Н У Х Т

Вражаючі дослідження у підсекції «Хімічні технології»

12 квітня 2023

Вражаючі дослідження у підсекції «Хімічні технології»

У рамках секції «Хімія і хімічні технології» 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів НУХТ «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів працювала підсекція «Хімічні технології», учасниками якої опубліковано тези понад 40 наукових доповідей і представлено понад 30 постерних доповідей молодих учених, студентів, аспірантів України, зокрема з нашого університету, ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет» (Дніпро), Національного університету біоресурсів і природокористування (Київ), Запорізького національного університету. Свій науковий доробок представили магістранти, у тому числі заочної форми навчання, студенти 2-4 року навчання та гості конференції.

Жвавий інтерес учасників викликали усні доповіді, а до визначення кращих постерів також були залучені учасники спільноти «Хімічні технології харчових добавок і косметичних засобів НУХТ» у facebook.

Журі у складі доцентки Олени Подобій (головчиня), доцентки Тетяни Бойчук (секретарка), професора Михайла Мілюкіна, доцентів Ігоря Фесича, Галини Білої, Наталії Сабадаш, старшої викладачки Олесі Романової визначило переможців.

Усні доповіді:

1 місце – Алла Таволжан (група ХТ-1-14М) з доповіддю «Отримання ефірних олій з квітів лаванди Lavandula angustifolia методом «зеленої екстракції», керівниця – доцентка Тетяна Бойчук і Мирослава Скобленко (група ХТ-1-14М) з доповіддю «Ідентифікація фазового складу осаджених фосфатів методом рентгенівської дифракції», керівник – доцент Ігор Фесич.

2 місце – Віталія Гриб (група ХТ-1-14М) з доповіддю «Третиноїн у боротьбі зі старінням шкіри», керівниця – доцентка Олена Подобій.

3 місце – Андрій Пушкар (студент 3-го курсу Запорізького національного університету) з доповіддю «Визначення вмісту органічних кислот у освітлених соках», керівниця – доцентка Галина Біла.

Постерні доповіді:

1 місце – Анастасія Куць (група ХТ-1-14М), тема – «Перспективи розроблення технології виробництва молока згущеного з екстрактом лаванди», керівниця – доцентка Галина Біла і Дарина Михайленко (група ХТ-3-13), тема – «Переваги фізичних та хімічних УФ-фільтрів», керівниця – старша викладачка Олеся Романова.

2 місце – Марія Кононенко (група ХТ-1-14М), тема – «Порівняння методів екстракції поліфенолів з пресових залишків журавлини», керівниця – доцентка Олена Подобій і Владислава Кузінська (група ХТ-3-13), тема – «Chemical Weapon: Incapacitants», керівниця – доцентка Тетяна Бойчук.

3 місце – Марія Гончар (група ЗХТ-1-1М), тема – «Investigation and formulation of moisturizing eye cream with hyaluronic acid», керівниця – доцентка Наталія Сабадаш і Дарина Шульга (група ХТ-3-13), тема – «Парфумерно-косметична галузь – найпоширеніший бізнес для старту успішної кар’єри та самореалізації жінок», керівниця – доцентка Тетяна Бойчук.

Викладачі кафедри пишаються своїми студентами, які успішно представили свої доповіді на інших секціях конференції, зокрема Надією Магден (група ХТ-3-13), що здобула  ІІІ місце за усну доповідь «Природні гідрокислоти у косметиці» (керівниця – професорка Світлана Бондаренко) у підсекції «Хімія» та Оксаною Левченко (група ХТ-2-14), яка посіла ІІІ місце з постером «Екологічні проблеми при утворенні забрудненої вогнегасної води» (керівниці – доцентки Ольга Євтушенко та Аліна Сірик) у секції «Екологія і сталий розвиток»

З тезами доповідей учасників конференції можна ознайомитися на сайті.

Професорсько-викладацький склад кафедри вітає переможців та учасників конференції й бажає подальшої плідної наукової роботи! Ви – майбутнє України!

Опублікований: 12-04-2023
Читайте також:
Пісочне печиво, що пахне дитинством, турботою та мрією про професію

У спекотний літній день Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ наповнився сміхом, ароматами свіжої випічки та дитячим захопленням. 30 липня у рамках Літньої школи лідерського росту «Я МОЖУ…» відбувся черговий кулінарний майстер-клас «Франківські кухарики» – теплий, емоційний і водночас глибоко змістовний захід, який п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пісочне печиво, що пахне дитинством, турботою та мрією про професію 01 серпня 2025

Кейси від практика для менеджерів персоналу

30 квітня 2025 року здобувачі 2-3 курсів освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» разом із викладачками кафедри економіки праці та менеджменту взяли участь у онлайн вебінарі «Робочий час: облік, обмеження та практичні кейси» від керівниці експертної групи «Експертус Кадри» Ольги Догадіної. Спікерка зазначила, що зміни у законодавстві, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кейси від практика для менеджерів персоналу 30 квітня 2025

Дорожня карта вступника для ліцеїстів Пирятина

16 січня 2025 року викладачі кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування, професор Валентин Олішевський, доценти Євген Бабко, Дмитро Люлька і Роман Якобчук зустрілися зі старшокласниками ліцеїв № 4, № 6 та Пирятинського ліцею у місті Пирятин Полтавської області. За сприяння начальниці відділу освіти, молоді та спорту ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дорожня карта вступника для ліцеїстів Пирятина 20 січня 2025