Н У Х Т

Вісім спеціальностей університету мають особливу підтримку держави!

04 липня 2023

Вісім спеціальностей університету мають особливу підтримку держави!

У 2023 році особлива підтримка держави надається восьми спеціальностям нашого університету: «Прикладна механіка», «Галузеве машинобудування», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Енергетичне машинобудування», «Теплоенергетика» (всі – Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. акад. І.С. Гулого), «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» (факультет автоматизації і комп’ютерних систем), «Хімічні технології та інженерія» (Навчально-науковий інститут харчових технологій), «Харчові технології» (Навчально-науковий інститут харчових технологій, а також факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка).

Зарахування вступників на спеціальності, яким надається особлива підтримка, має певні особливості.

Зокрема, при вступі на зазначені спеціальності для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» застосовується галузевий коефіцієнт до конкурсного бала 1,02 для поданих заяв із пріоритетністю 1 та 2.

Також для зарахування на ці спеціальності вступникам для здобуття ступеня «Бакалавр» може до конкурсного бала додаватися бал за успішне закінчення в рік вступу підготовчих курсів університету.

Для конкурсного відбору вступників на контракт можуть використовуватися тільки результати співбесіди або розгляду мотиваційних листів, без складання НМТ.

Для спеціальностей, яким надається особлива підтримка, також застосовується кваліфікаційний мінімум державного замовлення – мінімальна кількість вступників, яка може бути рекомендована на відкриту конкурсну пропозицію під час адресного розміщення бюджетних місць для відкриття набору на неї. Визначається кваліфікаційний мінімум державного замовлення закладами вищої освіти. Якщо кваліфікаційного мінімуму державного замовлення для відкритої конкурсної пропозиції не встановлено, він вважається рівним одному місцю.

Також заклади вищої освіти можуть самостійно перерозподіляти максимальні обсяги державного замовлення з будь-яких спеціальностей на користь спеціальностей, яким надається особлива підтримка.

Крім того, для зазначених спеціальностей застосовуються окремі умови при переведенні на вакантні місця державного замовлення.

З 19 липня розпочнеться подання заяв і документів на вступ до закладів вищої освіти України у 2023 році. Радимо вступникам звернути увагу на спеціальності НУХТ, що користуються особливою підтримкою держави.

Нагадаємо, 1 липня стартувала реєстрація електронних кабінетів, яка відбувається на сайті vstup.edbo.gov.ua

Відеоінструкція реєстрації електронного кабінету – youtube.com/@OsvitaVsim/videos

У разі виникнення проблем із реєстрацією електронного кабінету чи поданням заяв через електронний кабінет необхідно звернутись до технічної підтримки ЄДЕБО, ДП «Інфоресурс .

Опублікований: 04-07-2023
Читайте також:
З приводу економічного майбутнього України мали нагоду подискутувати студенти й викладачі кафедри міжнародної економіки

Викладачі та аспіранти кафедри міжнародної економіки, а також магістранти і студенти спеціальності «Міжнародні економічні відносини» взяли участь у роботі конференції наукової молоді «Економічне майбутнє України», що проводилася Українською асоціацією Римського клубу спільно з Київським міжнародним економічним форумом (КМЕФ) 30 березня. Конференці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З приводу економічного майбутнього України мали нагоду подискутувати студенти й викладачі кафедри міжнародної економіки 03 квітня 2018

Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів у онлайн-режимі відбулося засідання секції «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Засідання се...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 16 квітня 2021

Інноваційні органічні технології в аграрній та переробній  галузі обговорили фахівці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Зінченко та Наталія Фалендиш взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Органічне агровиробництво: освіта і наука», яка відбулася за ініціативи Федерації органічного руху України та Науково-методичного центру «Агроосвіта». Основна мета конференції – об’єднат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні органічні технології в аграрній та переробній галузі обговорили фахівці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 06 листопада 2018

Віват, магістри-хімтехнологи-2024!

На кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 14, 16, 20 і 21 лютого 2024 року відбулися публічні захисти 22 кваліфікаційних робіт здобувачами освітнього ступеня «Магістр» денної та заочної форм навчання за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія». Оцінювала роботи екзаменаційна комісія у склад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Віват, магістри-хімтехнологи-2024! 27 лютого 2024