На кафедрі технології консервування для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр», освітньої програми «Харчові технології та інженерія» у рамках вивчення дисципліни «Технології зберігання сировини у консервній промисловості» відбулася гостьова онлайн-лекція «Як заробити мільйон при правильному зберіганні плодів та овочів» Павла Булгакова, спеціаліста зі зберігання плодоовочевої продукції, що має значний досвід консультування по технологіях зберігання, і цього року супроводжує 8 сховищ загальним об’ємом понад 60 тисяч тон.
До лекції також долучилися здобувачі вищої освіти освітнього ступеня «Магістр», освітньої програми «Технології зберігання, консервування та перероблення плодів і овочів».
Під час добре структурованого викладення матеріалу і подальшого обговорення, здобувачі вищої освіти та присутні викладачі отримали цікаву практичну інформацію про теоретичні основи зберігання, вплив температури на дозрівання і зберігання плодів та овочів, фактори, що впливають на якість і тривалість зберігання, застосування хімічних засобів, види пакувальної тари, захворювання плодів та овочів та їх стійкість до мікроорганізмів, яка стане у нагоді під час виконання наукових досліджень, дипломного та курсового проєктування здобувачів.
Колектив кафедри технології консервування висловлює величезну вдячність доповідачу і сподівається на подальшу співпрацю.