Н У Х Т

Відбулася ХІ Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі»

20 september 2024

Відбулася ХІ Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі»

18 вересня в рамках спеціалізованих конференцій у виставковому центрі «АККО Інтернешнл» відбувся ще один потужний науковий захід – ХІ Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі». Співорганізаторами конференції виступили асоціація «Укркондпром» та виставкова компанія «АККО Інтернешнл». Модератором конференції, яка в цьому році проводилася у змішаному форматі, був завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса.

Відкрила конференцію професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Юлія Камбулова з доповіддю про практичні підходи та рекомендації щодо регулювання показників якості здобного печива з високим вмістом нетрадиційної сировини.

Значний інтерес викликав виступ докторки наук, професорки Сільськогосподарського університету в Кракові (Польща) Magdalena Krystyjan про можливості мікро- та нанокапсуляції в кондитерській галузі. Доповідь було представлено англійською мовою.

Про використання борошна з горіхів у технології борошняних кондитерських виробів йшлося у доповіді Ганни Коркач, професорки кафедри технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів Одеського національного технологічного університету.

Вимоги вітчизняного законодавства та міжнародний досвід щодо організації системи простежуваності представила учасникам конференції Наталія Олексієнко, доцентка Інституту післядипломної освіти НУХТ, керівниця відділу зовнішнього аудиту департаменту якості ТОВ «Сільпо-Фуд».

Директор Канівської фабрики ТОВ «Український кондитер» Олександр Дудзінський розповів про реалії та майбутнє виробництва кондитерських виробів на ТОВ «Український кондитер», звернувши увагу на проблему зниження відсотку зворотних відходів та шляхи їх перероблення при виробництві цукерок на основі помадних мас.

Результати досліджень рецептурного складу та технології низькобілкового печива учасникам конференції презентувала професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Вікторія Дорохович.

Про можливість використання шроту волоського горіху в технології здобного печива з урахуванням сучасних харчових тенденцій учасники конференції дізналися з доповіді Олени Шидакової-Каменюки, доцентки кафедри технології хлібопродуктів і кондитерських виробів Державного біотехнологічного університету

Жвавий інтерес та дискусію викликала доповідь Ігоря Коваленка, інженера-конструктора харчового обладнання, про інноваційне вітчизняне обладнання для виробництва кондитерських виробів у вигляді снеків на основі різних видів сировини рослинного походження з можливістю надання їм оздоровчих властивостей.

На завершення конференції зі змістовною доповіддю виступив президент асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк, який проінформував присутніх про сучасний стан кондитерської галузі України, про виклики та проблеми в умовах війни.

Колектив кафедри щиро вдячний керівництву ТОВ «АККО Інтернешнл» за надану можливість провести конференцію на базі виставкового центру та сподівається на подальшу плідну співпрацю. Особливу подяку за підтримку висловлюємо колегам із Жешувського університету (Польща), Словацького університету сільського господарства в м. Нітра (Словаччина), Державного університету ім. Акакія Церителі (Грузія) та Федеральної вищої технічної школи Цюріха (Швейцарія).

Також організатори висловлюють вдячність усім доповідачам та учасникам, які долучились до роботи конференції та обговорення актуальних питань галузі.

Проведення конференції в змішаному форматі дало можливість доєднатися до заходу здобувачам вищої освіти профільних навчальних закладів України, в тому числі здобувачам освітнього ступеня «Бакалавр» за освітньо-професійною програмою «Харчові технології та інженерія» та освітнього ступеня «Магістр», які навчаються на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів». Заслухані доповіді стануть у пригоді під час виконання здобувачами їх кваліфікаційних робіт та для розуміння перспектив розвитку вітчизняної кондитерської галузі.

Ознайомитися з коротким змістом доповідей можна буде у збірнику конференції, який невдовзі буде оприлюднений на сайті НУХТ.

Published on: 20-09-2024
Read also:
English Speaking Club EcoEurope NUFT: прокачай свої навички розмовної англійської

З початком семестру в університеті відновив свою роботу англомовний розмовний клуб EcoEurope, що був започаткований у жовтні минулого року в рамках реалізації проєкту Жан Моне Кафедра програми Еразмус+ з ефективного екоменеджменту та екокомунікації у ЄС. Проєкт виборола команда викладачів кафедри екології та екоменеджменту та кафедри біотехнології ...

READ YOURSELF

English Speaking Club EcoEurope NUFT: прокачай свої навички розмовної англійської 13 february 2024

Сучасні аспекти раціонального харчування дослідила магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології

Магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології І року навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» Юлія Гайдук взяла участь у головному заході, присвяченому проблемам харчування, – XII науково-практичній конференції з міжнародною участю «Сучасні аспекти раціонального харчування», що працювала 14-15 травня 2019 року в Києві. Органі...

READ YOURSELF

Сучасні аспекти раціонального харчування дослідила магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології 20 may 2019

«Наукові та практичні аспекти виробництва органічних харчових продуктів» – започатковуємо нову конференцію

17 квітня 2024 року в нашому університеті за сприяння Управління з питань продовольчої безпеки та підакцизної продукції департаменту державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів та продовольчої безпеки Міністерства аграрної політики та продовольства України і Федерації органічного руху України відбулася І Всеукраїнська науково-пр...

READ YOURSELF

«Наукові та практичні аспекти виробництва органічних харчових продуктів» – започатковуємо нову конференцію 22 april 2024

Доцентка кафедри готельно-ресторанної справи – учасниця освітнього літнього онлайн-кемпу з розвитку soft skills

Викладачка кафедри готельно-ресторанної справи, доцентка Тетяна Іщенко у рамках всеукраїнського проєкту «Uni-Biz Bridge Camp» з 1 по 14 липня брала участь в освітньому літньому онлайн-кемпі з розвитку soft skills для викладачів «Uni-Biz Bridge Camp». Учасники онлайн-заходу дізналися про нові підходи до викладання та комунікації зі студентами, проф...

READ YOURSELF

Доцентка кафедри готельно-ресторанної справи – учасниця освітнього літнього онлайн-кемпу з розвитку soft skills 25 july 2022