Н У Х Т

Зустріч з учнями спеціалізованої загальноосвітньої школи №302

26 вересня 2024

Зустріч з учнями спеціалізованої загальноосвітньої школи №302

24 вересня у київській школі №302 відбулася профорієнтаційна зустріч, в якій взяли участь асистентка кафедри біотехнології і мікробіології Ірина Ковшар і завідувачка кафедри фізики та професійної безпеки, доцентка Світлана Літвінчук.

Учні старших класів змогли дізнатися більше про можливості, які пропонує наш університет, та перспективи навчання на сучасних спеціальностях.

Світлана Літвінчук відкрила зустріч і ознайомила учнів зі структурними підрозділами університету, підкресливши багатогранність напрямків, які можна обрати для навчання. Вона розповіла про важливість вибору своєї майбутньої професії та поділилася цінними інсайтами щодо вступу до НУХТ. Її виступ підкреслив важливість багатопрофільної підготовки, яку надає університет, а також можливості для студентів брати участь у наукових дослідженнях і проєктах. Також старшокласники дізналися про спорткомплекс університету та умови проживання у гуртожитках студмістечка НУХТ.

Після цього слово взяла Ірина Ковшар, яка детально розповіла про спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія». Її розповідь була зосереджена на важливості біотехнологій у сучасному світі, включаючи їхній вплив на розвиток екологічно чистих технологій, медицину, косметологію та харчову промисловість. Викладачка наголосила на тісному зв'язку навчання з практичною діяльністю та науковими дослідженнями, підкресливши, що студенти кафедри мають можливість брати участь у новітніх проєктах і розробках, співпрацюючи з провідними підприємствами галузі.

Особливу увагу під час зустрічі було приділено інтерактивному формату, що дозволило учням ставити питання безпосередньо спікерам. Вони цікавилися не лише процесом навчання, а й можливостями кар'єрного зростання після закінчення університету. Завдяки вичерпним відповідям Ірини та Світлани, школярі отримали чітке уявлення про перспективи, які відкриває навчання в НУХТ.

Зустріч пройшла у теплій і дружній атмосфері, а учні школи №302 залишилися задоволені отриманою інформацією. Викладачки щиро вдячні адміністрації школи за можливість провести цей захід і сприяти вибору школярів на користь цікавих і перспективних спеціальностей.

Опублікований: 26-09-2024
Читайте також:
Перші кроки в науці

Невід’ємною складової освіти в нашому університеті є наукова діяльність, до якої здобувачі вищої освіти залучаються з перших курсів бакалаврату. Свої перші кроки в науці вони роблять у наукових гуртках, що функціонують на випускових кафедрах. І з самого початку другого семестру, здобувачі активно занурилися у дивовижний і захоплюючий світ наукових ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші кроки в науці 19 січня 2022

Виробничими впровадженнями підтвердили свої розробки магістранти-заочники кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів вісім здобувачів заочної форми навчання освітньо-професійного напряму «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса» успішно захистили кваліфікаційні роботи. Пройдений останній надскладний етап багаторічного навчання в НУХТ. Здобувачами були представлені результати наполегливої праці протя...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виробничими впровадженнями підтвердили свої розробки магістранти-заочники кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 17 лютого 2021

Підтримка не словом, а ділом: професор Берлінського університету приїхав до НУХТ!

Наш хоробрий колега і друг, професор Берлінського університету Стефан Юнге приїхав до Києва зустрітися з друзями та обговорити майбутні шляхи співпраці. Нас поєднують п’ять років насиченої співпраці. За ініціативи професора студенти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого постійно стажуються у наукових центрах, уні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підтримка не словом, а ділом: професор Берлінського університету приїхав до НУХТ! 26 вересня 2023

На межі біотехнології і фармації: актуальні питання розроблення новітніх лікарських засобів

Біотехнологія по праву вважається інноваційною галуззю, що стрімко розвивається і займає провідне місце у розробленні технологій одержання нових багатофункціональних продуктів мікробного синтезу, левова частка з яких використовується у промисловій фармації у якості активних фармацевтичних інгредієнтів (АФІ) для виробництва лікарських засобів. Так, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На межі біотехнології і фармації: актуальні питання розроблення новітніх лікарських засобів 24 березня 2021