Н У Х Т

Нові зустрічі здобувачів освіти з науковцями Інституту продовольчих ресурсів НААН України

23 жовтня 2025

Нові зустрічі здобувачів освіти з науковцями Інституту продовольчих ресурсів НААН України

Сучасною парадигмою вищої освіти є впровадження дієвих моделей, адаптованих до трансформації та впровадження технічних досягнень у освітній процес; урізноманітнення, оптимізація освітнього процесу; використання сучасних інформаційних і телекомунікаційних технологій.

Це завдання є актуальним під час підготовки фахівців вищої освіти на кафедрі технології цукру і підготовки води. Одним із шляхів його реалізації є читання гостьових лекцій для здобувачів освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр» провідними фахівцями науки та харчової галузі.

Так, 21 жовтня на кафедрі технології цукру і підготовки води Навчально-наукового інституту харчових технологій відбулася зустріч і гостьова онлайн-лекція науковиці Інституту продовольчих ресурсів НААН України, докторки с.-г. наук Інги Кузнєцової, стейкхолдерки та випускниці кафедри технології цукру. Лекцію прослухали здобувачі освітніх ступенів бакалавр (спеціальності «Харчові технології») та магістр (освітньої програми «Технології цукрів, полісахаридів і підготовки води у промислових та крафтових виробництвах»).

Фахівчиня актуалізувала питання інноваційного розвитку технологій виробництва цукристих речовин, зокрема шляхом розроблення і впровадження нових методів і способів інтенсифікації технологічних процесів, забезпечення екологозбалансованого розвитку галузі, підвищення техніко-економічних показників виробництва та покращення якості цукру.

Крім того, Інга Кузнєцова, як завідувачка відділу технології цукру, цукровмісних продуктів та інгредієнтів Інституту продовольчих ресурсів НААН, коротко представила основні напрямки наукових досліджень фахівців відділу.

Після відповідей на запитання лекторка запросила здобувачів освіти до наукової співпраці та проходження практики в Інституті продовольчих ресурсів.

Опублікований: 23-10-2025
Читайте також:
Зустріч студентів-бакалаврів із гарантом освітньої програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв»

17 листопада 2022 року, у міжнародний День студента, відбулася зустріч гаранта освітньої-професійної програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв», доцента кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Романа Якобчука зі здобувачами першого курсу, що навчаються за цією освітньою програмою. Гарант привіта...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч студентів-бакалаврів із гарантом освітньої програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» 22 листопада 2022

Відбулися онлайн-захисти здобувачами курсових робіт на кафедрі готельно-ресторанної справи

З 18 по 21 травня на кафедрі готельно-ресторанної справи за допомогою платформи ZOOM відбулися онлайн-захисти курсових робіт з навчальної дисципліни «Організація ресторанного господарства» здобувачами 3 курсу денної форми навчання освітнього ступеня «бакалавр». Теми курсових були присвячені організації харчування в засобах розміщення різного типу:...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулися онлайн-захисти здобувачами курсових робіт на кафедрі готельно-ресторанної справи 26 травня 2020

Продовжуються лекції від експертів SES для наших викладачів

Ніщо не може бути більш приємним і корисним для наших викладачів кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, ніж спілкування із досвідченим професіоналом та ще й однодумцем із багатьох актуальних питань пакувальної галузі, яким є Senior Expert Mr. Kai Wintjen. Активна дискусія відбулася 15 січня під час уже другої лекції фахівц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжуються лекції від експертів SES для наших викладачів 18 січня 2021

«Ресторатор-майбутнього» – конкурс для здобувачів освіти відокремлених структурних підрозділів НУХТ

Напередодні новорічних свят і сесійних днів на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції за підтримки деканату факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу вперше відбувся практично-технологічний конкурс «Ресторатор-майбутнього» для здобувачів освіти з відокремлених структурних підрозділів нашого університету, що навчаються...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Ресторатор-майбутнього» – конкурс для здобувачів освіти відокремлених структурних підрозділів НУХТ 13 грудня 2021