Н У Х Т

Промислові та крафтові технології переробки продуктів аквакультури та гідробіонтів

Інститут харчових технологій

Інститут харчових технологій

Контактна інформація
01601, м. Київ, вул. Володимирська, 68
Корп. "А", кабінет 336,
Корп. "Ж", кабінет 219, 316, 506, 620.

Cторінка інституту

Код та назва спеціальності

G13 Харчові технології

Освітня програма

Промислові та крафтові технології переробки продуктів аквакультури та гідробіонтів

Форма навчання

Денна

Освітній ступінь

Магістр

Підготовка фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти у галузі знань G «Інженерія, виробництво та будівництво» за спеціальністю G13 «Харчові технології» та освітньо-науковою програмою «Промислові та крафтові технології переробки продуктів аквакультури та гідробіонтів»

«Industrial and craft technologies for processing aquaculture products and hydrobiotics»
Кваліфікація: магістр з харчових технологій


  ДОЛУЧАЙСЯ ДО ПРОСТОРУ, ЯКИЙ СТВОРЮЄ ІННОВАЦІЇ В ХАРЧОВІЙ ІНДУСТРІЇ!

Харчова промисловість є однією з ключових галузей економіки України. Вона не лише забезпечує внутрішній ринок продовольчими товарами, але й активно розвиває експортний потенціал держави. Підготовка здобувачів за ОНП «Промислові та крафтові технології переробки продуктів аквакультури та гідробіонтів» є новим напрямком вищої освіти в Україні. Без сумніву, затребуваність у таких фахівцях буде зростати у харчовій промисловості, адже на сьогоднішній день світове населення споживає в їжу більше штучно вирощеної продукції аквакультури аніж видобутої традиційним рибальством.

Україна з її значними водними ресурсами та сприятливим кліматом має всі можливості для подальшого розвитку цієї галузі для інтеграції у світові тренди. Адже сьогодні аквакультура забезпечує виробництво понад 50% рибної продукції у світі.

 ЧОМУ ВАРТО ОБРАТИ ДАНУ ПРОГРАМУ?
БО ВОНА - УНІКАЛЬНА
ТА НАДЗВИЧАЙНО ПЕРСПЕКТИВНА!

НУХТ – це університет, що є визнаним лідером у сфері харчових технологій. Тут навчаються ті, хто завтра формуватимуть стандарти якості та смаку на глобальному рівні.

Освітньо-наукова програма спрямована на підготовку магістра, який володіє фундаментальними та науковими знаннями промислових та крафтових технологій переробки продуктів аквакультури та гідробіонтів і передбачає поглиблену підготовку для проведення організаційно-управлінської, науково-дослідної, проектно-технологічної, виробничо-технологічної діяльності з розроблення та впровадження технічних, технологічних, інженерних та інформаційних інновацій на підприємствах харчової галузі, виконання та захист кваліфікаційної роботи з використанням новітніх досягнень науки і промисловості, сучасних інформаційних та комп’ютерних засобів.

Стратегія розвитку Київської області на період 2021-2027 року передбачає здійснення комплексної системи заходів, в яких гармонійно поєднуватимуться високотехнологічна промисловість, екологічне сільське господарство та безпечне довкілля. За прогнозами ООН до 2032 року обсяг харчової продукції з водних біоресурсів, призначеної для споживання людиною, збільшиться на 19 млн. тонн порівняно з 2023 роком і досягне 184 млн. тон, У 2032 році близько 60 відсотків харчової продукції з водних біоресурсів, доступних для споживання людиною, вироблятиметься на об'єктах аквакультури (у 2023 році цей показник становив 57 відсотків).

Виробництво продуктів харчування є найдинамічнішим сектором економіки у світі з високим рівнем конкуренції (у 2023 році діяльність в умовах аквакультури в Україні здійснювали майже 3,5 тис. суб’єктів господарювання), що має за мету максимально задовольнити потреби споживачів у якісних та безпечних харчових виробах. Це у свою чергу актуалізує необхідність підготовки висококваліфікованих та конкурентноспроможних фахівців які мають володіти комплексом сучасних методів, методик і технологій промислового та крафтового виробництва продуктів аквакультури та гідробіонтів, здійснювати інженерно-конструкторську та організаційно-управлінську діяльність з метою забезпечення ефективного функціонування підприємств харчової промисловості, які є запорукою успішного працевлаштування та ведення власного бізнесу.

Гнучкий формат навчання:

Класика і сучасність — денна форма + елементи дуальної освіти та практики на реальному виробництві.

Практика – на провідних українських підприємствах та компаніях + стажування за кордоном (Польща, Італія, Німеччина, Канада).

Ринок чекає саме на вас: промисловість та крафт потребують тих, хто знає, як поєднати інновації, смак і управління.

Професія без кордонів:фаховий рівень магістра - це твоя можливість працювати не лише в Україні, а й у міжнародних компаніях.

  ЩО РОБИТЬ ДАНУ ПРОГРАМУ УНІКАЛЬНОЮ?

- Затребуваний диплом:

за спеціальностями:   G13 Харчові технології

галузей знань: G Інженерія, виробництво та будівництво

- Освітній простір, що працює для твого майбутнього:
Програма гармонійно поєднує технологічну підготовку, знання з харчових технологій та креативні навички для крафтових технологій, посилена економічними дисциплінами, відповідає стандарту спеціальності G13 Харчові технології  і сформована згідно з вимогами сучасного ринку праці.

- Хто тебе навчатиме?

  • Професорсько-викладацький склад з досвідом виробничої діяльності, міжнародних стажувань, участі в грантах, професійних асоціаціях і наукових розробках;
  • Керівники, які активно підтримують участь здобувачів у публікаціях, патентуванні та наукових дослідженнях.

- Що отримаєш на практиці?

