Н У Х Т

Актуальні під час епідемії COVID-19 питання впливу ксенобіотиків на організм людини вивчають третьокурсники-екологи

06 квітня 2020

Актуальні під час епідемії COVID-19 питання впливу ксенобіотиків на організм людини вивчають третьокурсники-екологи

Студенти 3 курсу спеціальності «Екологія», освітньої програми «Екологія та екоменеджмент», вивчаючи дисципліну «Основи екологічної токсикології», мають змогу дізнатися багато цікавої інформації про токсичні речовини, потенційну небезпеку їх впливу на організми й екосистеми, механізми токсичної дії, а також методи діагностики, профілактики і лікування захворювань, що розвиваються внаслідок такого впливу.

Актуальною темою на сьогодні є вплив ксенобіотиків на організм людини, оскільки ксенобіотики – це чужорідні хімічні речовини та біологічні агенти, які надходять в організм людини з їжею чи іншими шляхами, не виконують жодної із функцій харчування і за певних умов несприятливо впливають на здоров’я людини та її імунну систему.

Продукти харчування є основним джерелом надходження ксенобіотиків в організм людини. Вони можуть забруднюватися на етапах заготовки, виробництва, зберігання, транспортування, оброблення та реалізації серед населення. Тож перед їх вживанням потрібно, щоб даний продукт за можливості пройшов термічне оброблення.

Ось вам невеличкий перелік тих продуктів, які є багатими на ксенобіотики: м’ясні продукти (ковбаси, сосиски, готова шинка), консервовані, мариновані продукти, маргарин, майонез, тістечка, торти, кекси, листкове тісто, бісквіти та рулети тривалого зберігання, рафіновані, після термічного оброблення олії (соняшникова, кукурудзяна), тверді сири з великим вмістом жиру та солі, супи-напівфабрикати, оцет і готові приправи з глутаматом натрію, готові солодкі напої, смажені, копчені вироби, всі продукти, що містять хімічні барвники та консерванти тощо.

Сьогодні Україна переживає важкі часи, вірус COVID-19 поширюється територією країни, тож аби зберегти себе та свій імунітет уникайте продуктів, багатих на ксенобіотики, дотримуйтеся правил гігієни, робіть вологе прибирання, уникайте контактів зі сторонніми людьми та будьте здоровими!

Життя варте, щоб його берегти!

Опублікований: 06-04-2020
Читайте також:
Майстер-клас від фахівчині-практика

Здобувачі спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» поспілкувалися з начальницею лабораторії ТОВ «Астра-Косметик» Яною Зубрицькою, яка провела онлайн майстер-клас із виробництва туші для вій. Зустріч була організована доценткою кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталією Сабадаш. У цікав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас від фахівчині-практика 06 липня 2021

Зі сучасною педагогічною складовою ознайомилися викладачі Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ

Днями викладачі циклової комісії готельного обслуговування Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ Ірина Тарасюк та Оксана Шняк взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Психолого-педагогічна підготовка майбутніх фахівців у контексті сучасних освітніх реформ», організованій Педагогічним коледжем Л...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зі сучасною педагогічною складовою ознайомилися викладачі Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ 14 грудня 2018

З духовними скарбами України знайомить Профком співробітників НУХТ

Профком співробітників НУХТ організував екскурсію для всіх бажаючих до Свято-Михайлівського Золотоверхого Монастиря – діючого в Києві православного монастиря Православної церкви України на честь Архангела Михаїла. Ігумен Михаїл провів екскурсію територією монастиря, окреслив історію заснування Свято-Михайлівського Золотоверхого Собору, розповів пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З духовними скарбами України знайомить Профком співробітників НУХТ 12 жовтня 2023