Н У Х Т

Від знайомства до дії: студенти-біотехнологи досліджують програми академічної мобільності

20 жовтня 2025

Від знайомства до дії: студенти-біотехнологи досліджують програми академічної мобільності

Міжнародна академічна мобільність – можливість учасників освітнього процесу навчатися, стажуватися чи проводити наукову діяльність в іноземному закладі вищої освіти. Право студентів на академічну мобільність регулюється Законом України «Про вищу освіту». І зрозуміло, що в умовах сучасної інтеграції України до світової спільноти академічна мобільність здобувачів вищої освіти є невід’ємною частиною навчального процесу. Тому в межах дисципліни «Вступ до фаху» студенти-біотехнологи першого курсу детально знайомляться з можливими програмами обміну.

Студенти отримали завдання дослідити можливості академічної мобільності та презентувати їх своїм колегам на практичному занятті. Особливу їх увагу привернули програми обміну Erasmus+, Fulbright та DAAD. Здобувачів освіти зацікавило не лише навчання, а й культурний обмін, нові знайомства та розвиток міжкультурної комунікації. Багато хто бачить у мобільності шанс удосконалити знання іноземної мови та отримати міжнародний досвід. Також першокурсники дізналися про стипендії на гранти, які покривають витрати на навчання та проживання; про особливості підготовки документів і обов’язкові вимоги до кандидатів, що дасть можливість підвищити їх шанси на участь.

Такі програми допомагають відчути себе частиною світової академічної спільноти. Академічна мобільність стає не лише освітнім викликом, а й важливим кроком до особистісного зростання. Тож наші здобувачі освіти розбираються в усіх тонкощах програм академічної мобільності вже зараз і будують плани на майбутнє!

Опублікований: 20-10-2025
Читайте також:
Секрети приготування кавових напоїв здобувачам освіти від керуючого спеціалізованим ресторанним підприємством

Відбулося чергове виїзне лабораторне заняття з дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» для здобувачів третього курсу спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа, освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа». Майстер-клас із приготування ароматних кавових напоїв провів керуючий закладом ресторанного господарства в м. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Секрети приготування кавових напоїв здобувачам освіти від керуючого спеціалізованим ресторанним підприємством 05 жовтня 2022

Ефективна підготовка забезпечується взаємодією викладачів і здобувачів освіти

Навчальний процес другого семестру для здобувачів першого курсу освітнього ступеня «магістр» розпочався організаційною online-зустріччю з гаранткою міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» Оксаною Топчій, завідувачами кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Василем Пасічним і кафедри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ефективна підготовка забезпечується взаємодією викладачів і здобувачів освіти 29 січня 2024

Науковий семінар щодо новітніх технологій кондитерських виробів та оздоблювальних напівфабрикатів відбувся на кафедрі готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся науковий семінар «Європейський досвід виготовлення десертів» за участі власниці сімейної кондитерської «Sweet Kingdom», кандидата технічних наук Наталії Пастушенко. Фахівчиня-практик ознайомила викладачів кафедри з асортиментом кондитерських виробів, популярних серед споживачів, а також із новими тен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий семінар щодо новітніх технологій кондитерських виробів та оздоблювальних напівфабрикатів відбувся на кафедрі готельно-ресторанної справи 09 червня 2021

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів студентів заочної форми навчання

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти    дипломних проектів студентів заочної форми навчання для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр». Студенти-випускники, відповідно до майбутньої кваліфікації, яку отримували за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія», представили на публічний захист набуті ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів студентів заочної форми навчання 15 лютого 2018