Н У Х Т

Про розроблення безпечної продукції та експорт до інших країн розповіла нашим здобувачам освіти стейкхолдер

02 листопада 2020

Про розроблення безпечної продукції та експорт до інших країн розповіла нашим здобувачам освіти стейкхолдер

Чергову лекцію від стейкхолдера, керівниці технологічного відділу ДП «Zeelandia» в Україні, кандидатки технічних наук Наталії Савчук прослухали магістранти, що навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів» і здобувачі освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії».

На початку лекції лекторка познайомила здобувачів освіти з історією компанії «Zeelandia», яка була заснована на початку XX сторіччя в Нідерландах, а зараз має діючі підприємства більше ніж у 30 країнах світу та представництва в 100 країнах світу.

Особливо цікавою була інформація щодо діяльності дочірнього підприємства, збудованого у Київській області, його сучасного технічного оснащення, напрямів діяльності. Було також зазначено, що підприємство дотримується принципів стратегії сталого розвитку та керує благодійними проєктами для дітей. На даному етапі на підприємстві працює багато випускників нашого університету і, зокрема кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Під час лекції здобувачі дізналися про сировину та харчові добавки для хлібопекарської та кондитерської промисловості, які розробляє та реалізує компанія. Особливу увагу Наталія Савчук звернула на харчові добавки та комплексні поліпшувачі, їх використання, європейське законодавство у сфері використання харчових добавок та закони України у цій сфері. Зважаючи на тематику лекцій вибіркової дисципліни «Регулювання використання харчових добавок у різних технологіях і гармонізація європейських регламентів в Україні на шляху євроінтеграції», Наталія Савчук наголосила на важливості запропонованих для вивчення тем, що мають велике значення для фахівців на етапі розроблення безпечної продукції та експорту її до інших країн.

Колектив кафедри вдячний Наталії Савчук за лекцію та сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 02-11-2020
Читайте також:
Лекція-бесіда з успішним випускником

На запрошення деканки факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Віти Цирульнікової і заступниці декана по роботі зі студентами Олени Тищенко до освітнього діджитал-простору факультету завітав шеф-кухар, гастроентузіаст, ютубер, волонтер Андрій Клюс. Слухачі в онлайні – здобувачі освіти спеціальності 241 «Готе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція-бесіда з успішним випускником 10 квітня 2024

Профорієнтаційні заходи кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

9 листопада професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, гарант освітньої програми «Технології харчування» Олег Кузьмін побував у школі І-ІІІ ступенів №84 м. Києва. Метою візиту було запрошення старшокласників на День відкритих дверей нашого універ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційні заходи кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 10 листопада 2023

Відбулося перше засідання Нацради з питань розвитку науки і технологій

16 січня відбулося перше засідання Національної ради з питань розвитку науки і технологій. Ключове його рішення – у 2018 році буде започаткована атестація українських вишів щодо їх наукової діяльності – це дозволить у майбутньому почати базове фінансування університетської науки за результатами такої атестації. Лілія Гриневич наголосила, що базове...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося перше засідання Нацради з питань розвитку науки і технологій 17 січня 2018

Сумна звістка прийшла сьогодні…

Адміністрація, викладачі, співробітники та студенти Національного університету харчових технологій глибоко сумують і висловлюють щирі співчуття родичам, близьким і колегам з приводу передчасної смерті голови правління ПАТ «Київхліб», президента Всеукраїнської асоціації пекарів, члена Ради директорів міста Києва Череди Володимира Вікторовича. Волод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сумна звістка прийшла сьогодні… 23 травня 2020