Підготовка фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти у галузі знань G «Інженерія, виробництво та будівництво» за спеціальністю G13 «Харчові технології» та освітньо-науковою програмою «Промислові та крафтові технології переробки продуктів аквакультури та гідробіонтів»
«Industrial and craft technologies for processing aquaculture products and hydrobiotics»
Кваліфікація: магістр з харчових технологій
ДОЛУЧАЙСЯ ДО ПРОСТОРУ, ЯКИЙ СТВОРЮЄ ІННОВАЦІЇ В ХАРЧОВІЙ ІНДУСТРІЇ!
Харчова промисловість є однією з ключових галузей економіки України. Вона не лише забезпечує внутрішній ринок продовольчими товарами, але й активно розвиває експортний потенціал держави. Підготовка здобувачів за ОНП «Промислові та крафтові технології переробки продуктів аквакультури та гідробіонтів» є новим напрямком вищої освіти в Україні. Без сумніву, затребуваність у таких фахівцях буде зростати у харчовій промисловості, адже на сьогоднішній день світове населення споживає в їжу більше штучно вирощеної продукції аквакультури аніж видобутої традиційним рибальством.
Україна з її значними водними ресурсами та сприятливим кліматом має всі можливості для подальшого розвитку цієї галузі для інтеграції у світові тренди. Адже сьогодні аквакультура забезпечує виробництво понад 50% рибної продукції у світі.
ЧОМУ ВАРТО ОБРАТИ ДАНУ ПРОГРАМУ?
БО ВОНА - УНІКАЛЬНА ТА НАДЗВИЧАЙНО ПЕРСПЕКТИВНА!
НУХТ – це університет, що є визнаним лідером у сфері харчових технологій. Тут навчаються ті, хто завтра формуватимуть стандарти якості та смаку на глобальному рівні.
Освітньо-наукова програма спрямована на підготовку магістра, який володіє фундаментальними та науковими знаннями промислових та крафтових технологій переробки продуктів аквакультури та гідробіонтів і передбачає поглиблену підготовку для проведення організаційно-управлінської, науково-дослідної, проектно-технологічної, виробничо-технологічної діяльності з розроблення та впровадження технічних, технологічних, інженерних та інформаційних інновацій на підприємствах харчової галузі, виконання та захист кваліфікаційної роботи з використанням новітніх досягнень науки і промисловості, сучасних інформаційних та комп’ютерних засобів.
Стратегія розвитку Київської області на період 2021-2027 року передбачає здійснення комплексної системи заходів, в яких гармонійно поєднуватимуться високотехнологічна промисловість, екологічне сільське господарство та безпечне довкілля. За прогнозами ООН до 2032 року обсяг харчової продукції з водних біоресурсів, призначеної для споживання людиною, збільшиться на 19 млн. тонн порівняно з 2023 роком і досягне 184 млн. тон, У 2032 році близько 60 відсотків харчової продукції з водних біоресурсів, доступних для споживання людиною, вироблятиметься на об'єктах аквакультури (у 2023 році цей показник становив 57 відсотків).
Виробництво продуктів харчування є найдинамічнішим сектором економіки у світі з високим рівнем конкуренції (у 2023 році діяльність в умовах аквакультури в Україні здійснювали майже 3,5 тис. суб’єктів господарювання), що має за мету максимально задовольнити потреби споживачів у якісних та безпечних харчових виробах. Це у свою чергу актуалізує необхідність підготовки висококваліфікованих та конкурентноспроможних фахівців які мають володіти комплексом сучасних методів, методик і технологій промислового та крафтового виробництва продуктів аквакультури та гідробіонтів, здійснювати інженерно-конструкторську та організаційно-управлінську діяльність з метою забезпечення ефективного функціонування підприємств харчової промисловості, які є запорукою успішного працевлаштування та ведення власного бізнесу.
Гнучкий формат навчання:
Класика і сучасність — денна форма + елементи дуальної освіти та практики на реальному виробництві.
Практика – на провідних українських підприємствах та компаніях + стажування за кордоном (Польща, Італія, Німеччина, Канада).
Ринок чекає саме на вас: промисловість та крафт потребують тих, хто знає, як поєднати інновації, смак і управління.
Професія без кордонів:фаховий рівень магістра - це твоя можливість працювати не лише в Україні, а й у міжнародних компаніях.
ЩО РОБИТЬ ДАНУ ПРОГРАМУ УНІКАЛЬНОЮ?
- Затребуваний диплом:
за спеціальностями: G13 Харчові технології
галузей знань: G Інженерія, виробництво та будівництво
- Освітній простір, що працює для твого майбутнього:
Програма гармонійно поєднує технологічну підготовку, знання з харчових технологій та креативні навички для крафтових технологій, посилена економічними дисциплінами, відповідає стандарту спеціальності G13 Харчові технології і сформована згідно з вимогами сучасного ринку праці.
- Хто тебе навчатиме?
