Н У Х Т

Зміни у трудовому законодавстві у 2022 році – тема нового обговорення третьокурсників

09 лютого 2023

Зміни у трудовому законодавстві у 2022 році – тема нового обговорення третьокурсників

З 24 лютого 2022 року життя українців різко змінилось. Війна принесла багато горя і багато змін: тисячі біженців як зовнішніх, так і внутрішніх; переміщення виробничих потужностей (коли це можливо) із зон бойових дій, втрата робочих місць та підготовлених кадрів і багато-багато іншого.

8 лютого 2023 року на кафедрі економіки і права здобувачі третього курсу спеціальності 051 «Економіка», освітньої програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу» стали учасниками круглого столу, присвяченого актуальним змінам трудового законодавства України. Модераторками виступили членкиня союзу юристів України, доцентка кафедри економіки і права Ольга Ткаченко та фахівчиня з трудового права, старша викладачка цієї ж кафедри Оксана Крамаренко.

На зустрічі розглядали найбільш знакові зміни трудового законодавства, які мали місце у 2022 року в зв’язку зі вторгненням країни-агресора та введенням в Україні воєнного стану.

Відзначалось, що ці трагічні події зумовили необхідність швидкого підлаштування до умов воєнного стану, а тому протягом 2022 року були внесені численні зміни в нормативно-правове регулювання трудових відносин. Починаючи з особливих правил, запроваджених виключно на час дії воєнного стану, і аж до глобальних змін, які не мають строку дії.

Відповідно все це суттєво вплинуло як на ринок праці України, так і на необхідність підприємств пристосовуватися до нового регулювання. І все ж, попри всі лихоліття більшість змін позитивно вплинули на обов’язки роботодавців у певній мірі спрощуючи чи осучаснюючи їх.

Зустріч була інформаційно-насиченою, студенти виявляли неабиякий інтерес, оскільки винесені на обговорення питання безпосередньо стосуються їх майбутньої професії. Наприкінці окреслили ряд питань для майбутніх обговорень і домовилися про подальші зустрічі.

Опублікований: 09-02-2023
Читайте також:
Заочники пригадують норми академічної доброчесності

На кафедрі готельно-ресторанної справи вже доброю академічною традицією стало проведення щорічної зустрічі з бакалаврами випускного курсу заочної форми освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» щодо дотримання академічної доброчесності, зокрема під час написання кваліфікаційної роботи. Гарантка освітньої програми, декантеса факуль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заочники пригадують норми академічної доброчесності 04 грудня 2024

Свято індустрії краси

Завідувачка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, професорка Тамара Носенко презентувала освітні програми кафедри з підготовки фахівців для косметичної галузі «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок» і «Технології рослинних олій, жирових та косметичних продуктів» на XX спеціаліз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято індустрії краси 19 вересня 2025

Про особливості реєстрації лікарських засобів на лекторії від ТОВ «Біофарма Плазма»

Перший день сесії студентам 3-го курсу та магістрантам 1-го року навчання кафедри біотехнології і мікробіології запам’ятався не тільки навчальним процесом, але й лекцією медичного директора ТОВ «Біофарма Плазма» Марини Валової. Лектор відкрила завісу такого цікавого та водночас складного світу реєстрації лікарських засобів на території України, рег...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості реєстрації лікарських засобів на лекторії від ТОВ «Біофарма Плазма» 24 грудня 2019

Успішний захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) на кафедрі готельно-ресторанної справи

24 листопада 2023 року відбувся успішний захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) з галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» асистенткою кафедри готельно-ресторанної справи Анастасією Різник. Тема дисертаційної роботи – «Удосконалення технології хліба з вівсяного...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішний захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) на кафедрі готельно-ресторанної справи 28 листопада 2023