Н У Х Т

Технології рослинних олій, жирових та косметичних продуктів

Інститут харчових технологій

Інститут харчових технологій

Контактна інформація
01601, м. Київ, вул. Володимирська, 68
Корп. "А", кабінет 336,
Корп. "Ж", кабінет 219, 316, 506, 620.

Cторінка інституту

Код та назва спеціальності

G13 Харчові технології

Освітня програма

Технології рослинних олій, жирових та косметичних продуктів

Форма навчання

Денна, Заочна

Освітній ступінь

Магістр

Підготовка фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти у галузі знань G «Інженерія, виробництво та будівництво» за спеціальністю G13 «Харчові технології» та освітньо-професійною програмою «Технології рослинних олій, жирових та косметичних продуктів»

Актуальність підготовки здобувачів за освітньою програмою «Технології рослинних олій, жирових та косметичних продуктів» обумовлюється тим, що  Україна є світовим лідером із виробництва соняшникової олії та шроту. Олійно-жирова галузь займає одне з провідних місць у формуванні внутрішнього ринку продовольства України та в структурі її валютних надходжень, а також є однією з найбільш інвестиційно привабливих галузей української економіки і відноситься до бюджетоутворюючого сектору. Олійно-жирова галузь України протягом останніх років демонструє найвищі темпи зростання виробництва продукції порівняно з іншими галузями  харчової промисловості.

Основними виробниками соняшникової олії в Україні є  компанія, "Оптімусагротрейд" (Запоріжжя), Вінницький олійно-жировий комбінат, "Українська Чорноморська Індустрія", Бандурський ОЕЗ, АДМ Іллічівськ, "Олсідс Блек Сі-ОЕЗ", Полтавський ОЕЗ, Придніпровський ОЕЗ (м. Кропивницький), Дніпропетровський ОЕЗ, Кропивницький ОЕЗ та багато інших.

Дотичною до олійно-жирової галузі є також косметична галузь, сировиною для виробництва її продукції є рослинні олії та інгредієнти, одержані із рослинних олій. Виробництво косметики в Україні останнім часом розвивається прискореними темпами. Все більше українських виробників косметики постачають свою продукцію на європейський ринок та інші міжнародні ринки. Найбільшими виробниками косметики в Україні є: компанії "Біокон", ПП "Фармацевтична фабрика НВО ЕЛЬФА", "Астракосметик", парфумерно-косметична фабрика "Ароза" та багато інших.

Освітня програма орієнтована на підготовку фахівців, які  мають володіти: комплексом технологій, методів, методик для підвищення ефективності  функціонування і  розвитку підприємств олійно-жирової та косметичної галузей.

Основним фокусом освітньо-професійної програми є підготовка освітньо-професійних кадрів, які вміють:

  • застосовувати і використовувати сучасне лабораторне і технологічне обладнання,  комп’ютерну техніку та інформаційні технології,
  • виконувати проєктні і науково-дослідні роботи, пов'язані з дослідженням технологічних процесів, створенням нових та удосконаленням існуючих олійно-жирових та косметичних продуктів.

Освітня програма спрямована на підготовку магістра, який володітиме фундаментальними та професійно-орієнтованими знаннями з олійно-жирової та косметичної галузей та передбачає поглиблену теоретичну та практичну підготовку для проведення проектно-технологічних, виробничо-технологічних, науково-дослідних робіт з розроблення та впровадження технічних і технологічних інновацій та виконання і захисту кваліфікаційної роботи з використанням новітніх досягнень науки та виробництва, сучасних інформаційних та комп’ютерних засобів.

Результати досліджень магістранти представляють на наукових конференціях, науково-практичних семінарах, публікують у наукових виданнях України і за кордоном, представляють свої роботи на галузевих Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт. Вагомі наукові розробки захищають патентами України на винахід та корисну модель.

  • Закріплення теоретичної підготовки і практичних навичок магістранти набувають під час проходження практики на сучасних підприємствах олійно-жирової та косметичної галузей:

    • олійно-екстракційних заводах;
    • олійно-жирових комбінатах;
    • олійно-пресових заводах;
    • маргаринових заводах;
    • майонезних заводах;
    • підприємствах із виробництва кондитерських жирів;
    • миловарних заводах;
    • підприємствах із виробництва косметики;
    • зернових елеваторах;
    та інших підприємствах харчової галузіі.

Випускники освітньої програми  можуть працювати:

  • на підприємствах харчової промисловості;
  • у науково-дослідних інститутах;
  • у закладах вищої освіти;
  • в органах державного управління та громадських організаціях, що здійснюють контроль за якістю та безпекою продукції;
  • в органах екологічного контролю;
  • в центрах стандартизації, метрології та сертифікації продукції.

на посадах:

  • директор підприємства;
  • головний інженер;
  • завідувач лабораторії;
  • завідувач виробництва;
  • інспектор з контролю якості продукції;
  • спеціаліст з управління якістю та безпекою харчових продуктів та виробництв;
  • менеджер з продажу обладнання та сировинних інгредієнтів, добавок для галузі.

Якщо Ви бажаєте кар'єрного зростання, працювати на передових підприємствах харчової та косметичної галузі України та за кордоном, вступайте навчатись на освітньо-професійну програму «Технології рослинних олій, жирових та косметичних продуктів»!

Остання зміна: 24 травня 2025

Терміни та вартість навчання

Денна форма навчання 39 500 грн за два семестри Термін навчання:
1 рік 4 місяці
Заочна форма навчання 26 500 грн за два семестри Термін навчання:
1 рік 4 місяці

на основі НРК6 та НРК7

  • для вступу на спеціальності галузей знань A «Освіта» та B «Культура, мистецтво та гуманітарні науки» (крім спеціальностей визначених в додатку 1 Порядку прийому), C «Соціальні науки, журналістика, інформація та міжнародні відносини», D «Бізнес, адміністрування та право», F «Інформаційні технології» та на спеціальності: I9 «Громадське здоров’я», I10 «Соціальна робота та консультування», I11 «Дитячі та молодіжні служби», J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», J3 «Туризм та рекреація»: потрібні результати ЄВІ 2023, або 2024, або 2025 років та ЄФВВ 2025 року;
  • для вступу на інші спеціальності потрібні результати 2023, або 2024, або 2025 років та фахового іспиту;
  • усі вступники мають написати мотиваційні листи, які додаватимуться до кожної поданої електронної заяви;
  • ...

Детальніше

 

 

Детальніше про ВСТУП перейти