Н У Х Т

Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі

Інститут харчових технологій

Інститут харчових технологій

Контактна інформація
01601, м. Київ, вул. Володимирська, 68
Корп. "А", кабінет 336,
Корп. "Ж", кабінет 219, 316, 506, 620.

Cторінка інституту

Код та назва спеціальності

Міждисциплінарна: 181 Харчові технології, 242 Туризм і рекреація

Освітня програма

Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі

Форма навчання

Денна

Освітній ступінь

Магістр

Підготовка фахівців у галузях знань 18 «Виробництво та технології», 24 «Сфера обслуговування» освітнього ступеня «Магістр» за спеціальностями 181 «Харчові технології», 242 «Туризм і рекреація» за міждисциплінарною освітньо-науковою програмою «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі»

Виробництво продуктів харчування та туристичний бізнес є найдинамічнішими секторами економіки у світі з високим рівнем конкуренції, що має за мету максимально задовольнити потреби споживачів у якісних та безпечних харчових виробах та отриманні високого рівня туристичних послуг і комфорту.

Бізнес HoReCa є успішним, він забезпечує якість товарів та послуг на високому рівні, впроваджує зміни та інновації, що покращують попит на ринку. Це зумовлює галузевий контекст поєднання і розроблення інноваційних науково-обґрунтованих технологій промислової та крафтової продукції для HоRеCа та організації і управління туристичним процесом на локальному та регіональному рівнях, в туристичній дестинації, на туристичному підприємстві.

Це у свою чергу актуалізує необхідність підготовки висококваліфікованих та конкурентоспроможних фахівців які мають володіти комплексом сучасних методів, методик і технологій промислового та крафтового виробництва для HоRеCа у сфері туристичного бізнесу, здійснювати інженерно-конструкторську та організаційно-управлінську діяльність з метою забезпечення ефективного функціонування підприємств харчової промисловості та туристичної галузі, які є запорукою успішного працевлаштування та ведення власного бізнесу.

Аргументи на користь навчання
за Міждисциплінарною освітньо-науковою програмою

«Промислові та крафтові технології  для HоRеCа в туризмі»:

- НУХТ - один з найавторитетніших українських ЗВО в харчовій індустрії та у сфері гостинності ;
- нова та єдина освітня програма, що здійснює підготовку здобувачів одразу за двома спеціальностями для потреб вітчизняної харчової та туристичної галузей;
- поєднання традиційних та інноваційних форм навчання (денна та дуальна форма навчання);
- практика на провідних вітчизняних підприємствах та за кордоном;
- висока затребуваність висококваліфікованих та конкурентоспроможних фахівців промислового та крафтового виробництва для HоRеCа у сфері туристичного бізнесу;
 - високий рівень підготовки в навчально-науковому інституті харчових технологій зі спеціальних дисциплін дозволяє розширити кар'єрні можливості і працювати на керівних посадах в галузях промисловості;
- ґрунтовне викладання в НУХТ фахових дисциплін надає можливість працювати не тільки в українських, але і в зарубіжних компаніях.

 

     Мета освітньої програми

Підготовка висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців для забезпечення потреб суспільства, ринку праці та держави з питань поглибленого наукового розв’язання комплексних інженерно-технічних, організаційно-управлінських завдань у виробництві промислової та крафтової продукції для HоRеCа в сфері туризму та інтелектуальних систем керування виробничими процесами підприємств харчової та туристичної галузей.

    Орієнтація освітньої програми

Освітня програма орієнтована на наукову міждисциплінарну підготовку фахівців, які мають володіти: комплексом сучасних організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових методів, методик і технологій для підвищення ефективності функціонування і стратегічного розвитку промислових та крафтових підприємств для HоRеCа та організації туристичного бізнесу на підприємствах туристичної галузі.

     Основний фокус освітньої програми та спеціалізації

Підготовка освітньо-наукових кадрів, які застосовують і використовують сучасне лабораторне і технологічне обладнання, комп’ютерну техніку та інформаційні технології, володіють сучасними методами для успішного здійснення економічної, організаційно-управлінської, проектної, виробничо-технологічної діяльності, а також виконують проектні і науково-дослідні роботи, пов’язані з дослідженням технологічних процесів, впровадженням нових та удосконаленням існуючих промислових та крафтових технологій для HоRеCа у сфері рекреації, туризму і курортів.

Ключові слова: харчова промисловість, крафтове виробництро, інноваційні технології, туризмологія, туризм і рекреації, управління, моделювання, проектування, аналіз, синтез, наукові дослідження.

