для здобувачів освітнього ступеня «БАКАЛАВР»
спеціальність 181 «Харчові технології»
Харчові технології та інженерія
2 курс
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
Дисципліни загальної фахової підготовки | ||
1. | Fundamentals of cake technology | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
2. | Основи технологій тортів та тістечок | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
3. | Global trends of grain products | Кафедра технології зберігання і переробки зерна |
4. | Світові тенденції зернових продуктів | Кафедра технології зберігання і переробки зерна |
5. | Цукропродукти і цукрозамінники в харчових технологіях | Кафедра технології цукру і підготовки води |
6. | Авторське морозиво та заморожені десерти. Промислові і крафтові технології | Кафедра технології молока і молочних продуктів |
7. | Основи органічної хімії духмяних, барвних та структуроутворюючих речовин | Кафедра харчової хімії |
8. | Основи технології м'ясних виробів HoReCa | Кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів |
9. | Основи холодильних і сушильних технологій | Кафедра технології консервування |
10. | Сировина для харчових продуктів | Профільні кафедри ННІХТ |
11. | Вхідний контроль сировини харчових виробництв | Профільні кафедри ННІХТ |
3-4 курс
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
Дисципліни професійного і практичного спрямування | ||
Блок «Технології цукрів, полісахаридів і підготовки води у промислових та крафтових виробництвах» | Кафедра технології цукру і підготовки води | |
1. | Технологія цукру | |
2. | Технології крохмалю та крохмалепродуктів | |
3. | Водопостачання промислових та крафтових підприємств харчової галузі | |
4. | Сучасні методи очищення стічних вод харчових виробництв | |
5. | Властивості води в харчових продуктах | |
6. | Основи наукових досліджень та моделювання харчових продуктів | |
7. | Фізико-хімічні принципи технологічних процесів виробництва цукру | |
8. | Мікробіологія, санітарія та гігієна виробництва цукропродуктів і бутильованих вод | |
9. | Технології водопідготовки: промислове та крафтове виробництво | |
Блок «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів | |
1. | Технологічний контроль борошняних, кондитерських та харчоконцентратних підприємств | |
2. | Технології харчових концентратів | |
3. | Технології кондитерських виробів | |
4. | Основи технологій продуктів тривалого зберігання | |
5. | Технологічне моделювання борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів | |
6. | Технології хлібобулочних виробів | |
7. | Низькотемпературні та екструзійні технології | |
8. | Технології макаронних виробів | |
Блок «Технології зберігання і переробки зерна» | Кафедра технології зберігання і переробки зерна | |
1. | Зернознавство | |
2. | Технології зберігання зерна | |
3. | Технології елеваторної промисловості | |
4. | Технології борошномельного виробництва | |
5. | Технології круп`яного виробництва | |
6. | Технологія комбікормів | |
7. | Пневмотранспорт та аспірація | |
8. | Моделювання в зернових технологіях | |
Блок «Технології продуктів бродіння і виноробства» | Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства | |
1. | Технології продуктів спиртового бродіння | |
Модуль 1. Технологія пива | ||
Модуль 2. Технологія спирту | ||
Модуль 3. Первинне виноробство | ||
Модуль 4. Технологія вина із винограду | ||
Модуль 5. Технологія вина із плодово-ягідної сировини | ||
2. | Технологія алкогольних напоїв | |
3. | Основи холодильних і сушильних технологій | |
4. | Хімія і біохімія вина | |
5. | Технології екстрактів і напоїв | |
6. | Методологія наукових досліджень | |
Блок «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів» | Кафедра технології консервування | |
1. | Технології зберігання сировини у консервній промисловості | |
2. | Хімія і технологія сировини у консервній промисловості | |
3. | Технології овочевих та фруктових консервів | |
4. | Фізико-хімічні основи технології консервованої продукції | |
5. | Технологічний контроль консервного виробництва | |
6. | Технології соусів | |
7. | Технології консервованих продуктів для дитячого та дієтичного харчування | |
8. | Технології сушіння | |
9. | Холодильні технології | |
Блок «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса» | Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів | |
1. | Анатомія сільськогосподарських тварин і птиці | |
2. | Основи кріогенних і сушильних технологій | |
3. | Технології переробки вторинних продуктів м'ясної галузі | |
4. | М'ясні технології | |
Модуль 1. Технології первинної переробки сільськогосподарських тварин і птиці | ||
Модуль 2. Технології м'ясних і м'ясомістких консервів | ||
Модуль 3. Технології ковбасного виробництва | ||
Модуль 4. Технології м'ясних напівфабрикатів і солених виробів | ||
5. | Науково-практичні основи виробництва м'ясних продуктів | |
6. | Моделювання і оцінка якості м'ясних продуктів | |
7. | Санітарія у м'ясній галузі | |
Блок «Промислові та крафтові технології молочних продуктів» | Кафедра технології молока і молочних продуктів | |
