упаковки продукції. На комбінаті впроваджено систему управління підприємством на базі міжнародних стандартів ISO22000:2005 та ISO 9001:2008, що передбачає здійснення контролю на всіх етапах виробничого процесу – від ферми до торговельної мережі, що гарантує якість і безпеку молочних продуктів.

Продукція Білоцерківського молочного комбінату випускається під брендами «Ферма», «Біла лінія», «Premіalle», «Любий край». 12 років поспіль ТОВ «Б.МК» є єдиним постачальником молочних сумішей для морозива та коктейлів до мережі сімейних ресторанів McDonald’s в Україні.

Головна технологиня Тетяна Рижа ознайомила здобувачів освіти з організацією виробництва незбираномолочних продуктів – від приймання сировини до зберігання готової продукції. Студенти і викладачі мали змогу побачити технологічні процеси виробництва питних видів молока, кисломолочних напоїв, м’яких розсільних сирів і рідких сумішей, а також дізналися про систему створення і впровадження у виробництво молочних продуктів із новими оригінальними органолептичними властивостями.

Наприкінці здобувачі мали можливість оцінити якість продукції класичного асортименту, а також продегустувати нову лінійку кисломолочних напоїв – «Айран традиційний» та «Айран з наповнювачем» (лаймом і мятою, гранатом і кропом), які запускаються у виробництво.

Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів і бакалаври щиро вдячні фахівцям та директорці ТОВ «Б.МК» Тетяні Смітюх за унікальну можливість ознайомитися з виробництвом та безцінний досвід, яким вони охоче поділилися зі здобувачами освіти!

Опублікований: 13-05-2024
Читайте також:
Століття та постаті в історії України відкрили для себе першокурсники факультету біотехнології та екологічного контролю

Студенти  першого курсу факультету біотехнології та екологічного контролю відвідали Національний музей історії України у супроводі кураторів груп БТ-1, БТ-2 Ольги Євтушенко та Аліни Сірик. Національний музей історії України – провідний музей країни. Нараховує понад 800 тисяч експонатів історії та культури від давніх часів до сьогодення. Розташуван...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Століття та постаті в історії України відкрили для себе першокурсники факультету біотехнології та екологічного контролю 08 листопада 2019

Можливості нової стипендіальної програми для науковців вивчали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

21 жовтня викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін і доцентка Юлія Фурманова взяли участь у вебінарі-дискусії «Можливості стипендіальної програми MSCA4Ukraine – поради від експертів». Захід відбувся у форматі ZOOM-конференції, 45 хвилин якої тривала інформаційна частина і 45 хвилин було виділено на пит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Можливості нової стипендіальної програми для науковців вивчали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 24 жовтня 2022

Масниця приходить, тепло із собою приводить!

Днями велика аудиторія – понад 100 чоловік – зібралася в Zoom-конференції на відкриту лекцію професорки кафедри іноземних мов професійного спрямування Наталії Науменко «Масниця приходить – тепло із собою приводить». Ще в середині останнього зимового місяця, коли зима все-таки вступила у свої права після несподівано теплого січня, – на сторінках со...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Масниця приходить, тепло із собою приводить! 24 лютого 2025

Своєчасні до вимог ринку проєкти представили магістранти-економісти

Зимова заліково-екзаменаційна пора на кафедрі економіки і права відзначилася успішним захистом кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 051 «Економіка», освітньої програми «Економіка підприємства». Магістранти денної та заочної форми здобуття освіти представили свої кваліфікаційні роботи екзаменаційній комісії. Ц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Своєчасні до вимог ринку проєкти представили магістранти-економісти 20 грудня 2024