     Особливості програми

Освітня програма спрямована на підготовку магістра, який володіє фундаментальними та науковими знаннями промислових та крафтових технологій для HоRеCа у сфері туризму і передбачає поглиблену підготовку для проведення організаційно-управлінської, науково-дослідної, проектно-технологічної, виробничо-технологічної діяльності з розроблення та впровадження технічних, технологічних, інженерних та інформаційних інновацій на підприємствах харчової та туристичної галузей, виконання та захист кваліфікаційної роботи з використанням новітніх досягнень науки і промисловості, сучасних інформаційних та комп’ютерних засобів.

     Придатність до працевлаштування

Наукова, освітня, аналітична, експертна, консультативна, управлінська діяльність у сферах харчових технологій та туризму, із розробленням та впровадженням промислових та крафтових технологій для HоRеCа в туризмі.

Працевлаштування на підприємствах будь-якої організаційно-правової форми власності (державні, муніципальні, комерційні, некомерційні) та за будь-якими видами економічної діяльності.

КАР'ЄРНІ МОЖЛИВОСТІ У СФЕРІ:

· харчових технологій
·крафтових технологій
·туризму і рекреації
·гостинності та HоRеCа в туризмі
·креативного бізнесу
·освіти та науки

 Перелік дисциплін освітньо-наукової програми
«Промислові та крафтові технології  для HоRеCа в туризмі»new

 Обов’язкові дисципліни

·      Інтелектуальна  та промислова власність

·     Іноземна мова: практичні навички наукової комунікації

·     Формування бізнес-моделі компанії та управління

·     Науково-дослідницький практикум

·     Глобальні дистиб'юторські системи

·     Інноваційні промислові та крафтові технологія для HoReCa

·     Технології організації спеціалізованих гастрономічних турів

·     Менеджмент якості та безпечності харчових продуктів для HoReCa

·     Оптимізація, моделювання та статистичні методи аналізу в харчових технологіях

·     Туризмологія та управління розвитком дистинацій

·     Методика викладання спеціальних дисциплін

 

Дисципліни на вибір

·   Технологія м'ясних продуктів спеціального призначення

·   Інноваційні харчові інгредієнти у крафтових технологіях

·   Мікро-, макро- економічний аналіз та моделювання

·   Економічна політика

·   Інноваційні технології пакування і логістики харчових продуктів

·   Моніторинг та логістика крафтової продукції

·   Промоція туристичних дестинацій

·   Інноваційні технології в туризмі та рекреації

·   Медичний туризм

·   Project-management в туризмі та рекреації

·   Управління ризиками підприємницької діяльності в сучасних умовах господарювання

·   Сталий економічний розвиток

·   HR-менеджмент підприємств в туризмі і рекреації

·   Управління стійким розвитком дестинацій: досвід ЄС

·   Web-комунікації у харчовій промисловості та туристичному бізнесі

·   Стратегічний маркетинг для закладів HoReCa у сфері туризму

 

Запропонована нова освітньо-наукова програма «Промислові та крафтові технології  для HоRеCа в туризмі» сформована відповідно до суспільних потреб, враховує тенденції розвитку економіки держави та запити підприємств у висококваліфікованих фахівцях.

Програма розроблена як узгоджений комплекс видів освітньої діяльності для досягнення навчальних цілей, необхідних для здійснення професійної діяльності, спрямованої на забезпечення комплексного поєднання і розроблення інноваційних науково-обґрунтованих технологій промислової та крафтової продукції для HоRеCа та організації і управління туристичним процесом на локальному та регіональному рівнях, в туристичній дестинації, на туристичному підприємстві, з метою ефективної діяльності підприємств різних форм власності.

Остання зміна: 30 квітня 2024

Терміни та вартість навчання

Вартість навчання вказана за попередній рік

Денна форма навчання 27 000 грн за два семестри Термін навчання:
1 рік 9 місяців

на основі НРК6 та НРК7

  • для вступу на спеціальності галузей знань 01 «Освіта/Педагогіка» (крім спеціальності 017 «Фізична культура і спорт»), 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 08 «Право», 12 «Інформаційні технології», 24 «Сфера обслуговування», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини» потрібні результати ЄВІ 2023 або 2024 років та ЄФВВ 2024 року;
  • для вступу на інші спеціальності потрібні результати ЄВІ 2023 або 2024 років та фахового іспиту;
  • усі вступники мають написати мотиваційні листи, які додаватимуться до кожної поданої електронної заяви;
  • ...

Детальніше

 

 

Детальніше про ВСТУП перейти