Н У Х Т

Зміни у трудовому законодавстві у 2022 році – тема нового обговорення третьокурсників

09 лютого 2023

Зміни у трудовому законодавстві у 2022 році – тема нового обговорення третьокурсників

З 24 лютого 2022 року життя українців різко змінилось. Війна принесла багато горя і багато змін: тисячі біженців як зовнішніх, так і внутрішніх; переміщення виробничих потужностей (коли це можливо) із зон бойових дій, втрата робочих місць та підготовлених кадрів і багато-багато іншого.

8 лютого 2023 року на кафедрі економіки і права здобувачі третього курсу спеціальності 051 «Економіка», освітньої програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу» стали учасниками круглого столу, присвяченого актуальним змінам трудового законодавства України. Модераторками виступили членкиня союзу юристів України, доцентка кафедри економіки і права Ольга Ткаченко та фахівчиня з трудового права, старша викладачка цієї ж кафедри Оксана Крамаренко.

На зустрічі розглядали найбільш знакові зміни трудового законодавства, які мали місце у 2022 року в зв’язку зі вторгненням країни-агресора та введенням в Україні воєнного стану.

Відзначалось, що ці трагічні події зумовили необхідність швидкого підлаштування до умов воєнного стану, а тому протягом 2022 року були внесені численні зміни в нормативно-правове регулювання трудових відносин. Починаючи з особливих правил, запроваджених виключно на час дії воєнного стану, і аж до глобальних змін, які не мають строку дії.

Відповідно все це суттєво вплинуло як на ринок праці України, так і на необхідність підприємств пристосовуватися до нового регулювання. І все ж, попри всі лихоліття більшість змін позитивно вплинули на обов’язки роботодавців у певній мірі спрощуючи чи осучаснюючи їх.

Зустріч була інформаційно-насиченою, студенти виявляли неабиякий інтерес, оскільки винесені на обговорення питання безпосередньо стосуються їх майбутньої професії. Наприкінці окреслили ряд питань для майбутніх обговорень і домовилися про подальші зустрічі.

Опублікований: 09-02-2023
Читайте також:
Нові обрії співробітництва кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції є членом неурядової організації «Українська асоціація аюрведа-йога». Діяльність асоціації спрямована на гармонізацію аюрведичної концепції здоров’я відповідно до умов життя в Україні, розвиток та популяризацію аюрведичної науки в країні. Розширення співпраці кафедри в межах асоціації сприятиме ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові обрії співробітництва кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 12 квітня 2023

Кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації вітає доповідачів-переможців

15 квітня 2021 р. кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації у дистанційному режимі провела ранкове засідання 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Як і щороку, у роботі секції взяли участь найдопитливіші здобувачі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації вітає доповідачів-переможців 15 квітня 2021

Студенти Вінницького коледжу НУХТ – переможці студентського обласного конкурсу

На базі Вінницького коледжу НУХТ відбувся обласний студентський конкурс «Кращий за професією (транспортні дисципліни)», що проводився в рамках роботи обласного методичного об’єднання викладачів транспортних дисциплін коледжів і технікумів Вінниччини. У конкурсі взяли участь команди п’яти навчальних закладів. Конкурсанти змагались у номінаціях: зна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти Вінницького коледжу НУХТ – переможці студентського обласного конкурсу 04 червня 2018

Рекомендації щодо побудови сучасних систем управління охороною праці отримали наші третьокурсники

Щорічно 28 квітня в Україні з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до питань безпеки праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, вшанування пам’яті осіб, які загинули на виробництві, відзначають День охорони праці, який збігається зі Все...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рекомендації щодо побудови сучасних систем управління охороною праці отримали наші третьокурсники 23 квітня 2021