1. | Основи отримання та первинного оброблення молока | |
2. | Хімія та фізика молока і молочних продуктів | |
3. | Технології незбираномолочних продуктів та морозива | |
4. | Технологія сирів | |
5. | Технології консервування та зберігання молочних продуктів | |
6. | Технології масла, молочних жирів та спредів | |
7. | Безвідходні технології в молочній промисловості | |
8. | Технології молочних продуктів спеціального призначення | |
9. | Методологія наукових досліджень | |
Блок «Технології рослинних олій, жирових та косметичних продуктів» | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів | |
1. | Жири і олії у харчових продуктах | |
2. | Науково-практичні основи технології жирів | |
3. | Технології рослинних білків | |
4. | Технології рослинних олій | |
5. | Технології парфумерно-косметичних виробів | |
6. | Рафінація та модифікація жирів | |
7. | Основи наукових досліджень | |
Блок «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» | Кафедра технології оздоровчих продуктів | |
1. | Основи валеології: оздоровчі аспекти харчування | |
2. | Хімія та фармакогнозія рослин | |
3. | Методологія наукових досліджень | |
4. | Основи кріогенних і сушильних технологій | |
5. | Технологія природних харчових сорбентів | |
6. | Основи конструювання нових харчових продуктів | |
7. | Технологія продуктів для дитячого та геродієтичного харчування | |
8. | Технологія продуктів функціонального призначення | |
9. | Технологія природних вітамінів | |
10. | Технологія харчових та дієтичних добавок | |
11. | Дослідження та розробка нових харчових продуктів |
Технологічна експертиза та безпека харчової продукції
2 курс
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
Дисципліни загальної фахової підготовки | ||
1. | Fundamentals of cake technology | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
2. | Основи технологій тортів та тістечок | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
3. | Global trends of grain products | Кафедра технології зберігання і переробки зерна |
4. | Світові тенденції зернових продуктів | Кафедра технології зберігання і переробки зерна |
5. | Цукропродукти і цукрозамінники в харчових технологіях | Кафедра технології цукру і підготовки води |
6. | Авторське морозиво та заморожені десерти. Промислові і крафтові технології | Кафедра технології молока і молочних продуктів |
7. | Основи органічної хімії духмяних, барвних та структуроутворюючих речовин | Кафедра харчової хімії |
8. | Основи технології м'ясних виробів HoReCa | Кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів |
9. | Основи холодильних і сушильних технологій | Кафедра технології консервування |
10. | Експрес методи аналізу | Кафедра експертизи харчових продуктів |
11. | Основи наукових досліджень | Кафедра експертизи харчових продуктів |
12. | Класичні методи аналізу | Кафедра харчової хімії |
3-4 курс
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
Дисципліни професійного і практичного спрямування | ||
Блок А | Кафедра експертизи харчових продуктів | |
1. | Інструментальні методи аналізу | |
Модуль 1. Класичні методи аналізу | ||
Модуль 2. Експрес методи аналізу | ||
2. | Оцінки і управління ризиками в галузі безпеки харчових продуктів | |
Модуль 1. Методи оцінки ризиків | ||
Модуль 2. Інгредієнти і допоміжні матеріали харчових виробництв | ||
Модуль 3. Оцінка терміну придатності харчових продуктів | ||
3. | Належні практики виробництва | |
4. | Безпека пакування та зберігання харчових продуктів | |
5. | Практика ЄС в системах управління виробництва харчової продукції | |
6. | Управління зовнішніми процесами | |
7. | Санітарія виробництва та управління відходами | |
8. | Інспектування технологічних процесів | |
9. | Харчові алергени | |
10. | Основи товарознавства харчової продукції | |
11. | Ідентифікація і методи виявлення фальсифікації харчової продукції | |
Блок Б | Кафедра експертизи харчових продуктів | |
1. | Інструментальні методи аналізу | |
Модуль 1. Класичні методи аналізу | ||
Модуль 2. Експрес методи аналізу | ||
2. | Оцінки і управління ризиками в галузі безпеки харчових продуктів | |
Модуль 1. Методи оцінки ризиків | ||
Модуль 2. Інгредієнти і допоміжні матеріали харчових виробництв | ||
Модуль 3. Оцінка терміну придатності харчових продуктів | ||
3. | Належні практики виробництва | |
4. | Безпека пакування та зберігання харчових продуктів | |
5. | Стандартизація та оцінювання відповідності | |
6. | Інструменти та система простежуваності | |
7. | Санітарія виробництва та управління відходами | |
8. | Валідація та верифікація систем управління безпечності | |
9. | Метрологічне забезпечення харчових виробництв | |
10. | Основи наукових досліджень | |
11. | Ідентифікація і методи виявлення фальсифікації харчової продукції |
спеціальність 161 «Хімічні технології та інженерія»
Хімічна технологія
1 курс
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
1. | Екологія | Кафедра екології та екоменеджменту |
2. | Екологічний контроль довкілля | Кафедра екології та екоменеджменту |
3. | Екологія хімічних виробництв | |
4. | Інженерія захисту і безпеки | |
