Н У Х Т

10 спеціальностей НУХТ, яким держава надає особливу підтримку

21 липня 2021

10 спеціальностей НУХТ, яким держава надає особливу підтримку

23 липня о 18:00 закінчується прийом заяв і документів від осіб, які вступають на навчання для здобуття ступеня «Бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, а також вступних іспитів і творчих конкурсів, складених в університеті з 1 по 13 липня.

Нагадуємо, що низка спеціальностей НУХТ входить до переліку спеціальностей, яким надається особлива підтримка. Це – «Екологія», «Прикладна механіка», «Галузеве машинобудування», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Енергетичне машинобудування», «Теплоенергетика», «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології», «Хімічні технології та інженерія», «Харчові технології», «Видавництво та поліграфія».

Правила зарахування на зазначені спеціальності мають певні відмінності та особливості. Так, для зарахування на ці спеціальності, вступникам може до конкурсного балу додаватися бал за успішне закінчення в рік вступу підготовчих курсів університету. Також застосовується галузевий коефіцієнт до конкурсного балу 1,02 для поданих заяв із пріоритетністю 1 та 2; і застосовується сільський коефіцієнт у значенні 1,05 для осіб, які зареєстровані в селах і здобули повну загальну середню освіту в закладах освіти, що знаходяться на території сіл, у рік вступу.

Крім того, призерам (особам, нагородженим дипломами I–III ступенів) IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад у рік вступу з базових предметів під час вступу на спеціальності, яким надається особлива підтримка, останній доданок у формулі розрахунку конкурсного балу встановлюється рівним 10, а якщо конкурсний бал вступника при цьому перевищує 200, він встановлюється таким, що дорівнює 200.

Учасникам Всеукраїнської олімпіади НУХТ можуть нараховуватися додаткові бали до оцінки сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання з одного відповідного предмета під час розрахунку конкурсного балу в обсязі від 1 до 20 балів, але не вище ніж 200 балів за предмет.

Для спеціальностей, яким надається особлива підтримка, також застосовується кваліфікаційний мінімум державного замовлення – мінімальна кількість вступників, яка може бути рекомендована на відкриту конкурсну пропозицію під час адресного розміщення бюджетних місць для відкриття набору на неї. Якщо кваліфікаційного мінімуму державного замовлення для відкритої конкурсної пропозиції не встановлено, він вважається рівним одному місцю.

А ще для зазначених спеціальностей застосовуються окремі умови при переведенні на вакантні місця державного замовлення.

Держава надає особливу підтримку цим спеціальностям, тому що вони вкрай необхідні й такі фахівці користуються великим попитом на ринку праці. Тож рекомендуємо нашим вступникам уважніше придивитися до згаданих спеціальностей, вказати НУХТ 1-м пріоритетом при поданні документів, і можливо, одна з них стане першою сходинкою до майбутнього кар’єрного й життєвого успіху!

Опублікований: 21-07-2021
Читайте також:
Профорієнтаційна зустріч на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

Профорієнтаційна зустріч із абітурієнтами відбулася на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В .Ф. Доценка у режимі online. Модерували профорієнтаційний івент заступниця декана по роботі зі студентами Олена Тищенко та відповідальний за профорієнтаційну роботу кафедри готельно-ресторанної справи Артем Ущаповський. Пі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна зустріч на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка 27 листопада 2023

Історія біотехнології на гостьовій лекції

З початку свого існування людина намагалася використати живі організми для задоволення своїх потреб. Віками наші предки використовували з цією метою макроорганізми: тварин, рослин, гриби. Поступово люди дійшли і до використання мікроорганізмів. Так народилася біотехнологія. Довгий час вона не мала під собою наукового підґрунтя й базувалася лише на ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Історія біотехнології на гостьовій лекції 18 листопада 2021

Фахівці з підбору персоналу провідних підприємств зустрічаються з нашими студентами

У Львівському державному коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ розпочалися заходи тижня циклової комісії технології хлібопекарського і кондитерського виробництв. У конференц-залі коледжу відбулися інформаційні зустрічі викладачів і студентів груп ХМК-3, ХМК-4а, ХМК-4б із фахівцями з підбору персоналу кондитерської фабрики «Світоч»  Ната...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці з підбору персоналу провідних підприємств зустрічаються з нашими студентами 22 жовтня 2019

В університеті розпочалася повномасштабна вступна кампанія

12 липня в Україні почався прийом заяв на вступ до вишів на бакалавра і молодшого спеціаліста на базі 11 класів. Більшість таких вступників подають заяви в електронному вигляді через особисті кабінети на сайті https://ez.osvitavsim.org.ua/ Щоб подати заяву, вступнику потрібно зайти до свого електронного кабінету (або створити його), перевірити (аб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті розпочалася повномасштабна вступна кампанія 12 липня 2018