Н У Х Т

Відкриття Х Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика та День української писемності та мови в НУХТ

12 листопада 2019

Відкриття Х Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика та День української писемності та мови в НУХТ

8 листопада на кафедрі гуманітарних дисциплін відкрили Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика та відсвяткували День української писемності та мови.

Щороку 9 листопада, починаючи з 1997 р., в Україні відзначають державне свято – День української писемності та мови. Долучився до святкування і наш університет.

«День писемності та мови в Україні не випадково відзначають у свято вшанування пам’яті автора «Повісті временних літ», адже саме преподобного Нестора Літописця вважають «батьком української словесності», – зазначила завідувач кафедри  Надія Левицька – Сенсом всього його життя була книжкова справа». Доцент Людмила Приблуда зауважила, що саме з Нестора Літописця  починається писемна українська мова. Це не тільки державне, а й церковне свято.

Упродовж дня на заняттях проходила акція «Розмовляй та пиши правильно», під час якої студенти активно шліфували своє усне та писемне мовлення.

Традиційно в цей відбулося відкриття Х Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Опублікований: 12-11-2019
Читайте також:
Магістранти серед переможців міжнародного навчального курсу з Design Thinking  від InterHEI Food and Health Innovators Ukraine

Магістрантка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Марія Омельченко разом із командою успішно представила спільний стартап-проєкт на Demo Day навчального курсу з Design Thinking і виборола можливість проведення акселерації про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти серед переможців міжнародного навчального курсу з Design Thinking від InterHEI Food and Health Innovators Ukraine 20 листопада 2023

Багато запитань і активна дискусія під час вебінару на кафедрі туристичного та готельного бізнесу

22 квітня 2020 року за ініціативи викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу з дисципліни «Стратегічне управління та корпоративна соціальна відповідальність в туризмі» відбувся вебінар співзасновниці ТОВ «Туристична професійна група», справжнього професіонала з великої літери, давнього друга кафедри Олени Бойко. На учасників чекали – ек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Багато запитань і активна дискусія під час вебінару на кафедрі туристичного та готельного бізнесу 23 квітня 2020

Фахівці кафедр технології зберігання і переробки зерна і технології хлібопекарських і кондитерських виробів провели спільну лабораторну роботу

Доцент кафедри технології зберігання і переробки зерна Олег Євтушенко за участю асистента кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віталія Пічкура провів для студентів групи ТХ-4-4 лабораторну роботу з дисципліни «Низькомолекулярні та екструзійні технології». Для студентів демонструвалася робота екструдера при переробленні кукуру...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедр технології зберігання і переробки зерна і технології хлібопекарських і кондитерських виробів провели спільну лабораторну роботу 05 вересня 2018

Орган громадського самоврядування Навчально-наукового інституту харчових технологій визначився з кандидатурою завідувача кафедри

3 грудня 2020 року відбулися збори органу громадського самоврядування Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ (ННІ ХТ). Враховуючи обмеження, введені постановою Кабінету Міністрів України «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби C...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Орган громадського самоврядування Навчально-наукового інституту харчових технологій визначився з кандидатурою завідувача кафедри 04 грудня 2020