5. | Організація хімічної лабораторії | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
6. | Техніка лабораторного практикуму в хімії | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
7. | Техніка лабораторного практикуму в хімічній технології | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
2 курс
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
Дисципліни природничо-наукової підготовки | ||
1. | Хімія гетероциклів | Кафедра харчової хімії |
2. | Хімія полімерів | Кафедра харчової хімії |
3. | Фармацевтична хімія | Кафедра харчової хімії |
4. | Основи органічної хімії духмяних, барвних та структуроутворюючих речовин | Кафедра харчової хімії |
5. | Хімія сировини | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
6. | Хімія сировини косметичних засобів | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
7. | Зберігання сировини і готової продукції парфумерно-косметичної галузі | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
Дисципліни професійної і практичної підготовки | ||
1. | Сенсорний аналіз | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
2. | Сенсорний та фізико-хімічний аналіз харчових добавок та косметичних засобів | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
3. | Фізичні основи інструментальних методів неруйнівної оцінки якості харчових продуктів | Кафедра фізики |
3 курс
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
Дисципліни природничо-наукової підготовки | ||
1. | Технічна мікробіологія | Кафедра біотехнології і мікробіології |
2. | Мікробіологія, санітарія та гігієна | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
Дисципліни професійної і практичної підготовки | ||
1. | Основи комп’ютерної графіки | Кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв |
2. | САПР | Кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв |
3. | Харчова хімія | Кафедра харчової хімії |
4. | Хімія та технологія пігментів | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
5. | Хімія пігментів | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
6. | Енерготехнологія хіміко-технологічних процесів | Кафедра теплоенергетики та холодильної техніки |
7. | Корозія матеріалів | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
8. | Конструкційні матеріали та засоби захисту від корозії | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
9. | ПАР для харчової та косметичної галузі | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
10. | Хімія ПАР | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
11. | Детергенти | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
12. | Хімічні методи аналізу харчових добавок та косметичних засобів | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
13. | Методи ідентифікації хімічних речовин | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
4 курс
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
Дисципліни гуманітарно-економічної підготовки | ||
1. | English for Chemists (англійська мова для хіміків) | Кафедра іноземних мов професійного спрямування |
2. | Everyday English | Кафедра іноземних мов професійного спрямування |
Дисципліни професійної і практичної підготовки | ||
1. | Основи токсикології | Кафедра харчової хімії |
2. | Токсикологічна хімія | Кафедра харчової хімії |
3. | Комп’ютерна хімія | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
4. | Комп'ютерні розрахунки в хімічній технології | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
для здобувачів освітнього ступеня «МАГІСТР»
спеціальність 181 «Харчові технології»
Каталог дисциплін спеціальності 181 «Харчові технології»
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
1. | Біоактивні харчові компоненти і здоров'я | Кафедра технології оздоровчих продуктів |
2. | Біологічно активні речовини в харчових технологіях | Кафедра технології оздоровчих продуктів |
3. | Основні принципи фармаконутриціології в системі здорового харчування | Кафедра технології оздоровчих продуктів |
4. | Експертиза та експрес-ідентифікація харчових продуктів | Кафедра експертизи харчових продуктів |
5. | Ідентифікація продукції та методи виявлення фальсифікації | Кафедра експертизи харчових продуктів |
Каталоги дисциплін освітніх програм
Технології зберігання, консервування та переробки молока
Технології продуктів бродіння і виноробства
Технології зберігання, консервування та переробки м'яса
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
1. | Технологія м’ясних продуктів спеціального призначення | Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів |
2. | Технології м'ясопродуктів із нетрадиційної м’ясної сировини | Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів |
3. | Інноваційні харчові інгредієнти у технологіях м'ясних і м'ясомістких продуктів | Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів |
4. | Харчові інгредієнти для спеціального харчування | Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів |
5. | Безвідходні та ресурсоощадні технології м’ясної галузі | Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів |
6. | Наукові основи безвідходних технологій відновлюваної сировини | Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів |
