Н У Х Т

Вісім спеціальностей університету мають особливу підтримку держави!

04 липня 2023

Вісім спеціальностей університету мають особливу підтримку держави!

У 2023 році особлива підтримка держави надається восьми спеціальностям нашого університету: «Прикладна механіка», «Галузеве машинобудування», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Енергетичне машинобудування», «Теплоенергетика» (всі – Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. акад. І.С. Гулого), «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» (факультет автоматизації і комп’ютерних систем), «Хімічні технології та інженерія» (Навчально-науковий інститут харчових технологій), «Харчові технології» (Навчально-науковий інститут харчових технологій, а також факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка).

Зарахування вступників на спеціальності, яким надається особлива підтримка, має певні особливості.

Зокрема, при вступі на зазначені спеціальності для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» застосовується галузевий коефіцієнт до конкурсного бала 1,02 для поданих заяв із пріоритетністю 1 та 2.

Також для зарахування на ці спеціальності вступникам для здобуття ступеня «Бакалавр» може до конкурсного бала додаватися бал за успішне закінчення в рік вступу підготовчих курсів університету.

Для конкурсного відбору вступників на контракт можуть використовуватися тільки результати співбесіди або розгляду мотиваційних листів, без складання НМТ.

Для спеціальностей, яким надається особлива підтримка, також застосовується кваліфікаційний мінімум державного замовлення – мінімальна кількість вступників, яка може бути рекомендована на відкриту конкурсну пропозицію під час адресного розміщення бюджетних місць для відкриття набору на неї. Визначається кваліфікаційний мінімум державного замовлення закладами вищої освіти. Якщо кваліфікаційного мінімуму державного замовлення для відкритої конкурсної пропозиції не встановлено, він вважається рівним одному місцю.

Також заклади вищої освіти можуть самостійно перерозподіляти максимальні обсяги державного замовлення з будь-яких спеціальностей на користь спеціальностей, яким надається особлива підтримка.

Крім того, для зазначених спеціальностей застосовуються окремі умови при переведенні на вакантні місця державного замовлення.

З 19 липня розпочнеться подання заяв і документів на вступ до закладів вищої освіти України у 2023 році. Радимо вступникам звернути увагу на спеціальності НУХТ, що користуються особливою підтримкою держави.

Нагадаємо, 1 липня стартувала реєстрація електронних кабінетів, яка відбувається на сайті vstup.edbo.gov.ua

Відеоінструкція реєстрації електронного кабінету – youtube.com/@OsvitaVsim/videos

У разі виникнення проблем із реєстрацією електронного кабінету чи поданням заяв через електронний кабінет необхідно звернутись до технічної підтримки ЄДЕБО, ДП «Інфоресурс .

Опублікований: 04-07-2023
Читайте також:
Новий крок на дорозі до успішного майбутнього

Дуже продуктивним був семестр, що завершується, для магістрантів першго року навчання кафедри біотехнології і мікробіології. Упродовж нього вони писали обґрунтування теми магістерської роботи. Обрати тему здобувачі вищої освіти могли самостійно, що дозволило вибрати напрямки, які найбільше цікавлять. Зокрема, магістрантки Світлана Бондарук і Алін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий крок на дорозі до успішного майбутнього 22 грудня 2020

Благодійність – у нас в крові!

На початку вересня Національний банк України спільно з Міністерством освіти та науки і Благодійним фондом «Таблеточки» розпочали благодійну акцію «Монетки дітям», що передбачала збір по всій Україні монет номіналом 25 копійок, які вже понад рік не є платіжними, й перерахування зібраних коштів на допомогу онкохворим дітям. Організатори запропонувал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Благодійність – у нас в крові! 22 листопада 2021

На кафедру біотехнології продуктів бродіння і виноробства завітали випускники 2013 року випуску

На кафедру біотехнології продуктів бродіння і виноробства завітали випускники 2013 року випуску Тетяна Роман, Ольга Дацюк, Оксана Добровольська та ін. Приємно, що випускники дякували за хорошу освіту, надану можливість використовувати технологічні знання у своїй фаховій діяльності. Також староста Тетяна Роман зазначила, що велика цінність – друзі,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедру біотехнології продуктів бродіння і виноробства завітали випускники 2013 року випуску 30 травня 2018

Слухачі сертифікатної освітньої програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» дізналися всі тонкощі професійної дегустації пива

Курс крафтового пивоваріння завершився для слухачів сертифікатної освітньої програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» професійною дегустацією. Познайомив учасників із особливостями оцінювання органолептичних показників пива доцент кафедри готельно-ресторанної справи, досвідчений експерт і ентузіаст пивоваріння Володимир Рідкоус. Відбув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Слухачі сертифікатної освітньої програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» дізналися всі тонкощі професійної дегустації пива 15 квітня 2019