- Професорсько-викладацький склад з досвідом виробничої діяльності, міжнародних стажувань, участі в грантах, професійних асоціаціях і наукових розробках;
- Керівники, які активно підтримують участь здобувачів у публікаціях, патентуванні та наукових дослідженнях.
- Що отримаєш на практиці?
- Навчання на базі сучасних лабораторій та пілотно-виробничих цехів
- R&D-центр, колаборація з провідними компаніями: «Агроравлик», «Українська креветка», «Чорноморка», «АкваСистемОрганік», «Осетр», «Егерзунд Сіфуд», «Norven», «Флагман», «Veladis», «Фудреформ» та ін.
- Стажування і практика в Україні та за кордоном (Польща, Німеччина, Італія, Канада)
- Платформа професійного зростання:
- Форум «Інноваційні підходи в промисловості та крафтовому виробництві»
- Міжнародна конференція «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі»
- Участь у грантових тематиках, неформальній освті, гостьові лекції, майстер-класи, бінарні заняття на виробничих потужностях стейкхолдерів;
- Soft Skills, Hard Skills, бізнес-мислення і системне бачення.
ЧОМУ ВАРТО ВСТУПИТИ САМЕ ЗАРАЗ?
- Ви отримаєте конкурентну перевагу ще до завершення навчання -програма створена у відповідь на сучасні запити ринку, а отже, знання та навички, які ви здобудете, будуть затребуваними вже сьогодні.
- Освіта світового рівня — у стінах українського лідера:
НУХТ — це платформа, де наука, практика й інновації поєднані в ефективну модель підготовки фахівців нового покоління. - Не освітня програма, а «освітньо-наукова програма» = більше можливостей:
Формат посилення наукової складової відкриває двері як у харчову промисловість та крафтове виробництво так і в наукову спільноту, підприємництво й R&D. - Сучасна освіта не чекає - вона діє:
Саме зараз формуються нові підходи до виробництва й управління - станьте частиною змін та лідером в галузі. - Місця державного замовлення — можливість навчатися безкоштовно та зосередитись на розвитку і нових можливостях.
КАР’ЄРНІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ТИХ, ХТО ОБИРАЄ ЯКІСТЬ І ІННОВАЦІЇ:
Після завершення програми ви отримаєте не лише диплом магістра, а й ключі до професійної реалізації у широкому спектрі сфер:
▪ Харчові технології
- Розробка нових продуктів, контроль якості, технологічні та інженерні рішення в харчовій промисловості
- Посади головних технологів, фахівців із стандартизації, керівників виробництв
▪ Крафтове виробництво
- Створення авторських продуктів, власних брендів, запуск пілотних виробництв
- Бізнес у сфері HoReCa, делікатесів, функціональних продуктів
▪ Креативний бізнес
- Бренд-продукти та авторські концепти
- Створення інновацій у харчовій і туристичній індустріях
▪ Освіта та наука
- Науково-дослідницька діяльність, участь у грантах, проєктах і міжнародних ініціативах
- Викладання, академічні програми, наукові публікації, участь у розробці освітніх стандартів
ДАНА ПРОГРАМА — НЕ ЛИШЕ ПРО НАВЧАННЯ. ВОНА — ПРО СТАРТ КАР’ЄРИ, ДЕ ТИ САМ ФОРМУЄШ СВОЮ ПРОФЕСІЙНУ ТРАЄКТОРІЮ.
ОБИРАЙ НАПРЯМ, ПОЄДНУЙ ЗНАННЯ І ДІЙ НА ВИПЕРЕДЖЕННЯ!
Наші випускники матимуть широкі можливості зайнятості та займатимуть провідні посади в найвідоміших компаніях та корпораціях по всьому світу, державних органах, дослідницьких установах та навчальних закладах. Також наші випускники з легкістю зможуть започатковувати власний бізнес.
Талановиті випускники, які закінчили навчання за ОНП «Промислові та крафтові технології переробки продуктів аквакультури та гідробіонтів», зможуть продовжити навчання в аспірантурі за спеціальністю «Технологія м'ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів».
Зроби впевнений крок до твоєї успішної кар’єри! Приєднуйся до нашої магістерської освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології переробки продуктів аквакультури та гідробіонтів» і отримуй неперевершений досвід, що стане запорукою твого майбутнього успіху!
Освітньо-наукова програма
«Промислові та крафтові технології переробки продуктів аквакультури та гідробіонтів» і випускова кафедра чекають зустрічі із нашими магістрантами.
Ми віримо, що Ти зробиш правильний вибір!
КОНТАКТИ:
Е-mail: tmia@nuft.edu.ua
Сторінка кафедри:https://sites.google.com/view/tmmp-nuft/
Сторінка у Facebook:https://www.facebook.com/groups/929129027447553/
Гарант освітньої програми – к.т.н., доцент Галенко Олег Олександрович
Е-mail: galen@i.ua, телефон: +380507026562