  • Навчання на базі сучасних лабораторій та пілотно-виробничих цехів
  • R&D-центр, колаборація з провідними компаніями: «Агроравлик», «Українська креветка», «Чорноморка», «АкваСистемОрганік», «Осетр», «Егерзунд Сіфуд», «Norven», «Флагман», «Veladis», «Фудреформ» та ін.
  • Стажування і практика в Україні та за кордоном (Польща, Німеччина, Італія, Канада)

- Платформа професійного зростання:

  • Форум «Інноваційні підходи в промисловості та крафтовому виробництві»
  • Міжнародна конференція «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі»
  • Участь у грантових тематиках, неформальній освті, гостьові лекції, майстер-класи, бінарні заняття на виробничих потужностях стейкхолдерів;
  • Soft Skills, Hard Skills, бізнес-мислення і системне бачення.

ЧОМУ ВАРТО ВСТУПИТИ САМЕ ЗАРАЗ?

  • Ви отримаєте конкурентну перевагу ще до завершення навчання -програма створена у відповідь на сучасні запити ринку, а отже, знання та навички, які ви здобудете, будуть затребуваними вже сьогодні.
  • Освіта світового рівня — у стінах українського лідера:
    НУХТ — це платформа, де наука, практика й інновації поєднані в ефективну модель підготовки фахівців нового покоління.
  • Не освітня програма, а «освітньо-наукова програма» = більше можливостей:
    Формат посилення наукової складової відкриває двері як у харчову промисловість та крафтове виробництво так і в наукову спільноту, підприємництво й R&D.
  • Сучасна освіта не чекає - вона діє:
    Саме зараз формуються нові підходи до виробництва й управління - станьте частиною змін та лідером в галузі.
  • Місця державного замовлення — можливість навчатися безкоштовно та зосередитись на розвитку і нових можливостях.

КАР’ЄРНІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ТИХ, ХТО ОБИРАЄ ЯКІСТЬ І ІННОВАЦІЇ:

 Після завершення програми ви отримаєте не лише диплом магістра, а й ключі до професійної реалізації у широкому спектрі сфер:

Харчові технології

  • Розробка нових продуктів, контроль якості, технологічні та інженерні рішення в харчовій промисловості
  • Посади головних технологів, фахівців із стандартизації, керівників виробництв

Крафтове виробництво

  • Створення авторських продуктів, власних брендів, запуск пілотних виробництв
  • Бізнес у сфері HoReCa, делікатесів, функціональних продуктів

Креативний бізнес

  • Бренд-продукти та авторські концепти
  • Створення інновацій у харчовій і туристичній індустріях

Освіта та наука

  • Науково-дослідницька діяльність, участь у грантах, проєктах і міжнародних ініціативах
  • Викладання, академічні програми, наукові публікації, участь у розробці освітніх стандартів

 ДАНА ПРОГРАМА — НЕ ЛИШЕ ПРО НАВЧАННЯ. ВОНА — ПРО СТАРТ КАР’ЄРИ, ДЕ ТИ САМ ФОРМУЄШ СВОЮ ПРОФЕСІЙНУ ТРАЄКТОРІЮ.

ОБИРАЙ НАПРЯМ, ПОЄДНУЙ ЗНАННЯ І ДІЙ НА ВИПЕРЕДЖЕННЯ!


Наші випускники матимуть широкі можливості зайнятості та займатимуть провідні посади в найвідоміших компаніях та корпораціях по всьому світу, державних органах, дослідницьких установах та навчальних закладах. Також наші випускники з легкістю зможуть започатковувати власний бізнес.

Талановиті випускники, які закінчили навчання за ОНП «Промислові та крафтові технології переробки продуктів аквакультури та гідробіонтів», зможуть продовжити навчання в аспірантурі за спеціальністю  «Технологія м'ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів».

Зроби впевнений крок до твоєї успішної кар’єри! Приєднуйся до нашої магістерської освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології переробки продуктів аквакультури та гідробіонтів» і отримуй неперевершений досвід, що стане запорукою твого майбутнього успіху!

Освітньо-наукова програма
«Промислові та крафтові технології переробки продуктів аквакультури та гідробіонтів»
і випускова кафедра чекають зустрічі із нашими магістрантами.

Ми віримо, що Ти зробиш правильний вибір!

 

КОНТАКТИ:

Е-mail: tmia@nuft.edu.ua

Сторінка кафедри:https://sites.google.com/view/tmmp-nuft/

Сторінка у Facebook:https://www.facebook.com/groups/929129027447553/

Гарант освітньої програми – к.т.н., доцент Галенко Олег Олександрович

Е-mail: galen@i.ua, телефон: +380507026562

Остання зміна: 24 червня 2025

Терміни та вартість навчання

Денна форма навчання 56 700 грн за два семестри Термін навчання:
1 рік 9 місяців

на основі НРК6 та НРК7

  • для вступу на спеціальності галузей знань A «Освіта» та B «Культура, мистецтво та гуманітарні науки» (крім спеціальностей визначених в додатку 1 Порядку прийому), C «Соціальні науки, журналістика, інформація та міжнародні відносини», D «Бізнес, адміністрування та право», F «Інформаційні технології» та на спеціальності: I9 «Громадське здоров’я», I10 «Соціальна робота та консультування», I11 «Дитячі та молодіжні служби», J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», J3 «Туризм та рекреація»: потрібні результати ЄВІ 2023, або 2024, або 2025 років та ЄФВВ 2025 року;
  • для вступу на інші спеціальності потрібні результати 2023, або 2024, або 2025 років та фахового іспиту;
  • усі вступники мають написати мотиваційні листи, які додаватимуться до кожної поданої електронної заяви;
  • ...

Детальніше

 

 

Детальніше про ВСТУП перейти