Підготовка фахівців у галузях знань 18 «Виробництво та технології», 24 «Сфера обслуговування» освітнього ступеня «Магістр» за спеціальностями 181 «Харчові технології», 242 «Туризм і рекреація» за міждисциплінарною освітньо-науковою програмою «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі»
Виробництво продуктів харчування та туристичний бізнес є найдинамічнішими секторами економіки у світі з високим рівнем конкуренції, що має за мету максимально задовольнити потреби споживачів у якісних та безпечних харчових виробах та отриманні високого рівня туристичних послуг і комфорту.
Бізнес HoReCa є успішним, він забезпечує якість товарів та послуг на високому рівні, впроваджує зміни та інновації, що покращують попит на ринку. Це зумовлює галузевий контекст поєднання і розроблення інноваційних науково-обґрунтованих технологій промислової та крафтової продукції для HоRеCа та організації і управління туристичним процесом на локальному та регіональному рівнях, в туристичній дестинації, на туристичному підприємстві.
Це у свою чергу актуалізує необхідність підготовки висококваліфікованих та конкурентоспроможних фахівців які мають володіти комплексом сучасних методів, методик і технологій промислового та крафтового виробництва для HоRеCа у сфері туристичного бізнесу, здійснювати інженерно-конструкторську та організаційно-управлінську діяльність з метою забезпечення ефективного функціонування підприємств харчової промисловості та туристичної галузі, які є запорукою успішного працевлаштування та ведення власного бізнесу.
Аргументи на користь навчання
за Міждисциплінарною освітньо-науковою програмою
«Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі»:
- НУХТ - один з найавторитетніших українських ЗВО в харчовій індустрії та у сфері гостинності ;
- нова та єдина освітня програма, що здійснює підготовку здобувачів одразу за двома спеціальностями для потреб вітчизняної харчової та туристичної галузей;
- поєднання традиційних та інноваційних форм навчання (денна та дуальна форма навчання);
- практика на провідних вітчизняних підприємствах та за кордоном;
- висока затребуваність висококваліфікованих та конкурентоспроможних фахівців промислового та крафтового виробництва для HоRеCа у сфері туристичного бізнесу;
- високий рівень підготовки в навчально-науковому інституті харчових технологій зі спеціальних дисциплін дозволяє розширити кар'єрні можливості і працювати на керівних посадах в галузях промисловості;
- ґрунтовне викладання в НУХТ фахових дисциплін надає можливість працювати не тільки в українських, але і в зарубіжних компаніях.
Мета освітньої програми
Підготовка висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців для забезпечення потреб суспільства, ринку праці та держави з питань поглибленого наукового розв’язання комплексних інженерно-технічних, організаційно-управлінських завдань у виробництві промислової та крафтової продукції для HоRеCа в сфері туризму та інтелектуальних систем керування виробничими процесами підприємств харчової та туристичної галузей.
Орієнтація освітньої програми
Освітня програма орієнтована на наукову міждисциплінарну підготовку фахівців, які мають володіти: комплексом сучасних організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових методів, методик і технологій для підвищення ефективності функціонування і стратегічного розвитку промислових та крафтових підприємств для HоRеCа та організації туристичного бізнесу на підприємствах туристичної галузі.
Основний фокус освітньої програми та спеціалізації
Підготовка освітньо-наукових кадрів, які застосовують і використовують сучасне лабораторне і технологічне обладнання, комп’ютерну техніку та інформаційні технології, володіють сучасними методами для успішного здійснення економічної, організаційно-управлінської, проектної, виробничо-технологічної діяльності, а також виконують проектні і науково-дослідні роботи, пов’язані з дослідженням технологічних процесів, впровадженням нових та удосконаленням існуючих промислових та крафтових технологій для HоRеCа у сфері рекреації, туризму і курортів.
Ключові слова: харчова промисловість, крафтове виробництро, інноваційні технології, туризмологія, туризм і рекреації, управління, моделювання, проектування, аналіз, синтез, наукові дослідження.
Особливості програми
Освітня програма спрямована на підготовку магістра, який володіє фундаментальними та науковими знаннями промислових та крафтових технологій для HоRеCа у сфері туризму і передбачає поглиблену підготовку для проведення організаційно-управлінської, науково-дослідної, проектно-технологічної, виробничо-технологічної діяльності з розроблення та впровадження технічних, технологічних, інженерних та інформаційних інновацій на підприємствах харчової та туристичної галузей, виконання та захист кваліфікаційної роботи з використанням новітніх досягнень науки і промисловості, сучасних інформаційних та комп’ютерних засобів.
Придатність до працевлаштування
Наукова, освітня, аналітична, експертна, консультативна, управлінська діяльність у сферах харчових технологій та туризму, із розробленням та впровадженням промислових та крафтових технологій для HоRеCа в туризмі.
Працевлаштування на підприємствах будь-якої організаційно-правової форми власності (державні, муніципальні, комерційні, некомерційні) та за будь-якими видами економічної діяльності.
КАР'ЄРНІ МОЖЛИВОСТІ У СФЕРІ:
· харчових технологій
·крафтових технологій
·туризму і рекреації
·гостинності та HоRеCа в туризмі
·креативного бізнесу
·освіти та науки
Перелік дисциплін освітньо-наукової програми
«Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі»new
Обов’язкові дисципліни
· Інтелектуальна та промислова власність |
· Іноземна мова: практичні навички наукової комунікації |
· Формування бізнес-моделі компанії та управління |
· Науково-дослідницький практикум |
· Глобальні дистиб'юторські системи |
· Інноваційні промислові та крафтові технологія для HoReCa |
· Технології організації спеціалізованих гастрономічних турів |
· Менеджмент якості та безпечності харчових продуктів для HoReCa |
· Оптимізація, моделювання та статистичні методи аналізу в харчових технологіях |
· Туризмологія та управління розвитком дистинацій |
· Методика викладання спеціальних дисциплін |
Дисципліни на вибір |
· Технологія м'ясних продуктів спеціального призначення |
· Інноваційні харчові інгредієнти у крафтових технологіях |
· Мікро-, макро- економічний аналіз та моделювання |
· Економічна політика |
· Інноваційні технології пакування і логістики харчових продуктів |
· Моніторинг та логістика крафтової продукції |
· Промоція туристичних дестинацій |
· Інноваційні технології в туризмі та рекреації |
· Медичний туризм |
· Project-management в туризмі та рекреації |
· Управління ризиками підприємницької діяльності в сучасних умовах господарювання |
· Сталий економічний розвиток |
· HR-менеджмент підприємств в туризмі і рекреації |
· Управління стійким розвитком дестинацій: досвід ЄС |
· Web-комунікації у харчовій промисловості та туристичному бізнесі |
· Стратегічний маркетинг для закладів HoReCa у сфері туризму |
Запропонована нова освітньо-наукова програма «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» сформована відповідно до суспільних потреб, враховує тенденції розвитку економіки держави та запити підприємств у висококваліфікованих фахівцях.
Програма розроблена як узгоджений комплекс видів освітньої діяльності для досягнення навчальних цілей, необхідних для здійснення професійної діяльності, спрямованої на забезпечення комплексного поєднання і розроблення інноваційних науково-обґрунтованих технологій промислової та крафтової продукції для HоRеCа та організації і управління туристичним процесом на локальному та регіональному рівнях, в туристичній дестинації, на туристичному підприємстві, з метою ефективної діяльності підприємств різних форм власності.