Н У Х Т

Активне дозвілля першокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій

27 вересня 2023

Активне дозвілля першокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій

Враженнями першого місяця навчання поділилися студенти академічної групи TI-1-3 під час спілкування з наставницею, асистенткою кафедри технології оздоровчих продуктів Тетяною Федоренко. Всі питання, пов’язані з навчанням і дозвіллям, студенти мають можливість обговорити під час кураторських годин, а також у онлайн-спілкуванні через месенджери.

Окрім навчального процесу, студенти-першокурсники активно долучаються до професійних і культурних заходів. Так, у вересні всі студенти групи відвідали виставку «Здоров’я та довголіття-2023». Частина з них продовжила ознайомлення з новинками в галузі перероблення та зберігання сільськогосподарської продукції, виробництва продуктів харчування і напоїв на виставці «ProStorEхро», що відбулася в одному з павільйонів ВДНГ.

Не лишають поза увагою здобувачі і мистецькі заходи. Зокрема, нещодавно відвідали виставку хризантем «Магічний сад», що відкрилась на території Печерського ландшафтного парку. Цікаво, що крім неймовірної естетичної насолоди від споглядання, квіти хризантеми мають застосування у фітотерапії та кулінарії, а чай із квіток хризантеми допомагає зміцнити імунну систему організму. Звичайно, в технології напоїв використовують спеціальний чайний сорт хризантеми, у Китаї такий напій називають Цзюй Хуа. Квіти хризантеми багаті вмістом вітамінів, мінеральних речовин, амінокислот, ефірних олій, тому в традиційній китайській медицині такий чай використовують для зміцнення імунітету, при стресі та безсонні, полегшенні станів організму при бронхітах, хворобах травної системи. Більш детальніше про фітопрепарати викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів знайомлять здобувачів освіти під час викладання дисциплін «Вступ до фаху», «Хімія та фармакогнозія рослин», «Технологія продуктів функціонального призначення», «Технологія харчових та дієтичних добавок». І першокурсники уже з нетерпінням чекають на це знайомство.

Опублікований: 27-09-2023
Читайте також:
Як буде розвиватися ресторанний бізнес у 2023 році дізналися викладачі кафедри готельно-ресторанної справи

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи відвідали онлайн-вебінар «Як буде розвиватися ресторанний бізнес у 2023? Тенденції та прогнози» від компанії Poster. Спікерка заходу – експертка ресторанного бізнесу, засновниця аналітичного центру «Ресторани України» Ольга Насонова. Фахівчиня навела аналітичні дані щодо стану ресторанного бізнесу в д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як буде розвиватися ресторанний бізнес у 2023 році дізналися викладачі кафедри готельно-ресторанної справи 17 лютого 2023

Підвищуємо свою експертність

6 листопада 2024 р. доцентка кафедри економіки і права Оксана Відоменко взяла участь у вебінарі «Як університету співпрацювати з бізнесом?», організованому командою української кофаундингової IT-компанії Genesis спільно зі стартап-акселератором YEP. Під час зустрічі обговорювалися питання співпраці університетів і бізнесу, в т.ч. у рамках Всеукраї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підвищуємо свою експертність 07 листопада 2024

Здобувачі освіти й викладачі поліпшили обізнаність про страхування та страхові послуги

Завідувачка кафедри фінансів, професорка Лада Шірінян і здобувачі другого курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» взяли участь у онлайн-лекторії «Школа страхування», організованому Центром фінансових знань «Талан» – проєктом Національного банку України у сфері фінансової грамотності. Лекторій був спрямований...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти й викладачі поліпшили обізнаність про страхування та страхові послуги 29 жовтня 2024

Свіжий погляд на якість: лекція від випускниці

Кафедра експертизи харчових продуктів із гордістю прийняла свою випускницю Тетяну Федорович, яка сьогодні є фахівчинею з технології упаковки. Тетяна, що успішно закінчила бакалаврат у 2019 році та магістратуру у 2021 році за освітньою програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», прочитала для здобувачів захоплюючу лекцію, прис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свіжий погляд на якість: лекція від випускниці 20 жовтня 2025