8 грудня для бакалаврів освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» відбулася гостьова лекція «Аудит та сертифікація системи управління якістю на підприємствах харчової промисловості» з дисципліни «Основи управління якістю та безпечністю харчової продукції. Модуль 3. Системи управління якістю».
Спікером виступив наш магістрант другого року навчання, фахівець із стандартизації, сертифікації та якості агрохарчового відділу ТОВ «Бюро Верітас Сертифікейшн Україна» Костянтин Воронін, який уже кілька років успішно поєднує навчання в університеті й роботу.
Фахівець розповів про діяльність органу сертифікації Bureau Veritas, принципи проведення аудиту згідно з міжнародним стандартом ISO 19011 – від підготовки й аналізу документації до проведення аудиту на підприємстві та формування підсумкового звіту, навів види та типи аудиту, вимоги до компетентності аудиторів. Лектор пояснив, на які ключові показники звертають увагу аудитори, розповів про практичні аспекти роботи аудитора.
Тема лекції викликала значний інтерес – здобувачі освіти активно ставили запитання щодо професійних викликів, можливостей розвитку та особистого кар’єрного шляху лектора. Лекторій відбувся у змістовній і доброзичливій атмосфері, залишивши у студентів позитивні враження та корисні знання.
Колектив кафедри експертизи харчових продуктів щиро вдячний Костянтину Вороніну за ґрунтовну лекцію та готовність поділитися власним досвідом.