Н У Х Т

Бакалаври освітньої програми «Технології харчування» прослухали лекцію професора Луцького національного технічного університету

01 квітня 2024

Бакалаври освітньої програми «Технології харчування» прослухали лекцію професора Луцького національного технічного університету

27 березня 2024 року здобувачі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування» нашого університету та освітньо-професійної програми «Крафтові харчові технології» Луцького національного технічного університету прослухали онлайн-лекцію від професора ЛНТУ,  в.о. завідувача кафедри харчових технологій та хімії, д.т.н. Ігоря Дударєва.

Лекція на тему «Методи експертного оцінювання» відбулася на запрошення кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та професора Олега Кузьміна для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» у межах вивчення дисциплін «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства», «Модуль 2. Контроль якості та безпечності продукції та послуг ресторанного господарства».

Лектор прочитав цікаву і поглиблену лекцію про методи експертного оцінювання у галузі харчових технологій, з особливим акцентом на методи ранжування.

Ігор Дударєв надав ключові аспекти методів одночасного та попарного ранжування, які є ефективним інструментом для залучення знань та експертизи фахівців у галузі. Він детально розглянув процедуру анкетування експертів, в якій експерти оцінюють фактори або показники за їх значущістю, використовуючи систему ранжування. Також було висвітлено методику ранжування факторів та аналіз результатів для визначення найбільш важливих чинників у харчових технологіях.

Ця лекція надала здобувачам глибше розуміння методу експертного оцінювання та його значення для контролю якості і безпечності продукції та послуг ресторанного господарства. Вони отримали можливість навчитися використовувати експертний підхід для оцінювання та прийняття рішень у складних ситуаціях, що можуть зустрічатися у майбутній кар'єрі. Такий тип активного навчання сприяє розвитку аналітичних навичок і підвищує професійну компетентність майбутніх фахівців у галузі харчових технологій.

Нагадаємо, що співробітництво між НУХТ і ЛНТУ закріплено договором № 45/22, укладеним за ініціативи ректора Олександра Шевченка та ректорки ЛНТУ Ірини Вахович. Результатом плідної співпраці науковців обох університетів у 2023-2024 рр. стало видання навчального посібника «Практикум з методології наукових досліджень» для здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології» та монографії «Чипси з рослинної сировини» професорів Ігоря Дударєва і Олега Кузьміна.

Професор Олег Кузьмін висловлює щиру вдячність виконуючому обов'язки завідувача кафедри харчових технологій та хімії ЛНТУ, доктору технічних наук, професору Ігорю Дударєву за цінну лекцію та результативну співпрацю у підготовці кваліфікованих фахівців!

Опублікований: 01-04-2024
Читайте також:
Гостьова лекція для здобувачів коледжу

У рамках профорієнтаційної роботи та освітньої діяльності, викладачі кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування, доценти Роман Якобчук і Дмитро Люлька 21 лютого 2025 року прочитали онлайн-лекцію на тему «Інноваційне технологічне обладнання для виготовлення харчової продукції» здобувачам 3-4 курсів спеціальності 133 «Г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція для здобувачів коледжу 24 лютого 2025

У Полтавській філії НУХТ відбувся перший у 2018 році захист кваліфікаційних бакалаврських робіт

13 лютого 2018 року в Полтавській філії НУХТ відбувся перший у 2018 році захист кваліфікаційних бакалаврських робіт студентів за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія» спеціалізації «Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса». Державній екзаменаційній комісії в складі голови ДЕК, доктора технічних наук, професора кафед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Полтавській філії НУХТ відбувся перший у 2018 році захист кваліфікаційних бакалаврських робіт 14 лютого 2018

Літературно-мистецький захід зі вшанування пам'яті Тараса Шевченка на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

Щороку в березні викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування проводять заходи, присвячені вшануванню пам'яті Тараса Шевченка. Цьогоріч 11 березня відбувся літературно-мистецький захід під назвою «Творчість Т.Г. Шевченка у перекладах», присвячений 206-річниці з дня народження нашого славетного поета і пророка. Свято розпочалося аудіозап...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Літературно-мистецький захід зі вшанування пам'яті Тараса Шевченка на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 12 березня 2020

Реальні pr-кампанії для маркетингу НУХТ від гуртківців «Інтелектуалу»

Нещодавно стартувала робота студентського наукового гуртка «Інтелектуал» кафедри маркетингу. «PR і реклама як складові маркетингової політики просування» – тема, що виявилася цікавою для здобувачів спеціальностей D5 «Маркетинг», D7 «Торгівля» та С7 «Журналістика» освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр». Як і зазвичай, МасКотик Марк приніс майбутні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Реальні pr-кампанії для маркетингу НУХТ від гуртківців «Інтелектуалу» 23 вересня 2025