7. | Логістика і моніторинг виробництва продуктів м’ясної галузі | Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів |
8. | Логістичний аналіз і моніторинг харчового ланцюга м'ясопереробного виробництва | Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів |
9. | Інноваційні технології пакування і логістики харчових продуктів |
Технології рослинних олій, жирових та косметичних продуктів
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
1. | Технології жирів функціонального призначення | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
2. | Розробка жирових і косметичних продуктів | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
3. | Технології кондитерських жирів | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
4. | Технології тропічних жирів | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
5. | Косметичні інгредієнти | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
6. | Косметичні емоленти | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
7. | Технічне регулювання виробництва косметики: Європейський досвід | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
8. | Технології сурфактантів і детергентів | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
9. | Технології мийних засобів | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
10. | Технології емульсійних продуктів | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
11. | Сучасні методи ідентифікації харчових та косметичних інгредієнтів | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
12. | Технології ефірних олій та парфумерних композицій | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
13. | Технології харчових добавок із жирової сировини | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
1. | Дієтичні добавки: інновації в технологіях виробництва та споживання | Кафедра технології оздоровчих продуктів |
2. | Урбанізація та здоров’я – захисна роль нутрієнтів | Кафедра технології оздоровчих продуктів |
3. | Основи нутригеноміки та нутригенетики | Кафедра технології оздоровчих продуктів |
4. | Технологія харчових сорбентів на зерновій основі | Кафедра технології оздоровчих продуктів |
5. | Зернові напої та фітоконцентрати | Кафедра технології зберігання і переробки зерна |
6. | Сучасні технології перероблення рослинної сировини | Кафедра технології оздоровчих продуктів |
7. | Принципи комбінування сировини рослинного та тваринного походження | Кафедра технології оздоровчих продуктів |
8. | Удосконалення технологій та продукції для спецконтингентів | Кафедра технології оздоровчих продуктів |
9. | Основи дієтології та дієтичне харчування | Кафедра технології оздоровчих продуктів |
10. | Санаторно-курортне харчування | Кафедра технології оздоровчих продуктів |
11. | Новітні підходи до документообігу у галузі харчових технологій | Кафедра іноземних мов професійного спрямування |
12. | Науковий стиль фахового мовлення | Кафедра іноземних мов професійного спрямування |
13. | Інтерактивне спілкування у професійній діяльності | Кафедра іноземних мов професійного спрямування |
Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
1. | Харчові добавки та інноваційні інгредієнти у технологіях органічних харчових продуктів, борошняних та кондитерських виробів | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
2. | Регулювання використання харчових добавок в різних технологіях та гармонізація Європейських регламентів в Україні на шляху Євроінтеграції | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
3. | Світові технології борошняних та кондитерських виробів | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
4. | Організація виробництва борошняних та кондитерських виробів у Європі | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
5. | Сучасні технології борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів спеціального призначення | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
6. | Технології функціональних хлібобулочних та кондитерських виробів | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
7. | Фізіологічно-функціональні інгредієнти у технологіях борошняних та кондитерських виробах | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
8. | Проблеми формування якості хлібобулочних та макаронних виробів | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
9. | Наукові підходи керівництва якістю кондитерських виробів та харчоконцентратів | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
10. | Біодинаміка | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
11. | Технологія пакування і зберігання упакованої продукції | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
12. | Сучасні способи переробки органічної сировини різного походження | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
Технології органічних харчових продуктів
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
1. | Харчові добавки та інноваційні інгредієнти у технологіях органічних харчових продуктів, борошняних та кондитерських виробів | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
