Н У Х Т

Вражаюча наукова перемога на конференції ПАТ «Фармак»

05 листопада 2018

Вражаюча наукова перемога на конференції ПАТ «Фармак»

Другий рік поспіль молоді науковці кафедри біотехнології і мікробіології, учасники наукового гуртка «BIOTECH» взяли участь у VI науково-практичній конференції «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво», яку традиційно організовує флагман фармацевтичної індустрії нашої країни ПАТ «Фармак». Цьогоріч вони представляли результати власних наукових досліджень у постерних доповідях: «Antiviral activity of interferon and Ceria on the Vesicular Stomatitis Virus model in vitro» (магістрант І року навчання Оксана Боднар), «Пробіотичні властивості пігментсинтезувальних штамів бактерій роду Bacillus з метою перспективних для створення нових пробіотиків на їх основі» (студент 4 курсу Віталій Гриненко), а також «Destruction of bacterial biofilms under the action of surface-active substances Nocardia vaccinii IMB B-7405» (аспірант Лілія Ключка).

Крім того, не можна не відзначити магістрантів ІІ року навчання, які, до речі, працюють на ПАТ «Фармак»: Вероніку Макієнко (фахівець Служби директора з розвитку бізнесу) та Дар’ю Луцай (фахівець Департаменту відділу контролю якості). Дівчата виступили з усною доповіддю «Alternative to antibiotics antimicrobial substances of microbial origin».

Високий науковий рівень роботи та знання англійської мови були вирішальним фактором, який і вплинув на результати участі у конференції. Так, із 23 усних доповідей, дипломами були нагороджені лише три і серед них – Вероніка і Дар’я, які поповнили скарбничку нагород кафедри Дипломом ІІІ ступеня. А ті, хто готував стендові доповіді,  отримали сертифікати учасника і приємний подарунок – подарункову карту для придбання товарів у магазинах мережі «Цитрус».

Цьогорічний гість конференції, Dr. Marco Guerrini, який є заступником директора Інституту хімічних та біохімічних досліджень «G.Ronzoni» у м. Мілан (Італія), відзначив високий науковий рівень роботи наших молодих науковців і побажав високих майбутніх досягнень.

Студенти вдячні керівництву ПАТ «Фармак» й усім організаторам конференції (серед яких виявилось і багато випускників кафедри минулих років) за запрошення та високий рівень проведення конференції. У свою чергу колектив кафедри пишається своїми вихованцями, які серед студентів-доповідачів усіх вищих навчальних закладів, що орієнтовані на підготовку фармацевтів і біотехнологів, єдині повернулися з нагородою. А це, безумовно, свідчить про правильний напрям у підготовці висококваліфікованих фахівців.

 

Опублікований: 05-11-2018
Читайте також:
Свої навички з викладання під час дистанційного навчання удосконалюють педагоги Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

Дистанційне навчання, звичайно, не є заміною очного та ніколи не планувалося на довгострокову перспективу, але воно може і повинно стати ефективним інструментом не тільки під час карантину. Нашим викладачам довелося прийняти цей виклик та швидко адаптуватися до нових реалій, коли питання розвитку дистанційної освіти набуло неабиякої актуальності. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свої навички з викладання під час дистанційного навчання удосконалюють педагоги Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ 15 вересня 2020

В університеті розпочинається акредитаційна експертиза освітньо-професійної програми «Туризм»

У нашому університеті з 11 по 13 червня 2020 року працюватиме експертна група Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти з проведення акредитаційної експертизи освітньо-професійної програми «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм» за новими вимогами та правилами відповідно до Положення про акредитацію освітніх програм, за якими здійс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті розпочинається акредитаційна експертиза освітньо-професійної програми «Туризм» 10 червня 2020

Про сучасні виклики сталого розвитку ресторанного бізнесу дізналися здобувачі вищої спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На відеозв’язку зі здобувачами вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» знову фахівці-практики індустрії гостинності. Цього разу до проведення лекційного заняття для студентів 3 курсу з навчальної дисципліни «Ресторанна справа» була залучена гостьова лекторка, спеціалістка з навчання та розвитку персоналу мережі ресторанів і суш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про сучасні виклики сталого розвитку ресторанного бізнесу дізналися здобувачі вищої спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 03 листопада 2021

Дистанційні лабораторні роботи – цілком реальні!

Життя вносить свої корективи, але навчальний процес триває. Під час карантину студенти групи ЕК-3-3 виконують лабораторні роботи з дисципліни «Екологія харчових виробництв» у домашніх умовах. «Маркування харчових продуктів» – одна з перших виконаних робіт, у ході якої майбутні екологи навчилися давати оцінку відповідності маркування харчових проду...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дистанційні лабораторні роботи – цілком реальні! 14 травня 2020