Н У Х Т

Технології органічних харчових продуктів

Інститут харчових технологій

Інститут харчових технологій

Контактна інформація
01601, м. Київ, вул. Володимирська, 68
Корп. "А", кабінет 336,
Корп. "Ж", кабінет 219, 316, 506, 620.

Cторінка інституту

Код та назва спеціальності

G13 Харчові технології

Освітня програма

Технології органічних харчових продуктів

Форма навчання

Денна

Освітній ступінь

Магістр

Підготовка фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти  галузі знань G «Інженерія, виробництво та будівництво» за спеціальністю G13 «Харчові технології» та освітньо-професійною програмою «Технології органічних харчових продуктів»

З думкою про майбутнє Україна збільшує обсяги виробництва органічних харчових продуктів, підвищується частка власного перероблення органічної сировини, спостерігається тенденція поступового наповнення внутрішнього ринку вітчизняною органічною продукцією.

Освітня програма “Технології органічних харчових продуктів” орієнтована на підготовку фахівців, які володітимуть фундаментальними та професійно-орієнтованими знаннями з виробництва органічних харчових продуктів, необхідних для підвищення ефективності функціонування і стратегічного розвитку підприємств з виробництвом органічних харчових продуктів.

Програма передбачає поглиблену теоретичну та практичну підготовку для проведення проєктно-технологічних, виробничо-технологічних і науково-дослідних робіт з розроблення та впровадження технічних і технологічних інновацій, виконання і захисту кваліфікаційної роботи з використанням новітніх досягнень науки та промисловості, сучасних інформаційних та комп’ютерних засобів.

Чому варто обрати навчання за освітньою програмою?

Унікальність Освітня програма «Технології органічних харчових продуктів» – перша і єдина в українському освітньому просторі, що забезпечує науково-практичну підготовку фахівців - технологів для підприємств з виробництва органічних харчових продуктів. Здобувачі обізнані в основних принципах і вимогах до органічного виробництва, мають знання щодо систем менеджменту якості та безпечності органічної харчової продукції, розбираються в питаннях законодавчої нормативно-правової бази, маркуванні і сертифікації органічного виробництва, основах органічних агротехнологій.

Фокус програми. Випускник має можливість працювати на підприємствах різних галузей харчової промисловості, потужності яких передбачають організацію виробництва органічних харчових продуктів; ОПП дозволяє працювати експертом в галузі  сертифікації органічного виробництва.

Висококваліфікований склад навчально-педагогічних працівників. Викладачі освітньо-професійної програми постійно підвищують свій професійний рівень, беручи участь у наукових конгресах, семінарах, конференціях, проєктах академічної мобільності. Всі викладачі дисциплін пройшли підвищення кваліфікації в першому акредитованому в Україні органі сертифікації органічного виробництва ТОВ «Органік стандарт».

Активне залучення до реалізації ОПП фахівців галузі, експертів, практиків, науковців шляхом проведення «гостьових» лекцій; співпраця з Федерацією органічного руху України; відділом органічного виробництва та стандартів якості Міністерства економіки України; органом сертифікації органічного виробництва ТОВ «Органік стандарт». Спільна робота з Федерацією органічного руху в Україні в організації І Всеукраїнської конференції «Наукові та практичні аспекти виробництва органічних харчових продуктів: реалії та майбутнє», в якій взяли участь здобувачі, і міжнародної конференції «Органічна харчова промисловість: технології та маркетинг» за підтримки Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства».

Участь здобувачів у комплексних міжкафедральних кваліфікаційних роботах, захист кваліфікаційних робіт англійською мовою.

Запровадження практик освіти з елементами дуальної

Здобувачі мають змогу поєднувати навчання і роботу на профільному підприємстві, що сприяє поглибленню теоретичної підготовки і надає практичні навички.

Активне залучення здобувачів до наукових заходів. Здобувачі стають переможцями Всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт, у тому числі спеціалізованого конкурсу «Органічне агровиробництво: майбутнє для молоді».

Програма підтримує вільну траєкторію вибору здобувачів у дисциплінах вибіркових блоків, в тому числі осітніх компонент з інших навчальних закладів, тем кваліфікаційних, науково-дослідних, курсових робіт і проєктів, баз практики тощо.

Запрошуємо на навчання всіх, хто піклується про своє здоров’я, охорону довкілля і майбутнє країни!

 

Остання зміна: 24 травня 2025

Терміни та вартість навчання

Денна форма навчання 39 500 грн за два семестри Термін навчання:
1 рік 4 місяці

на основі НРК6 та НРК7

  • для вступу на спеціальності галузей знань A «Освіта» та B «Культура, мистецтво та гуманітарні науки» (крім спеціальностей визначених в додатку 1 Порядку прийому), C «Соціальні науки, журналістика, інформація та міжнародні відносини», D «Бізнес, адміністрування та право», F «Інформаційні технології» та на спеціальності: I9 «Громадське здоров’я», I10 «Соціальна робота та консультування», I11 «Дитячі та молодіжні служби», J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», J3 «Туризм та рекреація»: потрібні результати ЄВІ 2023, або 2024, або 2025 років та ЄФВВ 2025 року;
  • для вступу на інші спеціальності потрібні результати 2023, або 2024, або 2025 років та фахового іспиту;
  • усі вступники мають написати мотиваційні листи, які додаватимуться до кожної поданої електронної заяви;
  • ...

Детальніше

 

 

Детальніше про ВСТУП перейти