2. | Регулювання використання харчових добавок в різних технологіях та гармонізація Європейських регламентів в Україні на шляху Євроінтеграції | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
3. | Нормативно-правова база виробництва органічних харчових продуктів | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
4. | Експорт органічної продукції | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
5. | Органічні харчові продукти спеціального призначення | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
6. | Харчова комбінаторика в технології органічних харчових продуктів | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
7. | Біодинаміка | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
8. | Основи органічних агротехнологій | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
9. | Технологія пакування і зберігання упакованої продукції | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
10. | Сучасні способи переробки органічної сировини різного походження | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
11. | Проблеми формування якості хлібобулочних та макаронних виробів | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
12. | Наукові підходи керівництва якістю кондитерських виробів та харчоконцентратів | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
Технологічна експертиза та безпека харчової продукції
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
1. | Інформаційні технології з управління якістю та безпечністю харчових продуктів | Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки |
2. | Інформаційні технології для проведення та представлення наукових досліджень | Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки |
3. | Міжнародна конкурентоспроможність | Кафедра міжнародної економіки |
4. | Міжнародна продовольча безпека | Кафедра міжнародної економіки |
5. | Виробництво та сертифікація нішевих харчових продуктів | Кафедра експертизи харчових продуктів |
6. | Міжнародне технічне регулювання | Кафедра експертизи харчових продуктів |
7. | Обґрунтування господарських рішень і оцінювання ризиків | Кафедра економіки праці та менеджменту |
8. | Управлінські рішення | Кафедра експертизи харчових продуктів |
9. | Концепції керування ризиками у виробництві харчових продуктів | Кафедра експертизи харчових продуктів |
10. | Токсикологія харчових продуктів | Кафедра експертизи харчових продуктів |
11. | Впровадження систем управління якістю на підприємствах харчової промисловості | Кафедра експертизи харчових продуктів |
12. | Управління досягненням результатів | Кафедра експертизи харчових продуктів |
13. | Основи впровадження VACCP та TACCP на потужностях оператора ринку | Кафедра експертизи харчових продуктів |
14. | Експертиза матеріалів і предметів, призначених для контакту з харчовими продуктами | Кафедра експертизи харчових продуктів |
15. | Системи керування виробничими операціями | Кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління |
Технології цукрів, полісахаридів і підготовки води у промислових та крафтових виробництвах
Технології зберігання і переробки зерна
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
1. | Міжнародне регулювання ринку зерна | Кафедра технології зберігання і переробки зерна |
2. | Технологічний аудит у зернових технологіях | Кафедра технології зберігання і переробки зерна |
3. | Зернові напої та фітоконцентрати | Кафедра технології зберігання і переробки зерна |
4. | Технологія харчових сорбентів на зерновій основі | Кафедра технології оздоровчих продуктів |
5. | Проблеми науки про зерно | Кафедра технології зберігання і переробки зерна |
6. | Сучасні методи обробки зернової сировини | Кафедра технології зберігання і переробки зерна |
7. | Логістичні системи в зерновій індустрії | Кафедра технології зберігання і переробки зерна |
8. | Розвиток зернової логістики в Україні | Кафедра технології зберігання і переробки зерна |
Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів
Технології зберігання та перероблення водних біоресурсів
Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів
спеціальність 161 «Хімічні технології та інженерія»
Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів
Каталог дисциплін галузі знань 16 «Хімічна та біоінженерія»
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
1. | Дизайн лікарських засобів | Кафедра харчової хімії |
2. | Органічний синтез лікарських засобів | Кафедра харчової хімії |
3. | Фізико-хімічні методи аналізу (поглиблений курс) | Кафедра харчової хімії |
4. | Біобезпека та якість продуктів харчування | Кафедра біотехнології і мікробіології |
5. | Біоенергетика та охорона довкілля | Кафедра біотехнології і мікробіології |
Каталог дисциплін освітньої програми
освітньо-професійна програма
«Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів»
1 курс
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
1. | Мікробіологія харчових добавок та косметичних засобів | Кафедра біотехнології і мікробіології |
2. | Спецмікробіологія харчових та косметичних продуктів | Кафедра біотехнології і мікробіології |
