Н У Х Т

Вражаючі дослідження у підсекції «Хімічні технології»

12 квітня 2023

Вражаючі дослідження у підсекції «Хімічні технології»

У рамках секції «Хімія і хімічні технології» 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів НУХТ «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів працювала підсекція «Хімічні технології», учасниками якої опубліковано тези понад 40 наукових доповідей і представлено понад 30 постерних доповідей молодих учених, студентів, аспірантів України, зокрема з нашого університету, ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет» (Дніпро), Національного університету біоресурсів і природокористування (Київ), Запорізького національного університету. Свій науковий доробок представили магістранти, у тому числі заочної форми навчання, студенти 2-4 року навчання та гості конференції.

Жвавий інтерес учасників викликали усні доповіді, а до визначення кращих постерів також були залучені учасники спільноти «Хімічні технології харчових добавок і косметичних засобів НУХТ» у facebook.

Журі у складі доцентки Олени Подобій (головчиня), доцентки Тетяни Бойчук (секретарка), професора Михайла Мілюкіна, доцентів Ігоря Фесича, Галини Білої, Наталії Сабадаш, старшої викладачки Олесі Романової визначило переможців.

Усні доповіді:

1 місце – Алла Таволжан (група ХТ-1-14М) з доповіддю «Отримання ефірних олій з квітів лаванди Lavandula angustifolia методом «зеленої екстракції», керівниця – доцентка Тетяна Бойчук і Мирослава Скобленко (група ХТ-1-14М) з доповіддю «Ідентифікація фазового складу осаджених фосфатів методом рентгенівської дифракції», керівник – доцент Ігор Фесич.

2 місце – Віталія Гриб (група ХТ-1-14М) з доповіддю «Третиноїн у боротьбі зі старінням шкіри», керівниця – доцентка Олена Подобій.

3 місце – Андрій Пушкар (студент 3-го курсу Запорізького національного університету) з доповіддю «Визначення вмісту органічних кислот у освітлених соках», керівниця – доцентка Галина Біла.

Постерні доповіді:

1 місце – Анастасія Куць (група ХТ-1-14М), тема – «Перспективи розроблення технології виробництва молока згущеного з екстрактом лаванди», керівниця – доцентка Галина Біла і Дарина Михайленко (група ХТ-3-13), тема – «Переваги фізичних та хімічних УФ-фільтрів», керівниця – старша викладачка Олеся Романова.

2 місце – Марія Кононенко (група ХТ-1-14М), тема – «Порівняння методів екстракції поліфенолів з пресових залишків журавлини», керівниця – доцентка Олена Подобій і Владислава Кузінська (група ХТ-3-13), тема – «Chemical Weapon: Incapacitants», керівниця – доцентка Тетяна Бойчук.

3 місце – Марія Гончар (група ЗХТ-1-1М), тема – «Investigation and formulation of moisturizing eye cream with hyaluronic acid», керівниця – доцентка Наталія Сабадаш і Дарина Шульга (група ХТ-3-13), тема – «Парфумерно-косметична галузь – найпоширеніший бізнес для старту успішної кар’єри та самореалізації жінок», керівниця – доцентка Тетяна Бойчук.

Викладачі кафедри пишаються своїми студентами, які успішно представили свої доповіді на інших секціях конференції, зокрема Надією Магден (група ХТ-3-13), що здобула  ІІІ місце за усну доповідь «Природні гідрокислоти у косметиці» (керівниця – професорка Світлана Бондаренко) у підсекції «Хімія» та Оксаною Левченко (група ХТ-2-14), яка посіла ІІІ місце з постером «Екологічні проблеми при утворенні забрудненої вогнегасної води» (керівниці – доцентки Ольга Євтушенко та Аліна Сірик) у секції «Екологія і сталий розвиток»

З тезами доповідей учасників конференції можна ознайомитися на сайті.

Професорсько-викладацький склад кафедри вітає переможців та учасників конференції й бажає подальшої плідної наукової роботи! Ви – майбутнє України!

Опублікований: 12-04-2023
Читайте також:
Міжнародний досвід для журналістської освіти та науки вивчали наші викладачки

Викладачки кафедри маркетингу Юлія Соловйова та Наталія Фєдотова взяли участь у роботі круглого столу «Міжнародний досвід для журналістської освіти та науки в Україні: виклики та перспективи», що відбувся 15 лютого 2023 р. у форматі онлайн-конференції. Учасники зустрічі обговорили зміни та виклики для навчального процесу у закладах вищої освіти пі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний досвід для журналістської освіти та науки вивчали наші викладачки 17 лютого 2023

На зв’язку із в.о. завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування 11-класники Вінничини

Саме час на осінніх шкільних канікулах знайомитися із закладами освіти, подумати про майбутній фах. Здібні і талановиті 11-класники Альтернативної школи загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 ім. А.С. Макаренка розвитку здібностей дитини (Вінницька область) знайомилися сьогодні з НУХТ. Відбулася онлайн-зустріч старшокласників і доцентки, в.о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На зв’язку із в.о. завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування 11-класники Вінничини 29 жовтня 2021

Про передові технології й тонкощі розроблення нових продуктів дізналися студенти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів для студентів ОС «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» за участі викладачів кафедри, доцентів Інни Зінченко та Наталії Фалендиш відбулася гостьова лекція з дисципліни «Технології харчових концентратів». З особливостями виробництва чаю студентів ознайомив спеціальний гість – з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про передові технології й тонкощі розроблення нових продуктів дізналися студенти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 10 грудня 2018

Останнє у навчальному році засідання вченої ради університету

29 червня 2023 року в залі засідань відбулося планове, останнє в 2022-2023 навчальному році засідання вченої ради університету. Не порушуючи традицію, розпочали з урочистого. Ректор Олександр Шевченко вручив атестат професора завідувачу кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки Сергію Грибкову. Також привітали членів ради...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Останнє у навчальному році засідання вченої ради університету 29 червня 2023