Н У Х Т

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування формують майбутній контингент груп англомовного проекту

08 лютого 2018

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування формують майбутній контингент груп англомовного проекту

Показником діяльності будь-якого вищого навчального закладу є його популярність серед вступників. А, як відомо, впродовж кількох останніх років прослідковується тенденція до зниження показників прийому до майже всіх вишів. А ті навчальні заклади, які заздалегідь готуються до викликів часу, системно проводять просвітницьку діяльність із активною профорієнтацією, –  виграють.

Проведення профорієнтації серед учнів шкіл, гімназій, ліцеїв та інших навчальних закладів є дуже важливою частиною роботи закладу вищої освіти. Це дає можливість ознайомити майбутніх абітурієнтів із вишами, і допомагає молодим людям дізнатися про різновиди спеціальностей, якість та процес навчання у певних ВНЗ і загалом про студентське життя. З такою метою викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування відвідують старшокласників, щоб допомогти їм у цьому нелегкому виборі − виборі майбутнього навчального закладу та спеціальності. Так, доцент кафедри Світлана Мусійчук з метою залучення на навчання до НУХТ поспілкувалася з учнями 10-х класів гімназії № 191 ім. П.Г. Тичини з поглибленим вивченням іноземних мов.

Учням були представлені основні переваги навчання в університеті, зокрема на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Школярі дізналися корисну інформацію про спеціальності факультету: «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа», «Туризм». Остання спеціальність особливо зацікавила учнів, адже гімназія № 191 спеціалізується на поглибленому вивченні іноземних мов, а спеціальність «Туризм» є безпосередньою галуззю застосування отриманих знань. Беззаперечний інтерес викликала інформація про можливість для магістрів зі спеціалізації «Туризмознавство» взяти участь у програмі академічної мобільності 2D! і отримати подвійний диплом НУХТ і Вищої Школи Управління Охороною Праці в м. Катовіце (WSZOP, Польща).

Під час зустрічі викладач поспілкувалась із учнями з приводу їх планів на майбутнє та побажань при виборі спеціальностей. Звичайно, більшість цілеспрямованих і активних молодих людей хоче отримати якісну освіту і основне їх кредо при виборі майбутнього фаху – можливість подальшого працевлаштування.

Школярам розповіли про основні якісні зміни та досягнення університету за останні роки. Під час зустрічі молодь активно задавала запитання. Учні цікавились нашим закладом, студентським життям, наявністю спортивних секцій, творчих колективів, активною суспільною діяльністю. Учасники зустрічі погодилися, що спеціальності нашого університету – надзвичайно перспективні, а навчання на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу в англомовних групах дає їм великі можливості для реалізації своїх планів у майбутньому та отримання подвійних дипломів.

Опублікований: 08-02-2018
Читайте також:
Ринок органічної продукції України проаналізували магістранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Здобувачі освітнього ступеня «Магістр», що  навчаються за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів» і викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відвідали ХІІІ Всеукраїнський ярмарок органічних продуктів, який відбувся у м. Києві на території Національного комплексу «Експоцентр України» 18 вересня 2021...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ринок органічної продукції України проаналізували магістранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 21 вересня 2021

Тиждень технологів у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ з 29 жовтня по 15 листопада 2019 року відбувся тиждень циклової комісії зі спеціальності «Харчові технології». Заходи розпочалися проведенням майстер-класу з виготовлення м'ясної сиров’яленої полядвиці. Захід провів досвідчений шеф-кухар, студент коледжу Олександр Олефір. Студенти-харчовики і виклада...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень технологів у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ 18 листопада 2019

Як стати успішним у виборі майбутньої роботи дізналися магістри-біотехнологи

Закінчення навчання і отримання диплому вже не за горами. Саме тому магістри першого року навчання, які навчаються за освітньою програмою «Фармацевтична біотехнологія», та бакалаври четвертого року навчання вже сьогодні задаються питанням працевлаштування в провідних фармацевтичних компаніях України. Які навички потрібно мати для того, щоб почати ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як стати успішним у виборі майбутньої роботи дізналися магістри-біотехнологи 22 квітня 2019

Співпраця без кордонів

Викладачі нашого університету продовжують працювати в рамках проєктів програми Еразмус+. Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько бере участь у тижні персоналу для партнерів-університетів за програмою Ерасмус+ в Гайзензаймському університеті (Німеччина). На відкритті тижня з вітальним словом виступили президе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Співпраця без кордонів 16 червня 2023