Н У Х Т

Відбулася ХІ Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі»

20 вересня 2024

Відбулася ХІ Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі»

18 вересня в рамках спеціалізованих конференцій у виставковому центрі «АККО Інтернешнл» відбувся ще один потужний науковий захід – ХІ Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі». Співорганізаторами конференції виступили асоціація «Укркондпром» та виставкова компанія «АККО Інтернешнл». Модератором конференції, яка в цьому році проводилася у змішаному форматі, був завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса.

Відкрила конференцію професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Юлія Камбулова з доповіддю про практичні підходи та рекомендації щодо регулювання показників якості здобного печива з високим вмістом нетрадиційної сировини.

Значний інтерес викликав виступ докторки наук, професорки Сільськогосподарського університету в Кракові (Польща) Magdalena Krystyjan про можливості мікро- та нанокапсуляції в кондитерській галузі. Доповідь було представлено англійською мовою.

Про використання борошна з горіхів у технології борошняних кондитерських виробів йшлося у доповіді Ганни Коркач, професорки кафедри технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів Одеського національного технологічного університету.

Вимоги вітчизняного законодавства та міжнародний досвід щодо організації системи простежуваності представила учасникам конференції Наталія Олексієнко, доцентка Інституту післядипломної освіти НУХТ, керівниця відділу зовнішнього аудиту департаменту якості ТОВ «Сільпо-Фуд».

Директор Канівської фабрики ТОВ «Український кондитер» Олександр Дудзінський розповів про реалії та майбутнє виробництва кондитерських виробів на ТОВ «Український кондитер», звернувши увагу на проблему зниження відсотку зворотних відходів та шляхи їх перероблення при виробництві цукерок на основі помадних мас.

Результати досліджень рецептурного складу та технології низькобілкового печива учасникам конференції презентувала професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Вікторія Дорохович.

Про можливість використання шроту волоського горіху в технології здобного печива з урахуванням сучасних харчових тенденцій учасники конференції дізналися з доповіді Олени Шидакової-Каменюки, доцентки кафедри технології хлібопродуктів і кондитерських виробів Державного біотехнологічного університету

Жвавий інтерес та дискусію викликала доповідь Ігоря Коваленка, інженера-конструктора харчового обладнання, про інноваційне вітчизняне обладнання для виробництва кондитерських виробів у вигляді снеків на основі різних видів сировини рослинного походження з можливістю надання їм оздоровчих властивостей.

На завершення конференції зі змістовною доповіддю виступив президент асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк, який проінформував присутніх про сучасний стан кондитерської галузі України, про виклики та проблеми в умовах війни.

Колектив кафедри щиро вдячний керівництву ТОВ «АККО Інтернешнл» за надану можливість провести конференцію на базі виставкового центру та сподівається на подальшу плідну співпрацю. Особливу подяку за підтримку висловлюємо колегам із Жешувського університету (Польща), Словацького університету сільського господарства в м. Нітра (Словаччина), Державного університету ім. Акакія Церителі (Грузія) та Федеральної вищої технічної школи Цюріха (Швейцарія).

Також організатори висловлюють вдячність усім доповідачам та учасникам, які долучились до роботи конференції та обговорення актуальних питань галузі.

Проведення конференції в змішаному форматі дало можливість доєднатися до заходу здобувачам вищої освіти профільних навчальних закладів України, в тому числі здобувачам освітнього ступеня «Бакалавр» за освітньо-професійною програмою «Харчові технології та інженерія» та освітнього ступеня «Магістр», які навчаються на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів». Заслухані доповіді стануть у пригоді під час виконання здобувачами їх кваліфікаційних робіт та для розуміння перспектив розвитку вітчизняної кондитерської галузі.

Ознайомитися з коротким змістом доповідей можна буде у збірнику конференції, який невдовзі буде оприлюднений на сайті НУХТ.

Опублікований: 20-09-2024
Читайте також:
Студії естрадного співу НУХТ присвоєне звання Народного аматорського колективу!

Студії естрадного співу Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвитку нашого університету присвоєне звання Народного аматорського колективу! Нагадаємо, під час останнього загальноуніверситетського конкурсу української пісні в університеті працювала Атестаційна комісія у складі заступниці директора Київського міського центру ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студії естрадного співу НУХТ присвоєне звання Народного аматорського колективу! 26 травня 2021

Розвиваємо комунікативні навички у розмовному онлайн-клубі німецькою мовою

Днями відбулося чергове засідання розмовного онлайн-клубу німецькою мовою зі Start Deutschschule. До участі долучилися студенти, які вивчають німецьку мову, та викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування, доцентки Олена Галинська і Ольга Нежива. Учасники поспілкувалися з носієм мови за темою «Дозвілля. Хобі», розвинули свої комуніка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розвиваємо комунікативні навички у розмовному онлайн-клубі німецькою мовою 07 лютого 2023

Продовжуємо плідну співпрацю з Фондом освітніх ініціатив

Колектив кафедри теплоенергетики та холодильної техніки розвиває співпрацю з Фондом освітніх ініціатив, започатковану у ході підготовки та проведення Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «Chill Pro Tech Zone Students Awards-2025». Цього тижня був підписаний Меморандум про співпрацю, у рамках якого разом із нашим науково-педагогічним к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжуємо плідну співпрацю з Фондом освітніх ініціатив 28 лютого 2025

Час у колі друзів – безцінний

У період карантину дуже важливо не забувати проводити час із друзями, адже існує безліч можливостей онлайн-спілкування. Наші майбутні біотехнологи та екологи використовують такі можливості по максимуму. Однієї квітневої днини здобувачі освіти факультету біотехнології та екологічного контролю отримали ще один шанс провести час разом і ще більше роз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Час у колі друзів – безцінний 27 квітня 2021