3. | Експертиза харчових та косметичних продуктів | Кафедра експертизи харчових продуктів |
4. | Управління якістю, безпека харчових та косметичних продуктів | Кафедра експертизи харчових продуктів |
5. | Товарознавство харчових та косметичних засобів | Кафедра експертизи харчових продуктів |
2 курс
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
1. | Нанотехнології та наноматеріали | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
2. | Новітні хімічні системи | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
спеціальності:
181 «Харчові технології»
151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»
133 «Галузеве машинобудування»
міждисциплінарна освітньо-наукова програма «LEAN-виробництво харчової продукції»
1 курс
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
1. | Інноваційні технології пакування і безпека пакованих продуктів | Кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв |
2. | Цифрова трансформація виробництв | Кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв |
3. | Паковання як складова системи забезпечення якості | Кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв |
4. | Автоматизація багаторецептурних виробництв | Кафедра автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління |
5. | Технічне забезпечення збору, збереження та обробки даних | Кафедра автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління |
6. | Промислова статистика | Кафедра автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління |
7. | Моніторинг виробничих операцій | Кафедра автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління |
8. | Розроблення застосунків з використанням LoCode платформ | Кафедра автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління |
2 курс
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
1. | Управління постачальниками | Кафедра експертизи харчових продуктів |
2. | Управління досягненням результатів | Кафедра експертизи харчових продуктів |
3. | Гігієнічні вимоги до обладнання харчових виробництв | Кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв |
4. | Надійність і довговічність обладнання і потокових ліній | Кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв |
спеціальності:
181 «Харчові технології»
242 «Туризм»
міждисциплінарна освітньо-наукова програма «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі»
1 курс
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
1. | Технології м'ясних продуктів спеціального призначення | Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів |
2. | Інноваційні харчові інгредієнти у крафтових технологіях | Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів |
3. | Мікро-, макро- економічний аналіз та моделювання | Кафедра економічної теорії |
4. | Економічна політика | Кафедра економічної теорії |
5. | Промоція туристичних дестинацій | Кафедра туристичного та готельного бізнесу |
6. | Інноваційні технології в туристичному бізнесі | Кафедра туристичного та готельного бізнесу |
7. | Медичний туризм | Кафедра туристичного та готельного бізнесу |
8. | Project-management в туризмі та рекреації | Кафедра туристичного та готельного бізнесу |
2 курс
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
1. | Глобальна продовольча безпека | Кафедра економічної теорії |
2. | Сталий економічний розвиток | Кафедра економічної теорії |
3. | HR-менеджмент підприємств в туризмі | Кафедра туристичного та готельного бізнесу |
4. | Управління стійким розвитком дестинацій: досвід ЄС | Кафедра туристичного та готельного бізнесу |
5. | Web-комунікації у харчовій промисловості та туристичному бізнесі | Кафедра туристичного та готельного бізнесу |
6. | Стратегічний маркетинг для закладів HoReCa у сфері туризму | Кафедра туристичного та готельного бізнесу |
для здобувачів освітнього-наукового ступеня
«ДОКТОР ФІЛОСОФІЇ»
спеціальність 181 «Харчові технології»
Каталог дисциплін спеціальності 181 «Харчові технології»
№ п/п |
Назва дисципліни | Назва кафедри, яка викладає дисципліну |
1. | Ензимні технології добування та переробки олії | Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
2. | Тепломасообмінні процеси та біохімічні перетворення у харчових системах | Кафедра експертизи харчових продуктів |
3. | Наукові засади високо- і низькотемпературного оброблення харчових продуктів | Кафедра технології консервування |
4. | Розвиток креативності і технічна творчість | Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
5. | Інтерактивне спілкування у професійній діяльності | Кафедра іноземних мов професійного спрямування |
6. | Теорії та концепції харчування | Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції |
7. | Сучасні наукові аспекти технологій харчових виробництв | Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства |
8 | Інноваційні технології температурної обробки і зберігання харчових продуктів | Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів |
9. | Технічні білкові інгредієнти у харчових технологіях | Кафедра технології молока і молочних продуктів |
10. | Управлінські рішення та документування | Кафедра експертизи харчових продуктів |