Реалізуючи право здобувачів вищої освіти на вільний вибір освітньої траєкторії відповідно до навчальних планів підготовки за спеціальностями 181 «Харчові технології» та 161 «Хімічні технології та інженерія» дирекція Навчально-наукового інституту харчових технологій (ННІХТ) провела зустрічі зі здобувачами 1-3 курсів освітнього ступеня «Бакалавр» денної та заочної форм здобуття освіти щодо ознайомлення з пропонованими освітніми компонентами із загальноуніверситетського каталогу, з каталогів спеціальностей 181 «Харчові технології», 161 «Хімічні технології та інженерія» та з каталогів освітніх програм: «Харчові технології та інженерія», «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» та «Хімічна технологія». Пропоновані освітні компоненти з різних каталогів дадуть можливість здобувачам поглибити свої soft та hard skils.
Заступниця директорки ННІХТ Олена Супрун-Крестова ознайомила здобувачів із процедурою та термінами здійснення вибору відповідно до наказу НУХТ від 5 квітня 2024 р. №46 «Про організацію вільного вибору освітніх компонентів здобувачами освіти на 2024/2025н.р.».
Здобувачам другого курсу освітньої програми «Харчові технології та інженерія» освітні компоненти майбутнього професійного спрямування представляли завідувачі профільних випускових кафедр ННІХТ і викладачі. У своїх презентаціях вони звертали увагу на широкі можливості навчання та проходження практик на профільних підприємствах України і за кордоном, національну та міжнародну академічну мобільність, подальшу можливість успішного працевлаштування на харчових підприємствах.
Директорка ННІХТ і гарантка освітньої програми «Харчові технології та інженерія» Оксана Кочубей-Литвиненко надала вичерпні відповіді на всі запитання, що виникали у здобувачів і закликала їх здійснити свій вибір.